YEŞİLYURT TELEFON REHBERİ 2007

26 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      sakssu
      Katılımcı

YEŞİLCE-YEŞİLYURT KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ TELEFON REHBERİ 2007

Arkadaşlar bugün (15 Nisan 2007), derneğimiz tarafından hazırlanmış ve bastırılmış Yeşilce-Yeşilyurt Kültür ve Dayanışma Derneği Telefon Rehberinden aldım. Ön ve arkağın kapağın resimlerini altta görebilirsiniz.
      5127onkapak.jpg

637arkakapak.jpg

– Rehber, A4 boyutunda kaliteli parlak kağıda basılı, sayfa numarası konmamış, ortadan 2 zımba basılmış, her birinde 32 isim olan 16 sayfa var, yani yaklaşık 16×32= 512 kişi içeriyor. Rehber sayfalarında, Soyadı, Adı, Baba Adı, Ev Telefon, Cep Telefon, Köy Telefon, İş Telefon, sutünları var. En sonda 8 kişilik ek boş yer var, isim eklenebilir.
      – Ön kapakta köyümüzün fotorafı var.
      – Ön kapak arkasında cami açılış fotoğrafı var.
      – 3. sayfada Atatürk'ün Bursa söylevi var.
      – 4. sayfa reklamlar (Çetin Aksu-PVC-Pimapen, Kamuran Karakaya- Çatı İnşaat Sanayi, Biltekin Taştemel-mobilya, Önder Oskay-Erol Keskin-Hediyelik, Cihan Oskay-Kuyumculuk, Cihan Şinel-Yekta Çalışan-Azmi Şinel-Seyahat) var.
      – 5-6 sayfalarda önemli telefon numaraları var (bir de web linkleri).
      – 7-22 sayfa arası önce soyad sonra da isme göre alfabetik sıralanmış telefon rehberi bilgileri var.
      – 23-24 sayfalar reklamlar (Cenk Şener-Araştırma? ltd, Musa Aksu-Bilgen Aksu-ElektrikMüh., Zekai Aksu-Giyim-triko-okul, Muhittin Aksu-Diş Hek., Ufuk Karakaya-Pimapen-Met-Alm (site down)., Abdullah Şinel-Doğrama, Taner Aksu-İnşaat-Peyzaj, Coşkun Oskay-Spor-Haz.Giyim, Veysel Şahin-Erkek Giyim, Cemil Oskay-Gıda, Erol Oskay-Müzik Market-aletleri).
      – 25-26. sayfalar kuruluşundan bu yana YYKDD  dernek başkanları yönetim kurulları listesi, Yeşilyurt mahallesi muhtarları adları var. Bu sayfanın sonunda bir matbaa reklamı var, (Aslı-Çağatay Karabağlı) bu rehberi basan matbaadır diye tahmin ediyordum; evet öyleymiş, en arkada basan matbaa adı da onlar olduklarını yazıyor.
      – 27 arka kapağın iç yüzü olan bu sayfada Türkiye haritası var.
      – 28 arka kapakta Yeşilyurt mahallesi kıyıyurt yaylası fotoğrafı, dernek adres ve telefonu, rehberi basan matbaa ve telefonu var..

Rehber güzel bir çalışma olmuş, temin etmek isteyenler, arka kapak altında yazan 0 216 413 35 93 telefon numarasından dernek ile temas kurabilirler.
      Bu özetten sonra bir kaç şey daha yazalım. Son toplantıda konuşulduğundan hatırlanır, %100 herkesin arzu ettiği düzeyde olmamış olabilir, ama güzel bir çalışma herkesin en az bir tane bulundurması faydalı olacaktır. Bununla birlikte, ne kadar dikkat edilse de, telefon numaraları rakam yazımı, numara değişmesi yanlışlıkları olabilir. Farkedenler duruma ilişkin ilgili kişilere bilgi verirlerse, tamamı kullanıma girmeden önce rehber de manuel bilgi düzeltmeleri yapılabilir.

15 Nisan 2007

http://resim.yesilyurt.org/images/5127onkapak.jpg
      http://resim.yesilyurt.org/images/637arkakapak.jpg

Not: Rehberde olan ve bildiğim bir kaç İnternet adresini de yazıya ekledim…

erkan şinel
      Katılımcı

saol suat abi

taner_karakaya
      Katılımcı

Emeğine sağlık abi bizde de var benim ismimi yanlış yazmışlar Taner yerine Tamer yazmışlar… ;D

lubimaya
      Anahtar yönetici

Merak ettim benide yazdılar mı acaba ???
      Düşünsene admin hoca yazıyomuş bide ;D
      Suat abi haber ette ona göre alıyım bende ;)

sakssu
      Katılımcı

Gökhan varsın, cep telini yazmışlar. Yalnız bizim öteki admin Erkan ı bulamadım.  :) 3 tane Erkan Şinel var ama, nolar farklı.. :)
      Taner,  Tamer > Taner olarak benim rehberde düzelttim…

erkan şinel
      Katılımcı

benim cep telefonu yanlış yazılmış. bu numarayı nerden bulmuşlar anlamadım. halbuki dernek sms sisteminde kayıtlı numaramız. neyse olmuşla ölmüşe çare yok. bilenler düzeltir zati.

