Benim http://www.mesudiyeli.com diye bir adresim olsun, sizinde “Admin Marketler Zinciri” diye bir firmanız.
Siz reklam veren “Admin Marketler Zinciri” olarak googleye reklam verseniz ve benim sitemin ziyeretçileri sitede yer alan“Destek Olmak İçin Reklama Tıklayın” ibareseinden hareketle hiç ilgisi olmadığı halde “Admin Marketler Zinciri” reklamlarına tıklasa siz “Admin Marketler Zinciri” olarak hakkınızı helal eder misiniz? Benim sitem 1 Lira kazanacak diye sizin firmanınız 10 Lirası gidecek.
Reklamların tıklanmasına teşvik edilmesi ahlaki bir davranış değildir.
Reklamları sitenizde yayınlarsınız ziyaretçiler hiçbir teşvik olmadan kendi ilgileri kapsamında bu reklamlara tıklamalıdırlar.
Bu sitenin yıllık masraf 150 YTL yi geçmez. Yapılan masraf sadece alan adı ve sunucu maliyetidir. Söz konucu bu masrafta zaten cuzzi bir miktardır. Bunu herhangi bir gönülllü karşılayabilir.
“Arkadaşlar; üniv bitirenler ,hala okumakta olanlar bi yardım edin İstanbulda üniversite kazandım hala burs vermiyorlar bana şöle geri ödemesiz az şartlı bikaç burs söyleyin lütfen”
diye bir konu açmışsın.
Yazdıkların doğrultusunda google'de “”yükseköğrenim bursu” karşılıksız” anahtar kelimelerini kullanarak bir arama yaptım ve googlede dönen sonuçların ikinci sayfasında karşıma çıkan “http://www.yesilce.com/forum/yorumlar.asp?konuNo=138” bağlantısında tam sana göre bir burs buldum.
Gökhan arkaşamızın söylediği olay ancak aşağıdaki koşulda gerçekleşebilir;
Eğer sizin MSN adresiniz tüm gün açıksa ve MSN adresiniz açıkken sizin listenizde olan bir kişi oturum açar ve bu kişininde görüntü resmi yüklü olursa bu durumda kişinin sizin bağlı olduğunu süre kapsamında çevrimiçi olduğunu anlayabilirsiniz.
Aşağıdaki durumlarda ise gerçekleşmez; Sizin MSN adresinizi 14:00'da, başka bir arkadaşınızda MSN adresini 13:00'da açtığını ve aynı arkadaşınızın 13:10'da MSN adresini kapadığını varsayalım. Bu durumda arkadaşınızın görüntü resmini göremezsiniz.
Mesela sizin MSN adresiniz 5 gündür açık ise ve herhangi bir kişi 5 gün içinde bir kere dahi MSN ye girmiş olsa bile o gün içinde MSN ye girmediği durumda bile görüntü resmi gözükür.
Yeşilce’yi, Yeşilyurdu turizme açmak için harcanan bireysel çabaların, kurumsal çabalarda desteklenmesi gerekmektedir. Biz birey olarak ne kadar çabalasak da bu çabalara yerel yönetimler tarafından gerekli destek sağlanmazsa bireysel olarak harcanan çabalar heba olur gider.
Bu söylediğimin geçerliliğini görmek için fazla uzağa gitmemize gerek yok. Yeşilce Belediyesi’nin öncülünde 1990’lı yıların başında başlamış ve başarısını her yönüyle kanıtlamış olan Yeşilce Yöresi Yayla ve Kültür Şenlikleri’nin etkisinin Yekta Aydın başkanlığında ki yeni belediye yönetimi döneminde nasılda azaldığını görebilirsiniz.
Hatırlıyorum da şenliklerimize Yerel ve Ulusal basından birçok medya organı geliyordu. Tayfun Talipoğlu’nun 1997 yılında ki şenliklerde söylediği “Bu güne kadar Türkiye de birçok yer gezdim, gördüm fakat hiçbir yerde geleceğe böyle umutla bakan, coşku dolu insanlar görmedim.” sözü hala aklımda.
O zaman Yeşilce’ye yurdun ve dünyanın her yerinden insanlar akın ediyordu, vosvoscu dostlarımız geliyorlar harman kaşlarına kamplarını kuruyorlardı, kendi içlerinde ki müzik gurubu göldüzünde konserler veriyordu…
Pe ki ne değişti de Yeşilce’nin kendi insanı bile şenlik dönemlerinde Yavadu’yu, Beri’yi ıssız bıraktı?