Yöre Dansları 24 Haziran 2007 Pikniği Sonrası..

Yeşilce – Yeşilyurt Kültür ve Dayanışma Derneği Forumlar Yeşilyurt Yöre Dansları 24 Haziran 2007 Pikniği Sonrası..

13 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      sakssu
      Katılımcı

YÖre DAnsları DERneği Piknik Şöleni Yapıldı…
      Başta Özgen Aksu, Hilal Öztürk, Ezgi Arslan, Özkan Özaltun, Orhan Kasım Kamburoğlu, Özgür Aksu, Erdem Halaza ve diğer gönüllü katılımcılarla 2005 Ağustos ayında kurulan Yöre Dansları Gençlik ve Spor Klübü Derneği 2. pikniği 24 Haziran 2007 tarihinde Sapanca gölü kenarındaki Yıldız Et Mangal Alabalık Aile Çay Bahçesinde yapıldı (Tel: 0264 582 87 16, Rüstem Paşa Mah. Lojmanlar Sok. Aragül Mevkii Sapanca/SAKARYA).

4.jpg

Pikniğe 2 adet otobüs, 1 adet çift kabinli kamyonet ve birden fazla özel otoyla 150’ye yakın  kişinin katıldığı görüldü. Yesilyurt.org ailesi olarak bizlerde pikniğe katılarak eğlendik hoşça vakit geçirdik, küçüğü büyüğü, genci yaşlısı herkes oynanan oyunlara az çok katıldı. Pikniğin bir şaşırtıcı ve sevindirici yanı dernek tarafından piknik alanına 1. Gecede kullanılan ses sistemini getirilip kurulması ve müzik yayını yapılmasıydı. Şölendeki gösterilerin neredeyse hepsi piknik alanında kostümsüz halde oynandı desek abartı olmaz. Güzel bir organizasyon, tebrikler.. Ama geciken ekmekler gibi küçük sorunlar hariç..

Piknik için 05:40 da kurduğum cep telefonun alarmıyla uyanıp hazırlandım ve akşamdan hazırladığım çantayı alıp 06:15’te kalkacağı söylenen otobüsün park ettiği Paşabahçe Çiğdem ilkokulu önündeki park ettiği yere geldim.. Ama şoför 06:55 de geldi, peşinden 5-10 dk sonra park yerinden 150 metre uzakta, arabayı sürecek kaptan devraldı otobüsü

Sonrasında otobüs sahilde Dedeoğlu ve Küçüksu’da yolcuları toplayarak Üsküdar’a doğru yol aldı. Oradan 07:50 civarı yola çıkıldı, 09:40 civarı piknik alanına varıldı. Herkesin yerleşmesi kahvaltı yapması sonrasında eğlenceler başladı..

PİKNİK
      Çeşitli yaş gruplarındaki kadın erkek yarışmacıların oluşturduğu takımlar arasında eğlence etkinlikleri yapıldı. Oyunlar oynandı. Derneğin getirdiği sesli yayın sistemi yarışmaları idare etme ve katılımcı bulup ikna etmede oldukça faydalıydı.
      Yapılan etkinlikler: 
      – Halat çekme yarışmaları
      – Çuval yarışları
      – Sandalyeye oturarak balon patlatma yarışı
      – Yoğurt yeme yarışması
      olarak sıralanabilir.
      3.jpg
      Ancak nedense bu yarışmaları kazananlar hiç ödül almadı, yada hep berabere bitti, yada hep Yöre dansları kazandı.. Sebebi şu olmalı ödül verilmediğinin, çok fazla sayıda yarışma olduğundan ödül dayanmazdı vermeye..
      Eğlence etkinlikleri, yemek yeme, çay içme, mangalla uğraşma işleri dışında, müzikle danslar edildi, çeşitli yörelerin halk oyunları dernek üyelerince de icra edilerek gösteriler yapıldı.. 

Piknik manzaraları olarak hamakta dinlenenler, bir iki salıncaklı koltukta sallananlar, su bisikletinde Sapanca gölünde kısa bir tur atanlar, voleybol vb top oyunları ile ter atanlar sayılabilir.