soru: acaba bunlar kesin baskılar mı? yoksa güncellenip tekrar baskı için toplanacak mı?

ozan şener'in numarasıda yanlış yazılmış duyurulur.

taner_karakaya
      Katılımcı

Tanıyanlar bilenler anlar zaten abi sorun deil dikkatimi çekti oyüzden söylim dedim madem böle bişey yapcaklar bari herşeyi tam olarak yapsalardı daha güzel olurdu dimi ama?

sakssu
      Katılımcı

benim cep telefonu yanlış yazılmış. bu numarayı nerden bulmuşlar anlamadım. halbuki dernek sms sisteminde kayıtlı numaramız. neyse olmuşla ölmüşe çare yok. bilenler düzeltir zati.
      soru: acaba bunlar kesin baskılar mı? yoksa güncellenip tekrar baskı için toplanacak mı?
      ozan şener'in numarasıda yanlış yazılmış duyurulur.

o numarayı nereden bulduklarını anlamak için, en iyisi o numarayı bi ara ve sor “Erkan la mı görüşüyorum?” diye :)
      Bu kayıtlarda çapraz kontrol vb yapılınca ancak hatasız olabilir. Ya da fotokopi kağıdına 10 tane bastırıp dolaştırılır hatalara karşı 8-10 kişi inceler, ama bunlar da çok zaman alır.
      Bu baskıların sayısından, tekrar bastırılacağını sanmadığımdan kesindir diyorum. Güncelleme yapılır ama kalemle, önce basılanlar dağılsın herkese bir iki ufak numara yanlışı daha bulunup düzeltirilirse güncellenme olmuş sayılır.
      ozan, erkan, taner, forum üyelerinde yanlış oranı biraz yüksek :)

Tanıyanlar bilenler anlar zaten abi sorun deil dikkatimi çekti oyüzden söylim dedim madem böle bişey yapcaklar bari herşeyi tam olarak yapsalardı daha güzel olurdu dimi ama?

Taner haklısın, daha güzel olurdu, ne yapalım..
      Benim şöyle bir fikrim var. Bazen rastlarım 300-500 sayfalık bir kitabın içinde yanlışlar olur 20-30 tane, kitabın web sitesinde bir errata (düzeltme listesi) koyarlar. Bizde bu tip 3-5 tane düzeltilecek hata bulursak bir liste oluşturabiliriz, hatta bu listede henüz dağıtılmamış rehberlerin arkasına eklenebilir.

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

hem bende bişey sorcam…
      bu rehberin 2006 sı bizde var da.. bu rehberdeki isimlerin numaraları hep değişiyo mu ki bunun tekrarını yapıyorlar…
      hhh ( belki birkaç kişinin değişebilir ) diyerek ben kendi cevabımı vereyim…  ;D ;D

yasemin
      Katılımcı

eren alemsin ya  :D
      rehberi baya bi merak ettim ben ya
      dis görünümü cok güzel gözüküyor ;)

sakssu
      Katılımcı

hem bende bişey sorcam…
      bu rehberin 2006 sı bizde var da.. bu rehberdeki isimlerin numaraları hep değişiyo mu ki bunun tekrarını yapıyorlar…
      hhh ( belki birkaç kişinin değişebilir ) diyerek ben kendi cevabımı vereyim… ;D ;D

Eren, sizde olan 2006 rehberi fotokopi gibi olmalı. Bu rehberde  daha fazla numara, önemli telefonlar listesi, kapaklardaki köy resimleri ve kaliteli baskı olabilir. Eğer müsaitsen (pınar mahallesi civarındasın sanırım, bana yakın) bir ara senin rehberi de görmek isterim. Belki numara değişmesi olmaz ama, eklemesi olmuş olabilir.

yasemin rehbere tekrar baktım. yurtdışı numarası olarak sadece 3 numara var. Bir de rehberde bayan ismi yok sanki. Her ne kadar yeslyurt ta telefon sapığı vb kişilerin olmasa da, rehberin bu tip ellere geçmesine karşı önlem alınmış sanırım.. :)

ugur
      Katılımcı

rehber olayı çok güzel de orada bulunan resimleri kimden temin ettiklerini bilemiyorum ama tenezül edip benden isteselerdi negatiflerini verebilir ve daha güzel bir baskı olabilirdi.Rehberde bulunan bilgilerde yanlışlıklar ??? var.Yanlız burada bunun ne amaçla yapıldıgı  anlayamadım. Bu olay dernek üyelerine  bir kültür hizmetimi yoksa para kazanmak mı 20 YTL ücreti biraz fazla degilmi.

