Türkiye şehitlerini gözyaşlarıyla uğurluyor
TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi yakınlarındaki Kocatepe Jandarma Karakolu’nu basan PKK'lı tetöristlerin şehit ettiği 7 erden biri olan Mustafa Aslan’ın cenazesinde gözyaşı sel oldu. Şehit Er’in kız kardeşi 17 yaşındaki Sibel Arslan, ağabeyini son yolculuğuna, giydiği askeri üniformayla uğurladı.
Şehit er Mustafa Arslan’ın cenazesi bugün saat 10.00’da Gönen Devlet Hastanesi’nden alınarak, ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki, doğduğu Küpçıktı Köyü’ne getirildi. Köy meydanında yapılan törene şehit er Arslan'ın annesi Halime, babası İsmail, lise son sınıfa giden ve giydiği askeri üniformayla ağabeyinin fotoğrafını taşıyan Sibel Aslan, yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende ağıtlar yakan anne Halime Aslan, tabutuna sarıldığı oğlu için, “Aslan evladım, sana doyamadım. Ben seni böyle mi askere gönderdim, biricik evladım'' diye gözyaşı döktü. ‘Yeter Artık’ diyerek bağırıp, terör örgütü PKK aleyhine slogan atılan tören, şehit er Arslan'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesinin belediyeye ait araçla Gönen’e getirilmesiyle sona erdi.
Balıkesir Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü mezunu olan şehit er Mehmet Aslan için Gönen’de öğlen namazanının ardından askeri tören düzenlenecek. Şehit er Aslan’ın cenazesi daha sonra Gönen Şehitliği’nde toprağa verilecek.
Komutan anneye baş sağlığı dilerken ağladı
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Er Erdem Erkaçtı’nın cenazesi İzmir’in Bayındır ilçesinde toprağa verildi.
Şehit Er Erkaçtı için Bayındır Fatih Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, şehit erin ailesi, yakınları, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, Kaymakam Alaattin Aktaş ve Bayındır Belediye Başkanı Alaattin Çapuk ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Gümüşoğlu, şehit erin annesi Nuran Erkaçtı ile babası Turgut Erkaçtı’ya baş sağlığı dilerken gözyaşlarını tutamadı.
57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Baysal’ın baş sağlığı
dilediği sırada da şehit erin annesi Nuran Erkaçtı, “Oğlumun intikamını alın” dedi. Tuğgeneral Baysal da bunun üzerine “Hiç şüpheniz olmasın, merak etmeyin” karşılığını verdi.
Cenaze namazı öncesi şehidin yakınlarından baygınlık geçirenler oldu.
Halen Tunceli’de vatani görevini sürdüren Şehit Er Erkaçtı’nın ikiz kardeşi Erden Erkaçtı da diğer kardeşleri Ozan ve Beytullah Erkaçtı’yla birlikte tabutun başında yerini aldı.
Cenaze namazı sonrası şehidin naaşı, tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabasına alındı.
Törene katılanlar, şehit erin cenazesine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki mezarlığa kadar yürüyerek eşlik etti.
Yürüyüş sırasında vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.
İKİZ KARDEŞ ACI HABERİ OPERASYONA ÇIKARKEN ALMIŞ
Şehit erin, Tunceli’de askerlik yapan ikiz kardeşi Erden Erkaçtı da cenazenin gelmesini bekleyenler arasında yer aldı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erden Erkaçtı kardeşinin şehit olduğu haberini bölük komutanının verdiğini, o sırada bir operasyona çıkmak için hazırlandıklarını söyledi.
“Benim kardeşlerimin hepsi şu anda operasyonda. Bu olay olmasaydı ben de orada olacaktım” diye konuşan Erkaçtı, gazetecilerin “Terhis olacak mısınız?” sorusuna “Birlikte askerlik yapmayı biz istedik. Şu anda 21 gün izinliyim. 5 gün daha izin isteyeceğim. Bölük komutanımla görüşüp, durumu öğreneceğim. Terhis olup olmayacağım ondan sonra belli olacak.
Ama ben terhis edilmek istemiyorum” dedi.
'Şimdi ben nişanlın Ayşe'ye ne diyeceğim?'
TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen 7 askerden Eyüp Yabangülü, memleketi Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit annesi Hatice Yabangülü, “Çatık kaşlım, yeşil gözlüm, biz sana teskereyi alıp geldiğinde düğün yapacaktık. Şimdi ben nişanlın Ayşe'ye ne diyeceğim?'' diyerek ağıtlar yaktı. Baba Zeki Yabangülü ise “Sana davullu zurnalı düğün yapacaktık. Böyle mi olacaktı?'' diyerek gözyaşı döktü.