Sakarya Sapanca yöresinden gelen 2 yerel gazeteci de dernek başkanı Özgen Aksu ile röportaj yaptıda fotoğraflar çekti.
      1.jpg
      Akşam üzerinde yemek sonrası başlayan oyunların peşinden piknik alanı girişine bir gelin damat gelip yemek masasına oturdular. Ses yayın sistem ile kendileri gelen davet üzerine gelip oyunlara katıldılar, bu arada mikrofonu eline alan Otobüsün kaptanı Cihan Şinel çifte moral vererek müziğe tempo tuttu. Damat Özkan Özaltun’a 20 YTL oyun bahşişi verdi.

Daha sonra dernek tarafından yapılabilecek etkinliklere katılım ve diğer taleplerle ilgili bilgi toplamak için formlar dağıtıldı.. Doldurulan formları masa masa dolaşarak gelenlere hatırını soran dernek başkanı ve üyeleri topladı.. Formlarda farklı yaş grupları için kurslar ve gezi planları yer almakta. İlgilenenlerin dikkatine.. 
      2.jpg
      Piknik sırasında çok sayıda kişi tarafından fotoğraflar videolar çekildi. Kendim ve arkadaşımın fotoğraf makinesinde çekilen foto videolardan seçtiğim fotoğraflardan bir resim galerisi hazırladım. http://yodader.yesilyurt.org/piknik2007 adresinde bu fotoğraflar ve bir iki tanesinin altına yazdığım yorumlar görülebilir. Düzeltme vb herhangi bir isteği için saksu@yesilyurt.org adresine e-posta atılabilir. 

Yapılan çalışmalar ve gösteriler için başta Yöre Dansları derneğine, katılanlara, emeği geçenlere teşekkürler..

Gelecek senenin Şöleni ve Gecesinde tekrar buluşma dileğiyle..

Not: Forumdan şu an resim-http linki görmek için login olmak gerekli imiş, fakat haberde verilen yodader.yesilyurt.org/ adresi URL satırına yazılarak resimler görülebilir..

ugur
      Katılımcı

o güzel etkinliğe katılan biri olarak çok güzel bir gün geçirdim.Bu günlerde bizleri rahatsız eden İstanbul sıcaklarında birgün dahi olsa uzaklaştırıp serin bir havada dolu dolu bir gün geçirmemize yardımcı olan Yöre Dansları   dernek yönetim kuruluna ve emegi geçen herkese teşekkür ederim.

ÖZGEN
      Katılımcı

Yöre Dansları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu olarak öncelikle yesilyurt.org 'a ve devamında bizimle orada o heyecanı, sevinci, horonu, müziği, eti, ekmeği ve en önemlisi hayde bizde varız sizinle diyen herkese çok TEŞEKKÜRLER. Günümüzde birlik ve beraberliğin, insanlar arasında olan ilişkilerin çok iyi olmadığı bu dönemlerde hiç birbirini tanımayan insanlarla bir organizasyon düzenliyoruz ve buda düşünecek olursanız hayli düşündürücü ve zor bir iş. insanların aynı köylü yada akraba olmaları, mahalleden komşu olmaları, iş arkadaşı olması  gerekmiyor bir şeyleri paylaşmak için evet biz bu senede daha büyük bir katılımla bu işi başardığımıza inanıyoruz. Ama yılmak yok diyoruz ve sevindirici haberi şimdiden vermek istiyorum yazın sıcaklarına insanlarımızın soğukluğuna karşı yaz faaliyetlerimiz sürecek ve en kısa zamanda bu siteden sizleri bilgilendireceğiz. Tekrar herkese çok teşekkürler. YÖRELERİ DANSSIZ BIRAKMAYALIM….    EVRENSELLİĞE GİDEN YOL YÖRESELLİKTEN GEÇER….     

sakssu
      Katılımcı
      Piknik sırasında çektiğim kısa video kliplerin bir kısmını birleştirip tek dosya haline getirdim.. 
      [youtube=425,350]P-6QYzTVbM8[/youtube]
      ilknur
      Katılımcı

cok güzel bir gündü, gün sonunda cok yorulduk ama değdi yorgunluğumuza,
      hem gittiğimiz yer , hemde ortam cok güzeldi, dolu dolu bir gün oldu,
      emeği gecen herkese teşekkür ederim

gizem
      Katılımcı

gerçekten çok güseldi çok beğendim bu sıcak havalrda çok ii geldi bi gün bile olsa istanbuldan ayrılmak güseldi çok beğendimmmmmmmmmm