sinel
      Katılımcı

:'(20 ytl biraz ucuz olmuş

sakssu
      Katılımcı

rehber olayı çok güzel de orada bulunan resimleri kimden temin ettiklerini bilemiyorum ama tenezül edip benden isteselerdi negatiflerini verebilir ve daha güzel bir baskı olabilirdi.Rehberde bulunan bilgilerde yanlışlıklar ??? var.Yanlız burada bunun ne amaçla yapıldıgı anlayamadım. Bu olay dernek üyelerine bir kültür hizmetimi yoksa para kazanmak mı 20 YTL ücreti biraz fazla degilmi.

Ön kapaktaki foto benim çektiğim digital resim (orjinalkapakresmi.jpg – 1.6 Mbyte), orjinalini istediler, CD ile verdim, ön kapak arkasındaki cami açılış fotosu orjinal kalitede değil veya iyi çekim değil; arka kapak fotosu-yayla resmi (o senin sanırım uğur abi) rehberde gayet kaliteli çıkmış. Zaten klasik makine filmi baskısı da birebire yakın kalitede tekrar çoğaltılabilir. Negatifi büyük boy baskılarda çok önemli, kapaktaki resim düğünler sonrası satılan resim boyutunda, yani kalite iyi. Tahmin ediyorum henüz rehberi almadın.
      Ücretle ilgili konu maliyete bağlı olabilir, baskı sayısı arttıkça ücret düşer. Sanırım alınan reklamlar maliyeti karşılamıyor, veya ben sponsorum rehberler ücretsiz dağıtılsın diyen biri çıkmamış. Para kazanılma amacı olduğunu sanmıyorum, kitap alan okuyan biriyim, bu tip bir baskıda en ucuz yayın binlerce basıldığı halde epey fiyatlı (tübitak yayınları hariç). Bazı ajandalar vardır, bir de fiyatı kağıt maliyetinin altında olan dergiler, %30-40 reklamdır, vb. Bu tip bir yola gidilseydi ücretsiz olabilirdi, ama kimse böyle istemez. Yada, sayfası 30 binden siyah beyaz fotokopi ile çoğaltılsa 1 YTL maliyet olurdu, yine bedava olabilirdi… :) 
      Şurası da bir gerçek, ~500 kişi var, ev – cep – iş – köy hanelerinde 1000 den fazla telefon numarası eder. %2 hata olsa 20 telefon numarası hatalı olabilir. 20 den fazla hata varsa  beklenenden fazla sayılabilir. Yazılmayan isimler olabilir. Herkes bireysel olarak bulduğu telefon no yanlışı varsa, dernege bildirsin veya burada belirtsin, bu sayfayı okuyan rehberinde düzeltmeyi yapar böylece.
      Öte yandan daha çok üzücü olan nokta, önemli telefon numaraları, web adresleri olan 5. ve 6. sayfaların biraz özensiz oluşu. Bilgi toplanma aşamasında küçük bir katkım olan bu iki sayfada çok yararlı bilgiler olmasına rağmen, en baştan kapağı açan birinin web adreslerinde basit harf hatalarına raslayacak olması üzücü. 

PINAR AKSU
      Katılımcı

Ben dün akşam gördüm rehberi ve beğenmedim.. Muhalefet olsun diye söylemiyorum gerçekten beğenmedim..

Belki işimin gereği bir grafikçi gözü ile baktım, renkler ve dizayn çok kötü olmuş bence. İnsanın içini boğan çok ters renkler kullanılmış. Daha iyisi hatta çok çok iyisi yapılabilirdi diye düşünüyorum.. Ayrıca bu kadar yağlı boya gibi bir kağıda baskı yapılmasını gereksiz buluyorum ki bu ize 20 ytl olarak dönmüş gereksiz yani..
      Ayrıca imla hatalarıda çok var matbaaya göndermeden önce keşke bir kontrol etselerdi :)
      Tabi yinede herşeye rağmen artık bir telefon rehberimiz var diyenlerde olabilir:)
      Saygı duyarız…

PINAR AKSU
      Katılımcı

Ya Suat abi evet yaaa T.C. kimlik no http://www.google.com.tr yazılmış..:)

He belki arama motoru yaa ordan arasınlar diye düşünmüş olabilirler  ;D

sakssu
      Katılımcı

He belki arama motoru yaa ordan arasınlar diye düşünmüş olabilirler ;D

Oradaki adresleri ben toparlayıp kağıda basıp vermiştim, kağıttan tekrar pc ye geçerken, internetle ilgisi olmayan biri tarafından tekrar yazılmış olmalı; sonra da kontrol edilmeden basılmış.

