YEŞİLCE-YEŞİLYURT KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ TELEFON REHBERİ 2007
Arkadaşlar bugün (15 Nisan 2007), derneğimiz tarafından hazırlanmış ve bastırılmış Yeşilce-Yeşilyurt Kültür ve Dayanışma Derneği Telefon Rehberinden aldım. Ön ve arkağın kapağın resimlerini altta görebilirsiniz.
– Rehber, A4 boyutunda kaliteli parlak kağıda basılı, sayfa numarası konmamış, ortadan 2 zımba basılmış, her birinde 32 isim olan 16 sayfa var, yani yaklaşık 16×32= 512 kişi içeriyor. Rehber sayfalarında, Soyadı, Adı, Baba Adı, Ev Telefon, Cep Telefon, Köy Telefon, İş Telefon, sutünları var. En sonda 8 kişilik ek boş yer var, isim eklenebilir.
– Ön kapakta köyümüzün fotorafı var.
– Ön kapak arkasında cami açılış fotoğrafı var.
– 3. sayfada Atatürk'ün Bursa söylevi var.
– 4. sayfa reklamlar (Çetin Aksu-PVC-Pimapen, Kamuran Karakaya- Çatı İnşaat Sanayi, Biltekin Taştemel-mobilya, Önder Oskay-Erol Keskin-Hediyelik, Cihan Oskay-Kuyumculuk, Cihan Şinel-Yekta Çalışan-Azmi Şinel-Seyahat) var.
– 5-6 sayfalarda önemli telefon numaraları var (bir de web linkleri).
– 7-22 sayfa arası önce soyad sonra da isme göre alfabetik sıralanmış telefon rehberi bilgileri var.
– 23-24 sayfalar reklamlar (Cenk Şener-Araştırma? ltd, Musa Aksu-Bilgen Aksu-ElektrikMüh., Zekai Aksu-Giyim-triko-okul, Muhittin Aksu-Diş Hek., Ufuk Karakaya-Pimapen-Met-Alm (site down)., Abdullah Şinel-Doğrama, Taner Aksu-İnşaat-Peyzaj, Coşkun Oskay-Spor-Haz.Giyim, Veysel Şahin-Erkek Giyim, Cemil Oskay-Gıda, Erol Oskay-Müzik Market-aletleri).
– 25-26. sayfalar kuruluşundan bu yana YYKDD dernek başkanları yönetim kurulları listesi, Yeşilyurt mahallesi muhtarları adları var. Bu sayfanın sonunda bir matbaa reklamı var, (Aslı-Çağatay Karabağlı) bu rehberi basan matbaadır diye tahmin ediyordum; evet öyleymiş, en arkada basan matbaa adı da onlar olduklarını yazıyor.
– 27 arka kapağın iç yüzü olan bu sayfada Türkiye haritası var.
– 28 arka kapakta Yeşilyurt mahallesi kıyıyurt yaylası fotoğrafı, dernek adres ve telefonu, rehberi basan matbaa ve telefonu var..
Rehber güzel bir çalışma olmuş, temin etmek isteyenler, arka kapak altında yazan 0 216 413 35 93 telefon numarasından dernek ile temas kurabilirler.
Bu özetten sonra bir kaç şey daha yazalım. Son toplantıda konuşulduğundan hatırlanır, %100 herkesin arzu ettiği düzeyde olmamış olabilir, ama güzel bir çalışma herkesin en az bir tane bulundurması faydalı olacaktır. Bununla birlikte, ne kadar dikkat edilse de, telefon numaraları rakam yazımı, numara değişmesi yanlışlıkları olabilir. Farkedenler duruma ilişkin ilgili kişilere bilgi verirlerse, tamamı kullanıma girmeden önce rehber de manuel bilgi düzeltmeleri yapılabilir.
15 Nisan 2007
http://resim.yesilyurt.org/images/5127onkapak.jpg
http://resim.yesilyurt.org/images/637arkakapak.jpg
Not: Rehberde olan ve bildiğim bir kaç İnternet adresini de yazıya ekledim…