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

ya videoyu izledim de gerçekten gününüz çok güzel geçmiş , imrendim yani… video için saol suat abi…

gerçekten çok güseldi çok beğendim bu sıcak havalrda çok ii geldi bi gün bile olsa istanbuldan ayrılmak güseldi çok beğendimmmmmmmmmm

way be gizem sende gittim yani… helal olsun ne diyim… zaten böyle günlere bi ben gidemiyorum..!    ( neden diye sormayın bende bilmiyorum…)

ÖZGEN
      Katılımcı

erencim böyle günlere gelmek çok zor bişey değil. seni de aramızda görmek isterim fakat senin önceliklerinin farklı olmasından dolayı böyle günlere gelemiyosundur diye düşünüyorum. ama bizde çok uzakta değiliz üsküdar yada bir telefon kadar yakınız. bu gibi piknik ve organizasyonların amacı sen ve senin gibi gençlerin boş zamanlarında ve bulunmak istedikleri spor ve kültürel faaliyetleri daha imkanları geniş bir çercevede yapmak. fakat duruma bakacak olursa birde resimlere bakacak olursan derneğimizin adı gençlik ve spor kulübü gelen  insanlar cidden kendini genç hisseden insanlar fakat sen nerdeydin bir sor ve iyice düşünmeni istiyorum. yada senin gibi yeşilyurtlu olup kaç genci görebildik orada. sana da kızmamak gerekiyor öyle yetiştirildik mi diyelim? yada bizim yeşilyurtlu gençlerimiz neredeler diye soracağım. belkide köy derneğimizin faaliyetlerinden kafalarını kaldıramıyorlardır diyeceğim ama bizim haberimiz yok yada YANLIŞ giden birşeyler var …..
                                                            NE DERSİNİZ…..

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

abi benim böyle yetiştirilmediğim kesin çünkü benim ailem böyle şeylere katılmamı hep destekler…ama sen haklı olabilirsin belkide, bundan daha önemli bi işim vardı dicem ama yoktu… gelmememin sebebi şuydu:
      ben aileme böyle birşeyin olduğunu söylemedim ve açıkcası sakarya çok uzak geldi…ama inanabilirsinizki benimde yaşım geldiğinde sizin yaptıklarınızı devam ettireceğimden emin olabilirsiniz şuan ben hep sizi örnek alıyorum…

okan
      Katılımcı

arkadaşlar bıraz geç oluyor ama ozur dılerım sızınle eğlenmek çok güzeldi herkeze herşey için teşekkürler….

sakssu
      Katılımcı

ya videoyu izledim de gerçekten gününüz çok güzel geçmiş , imrendim yani…

Eren, sen de seneye katılırsın artık pikniğe. Ama seneye kadar da, yödaderce yapılacağı duyurulan etkinliklerden, farklı yörelere özgü halk oyunları çalışmalarına katılmayı düşünebilirsin; videoda görüldüğü gibi güzel oyunlar çıkaran ekiplerin birinin üyesi olursun belkide.. Kim bilir.. :) 
      Köyden gelince düşünürsün artık..

ÖZGEN
      Katılımcı

—YÖRE DANSLARI—-
                    Suat abi seni aramızda göreceğiz dimi oyunlarda bu sözü burada alalım …..  Erkan, İlknur, Ertekin abi, Suat abi  kesin halkoyunları çalışmalarına geliyosunuz isimlerinizi yazdım bile…. HADİ HAYIRLI OLSUN…  Çalışmalara kesinlikle eşorfmanla ve spor ayakkabısı ile gelinecektir…  bilgilerinize…..
          (halkoyunları dersi 2 vize 1 final olacaktır…  çan eğrisi vardır.)    :))  ,
                                                                          —-YÖRE DANSLARI—-

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

Eren, sen de seneye katılırsın artık pikniğe. Ama seneye kadar da, yödaderce yapılacağı duyurulan etkinliklerden, farklı yörelere özgü halk oyunları çalışmalarına katılmayı düşünebilirsin; videoda görüldüğü gibi güzel oyunlar çıkaran ekiplerin birinin üyesi olursun belkide.. Kim bilir.. :) 
      Köyden gelince düşünürsün artık..

abi tabii ki katılmak isterim yani…
      ama ben seneye biraz yoğun olcam heralde bi yandan okul haftasonları dersane… ( tabii hedefler büyük öss denilen illet sınav…)
      ama katılmak isterim tabi yani boş vaktimi değerlendirmek isterim… ( tabi olursa)
      genede ben iyice bi düşüniyim…

gisemm
      Katılımcı

eren ya ''sende'' mi derken neyi kasettinn tesüf ederimm  :-

13 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.