PINAR AKSU
      Katılımcı

He belki arama motoru yaa ordan arasınlar diye düşünmüş olabilirler ;D

Oradaki adresleri ben toparlayıp kağıda basıp vermiştim, kağıttan tekrar pc ye geçerken, internetle ilgisi olmayan biri tarafından tekrar yazılmış olmalı; sonra da kontrol edilmeden basılmış.

Bence hiç bişey kontrol edilmemiş çok başı boş yapılmış gibi..

Hatta yorumsuz birşey aktarmak istiyorum..
      Yanımdaki tasarımcı arkadaşıma dedimki bizim köy telefon rehberi bastırdı dedim.. aaaa süper dedi bakayım dedi gösterdim bende daha içine bakmadan kapağını gördüğünde verdiği ilk tepki ''Bu ne? imsakiye mi?'' dedi..

Daha özveri ile yapışmış olsaydı keşke…

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

hem bende bişey sorcam…
      hhh ( belki birkaç kişinin değişebilir ) diyerek ben kendi cevabımı vereyim… ;D ;D

Eren, sizde olan 2006 rehberi fotokopi gibi olmalı. Bu rehberde  daha fazla numara, önemli telefonlar listesi, kapaklardaki köy resimleri ve kaliteli baskı olabilir. Eğer müsaitsen (pınar mahallesi civarındasın sanırım, bana yakın) bir ara senin rehberi de görmek isterim. Belki numara değişmesi olmaz ama, eklemesi olmuş olabilir.

yasemin rehbere tekrar baktım. yurtdışı numarası olarak sadece 3 numara var. Bir de rehberde bayan ismi yok sanki. Her ne kadar yeslyurt ta telefon sapığı vb kişilerin olmasa da, rehberin bu tip ellere geçmesine karşı önlem alınmış sanırım.. :)

olabilir…  ;)
      evet olabilir yani birkaç numara eklenmiştir , heralde…

ugur
      Katılımcı

bu rehberin maliyeti 7 ytl geçmez.reklamlar hariçayrıca reklamı alınan kişinin bile tel numarası yanlış

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

bu rehberin maliyeti 7 ytl geçmez.reklamlar hariçayrıca reklamı alınan kişinin bile tel numarası yanlış

bence bi telefon rehberi için bu kadar tartışma yapmaya gerek yok…
      eğer çok pahalı buluyorsanız almazsınız, olur-biter…

ugur
      Katılımcı

burada amaç dernek üyelerine kültür hizmeti mi sunmak veya parasal kazanca mı saglamak.dernek yeri alınması için yapılıyorsa tamam.

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

birincisi ; telefon rehberi çıkarmanın kültür hizmetiyle ne alakaı var…
      ikinci bir sebebi de para kazanmak amaclıdır… yoksa , köy halkını toplamak ve eğlenmek için yapılan dernek gecelerinin parası nerden gelcek ! ! ! 

erkan şinel
      Katılımcı

erencim sen hiç bedava gittin mi dernek gecelerine ? gecenin parası burdan çıkacak diye bir şey yok. satılan biletlerden çıkarılır maliyet. hatta derneğe bile para kalır bu tür organizasyonlardan. olmuş bitmiş bir şey. bu konu ile ilgili yapılan toplantıda matbaalardan örnekler getirilecek diye bir görüş ortaya çıkmıştı. fakat dernek yönetimi kendi tasarrufunu kullanıp baskıya vermiş. bu noktadan sonra yapılabilecek bir şey yok.saygı duymamız lazım. çok pahalı buluyorsanız veya beğenmiyorsanız almazsınız. dernek yönetimide anlayışla karşılıyacaktır. 

sakssu
      Katılımcı

Erkan bu gece işlerinde standart bir fire olduğu söylenir. Yani 500 bilet satarsın, salonda 600 kisi yemek yer, 100 kisilik açık olur. Ya da, 500 bilet satarsın 500 kişi yemek yer, ama 100 kişiden bilet parası tahsil edilemez. Bilet ücreti alınmayan konuklar olabilir da ayrıca. Genel olarak mesudiye gecelerinde böyle olduğu söylenir.
      Eren, bedava gitmeyi değil de tahsilattaki firenin nasıl kapatılacağını düşünmüş olmalı.

erkan şinel
      Katılımcı

onların hepsi hesaplanır. ne diyim ki. memlekemize hayırlı olsun

sakssu
      Katılımcı

http://yesilyurt.org/index.php?option=com_smf&Itemid=122&topic=2044.0
      adresinde bir anket açtım. Arzu eden arkadaşlar ankete oy verebilir.

26 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.