Şehit Eyüp Yabangülü için memleketi Sarıoğlan İlçesi Alamettin Beldesi'nde tören düzenlendi, Şehit Yabangülü'nün Türk bayrağına sarılı tabutunun başında nöbet tutan erlerden biri, sıcaktan ve yaşadığı üzüntüden törenin başında baygınlık geçirdi. Belde meydanındaki törene, Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Harun Ocaklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Eroğlu, siyasi partilerin il başkanları, milletvekili adayları, şehidin yakınları, ilçe ve beldelerden gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Anne Hatice Yabangülü, “Çatık kaşlım, yeşil gözlüm, biz sana teskereyi alıp geldiğinde düğün yapacaktık. Şimdi ben nişanlın Ayşe'ye ne diyeceğim?'' diye ağıtlar yakarak şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldı. Şehit babası Zeki Yabangülü ise “Sana davullu zurnalı düğün yapacaktık. Böyle mi olacaktı. Cenazen mi gelecekti?'' diyerek gözyaşı döktü.
‘KUZEY IRAK'A NE ZAMAN GİRECEKSİNİZ?’
Bazı şehit yakınları, cenaze töreninde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askere gitmeyen oğluna ve törene katılmayan milletvekillerine tepki gösterdi. 10 yıl önce şehit düşen Eyüp Yabangülü'nün amcasının oğlu Levent Yabangülü'nün kardeşi Mehmet Ali Yabangülü de rütbeli askerlere “Bu Kuzey Irak'a ne zaman gireceksiniz? Neden susuyorsunuz, neyi bekliyorsunuz? Kuzey Irak'a girmek için daha kaç şehit vermemiz gerekir?'' diye bağırıp, ağladı.
Cenazeye şehidin nişanlısı Ayşe Bekar katılmadı. Genç kızın babası Cengiz Bekar, ''Kızımın boynu bükük bırakmaya ne hakları var?'' dedi.
Şehidin kardeşleri, Salih, Tuğrul, Ayhan ve Fatma da cenaze töreni boyunca ayakta durmakta güçlük çekti. Öğlen namazının ardından belde meydanında cenaze namazını kıldıran Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, bunun son şehit olması dileğinde bulundu. Şehidin cenazesi daha sonra belde mezarlığında toprağa verildi. Tabutun üstündeki bayrak ise baba Zeki Yabangülü'ne teslim edildi.
KUZENİYLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI
Kayserili şehit Eyüp Yabangülü'nün amcasının oğlu Levent Yabangülü de 27 Mayıs 1998'de Hakkari Yüksekova'da askerliğini yaparken Kuzey Irak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olmuş, cenazesi ise bulunamamıstı.
Şehit'in eşi fenalık geçirdi
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Jandarma Karakolu’na düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Er Eraslan Güngör’ün (21) cenazesi, memleketi Amasya’da toprağa verildi.
Şehit Jandarma Er Eraslan Güngör’ün cenazesi, Tokat’ın Turhal ilçesi Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra ailesinin yaşadığı Amasya merkez Keçili köyüne getirildi.
Köy meydanında Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımıyla düzenlenen törende, şehit erin biyografisi okundu.
Tören sırasında şehit erin babası Rıza, annesi Yadigar, eşi Yeter Güngör ve kardeşleri, yakınları tarafından teskin edilirken, şehit Güngör’ün eşi fenalık geçirdi.
Kılınan cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı tabut omuzlarda köy mezarlığına götürüldü. Cenazeye katılanlar yol boyunca terör örgütü aleyhinde sloganlar attılar.
Cenazenin aile mezarlığında defnedilmesinden sonra tabutun üzerine örtülen Türk bayrağını, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel şehit erin babasına verdi.
Şehit erin yakınlarına başsağlığı dileyen Ulaştırma Bakanı Yılmaz da aile üyelerinin acılarını paylaştıklarını ifade etti.
Törene, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ve Belediye Başkanı İsmet Özaraslan ise çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı.
Abladan ağlatan konuşma
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Jandarma Karakoluna saldırısı sonucu şehit olan jandarma er İlhan Sağlam’ın cenazesi, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.
Şehit er Sağlam için Kübra Hatun Camisi’nde tören düzenlendi. Törene ailesinin yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral M. Yalçın Kaya ile askeri ve sivil erkan katıldı.
Vali Kıraç ile Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Sarıışık, öğlen namazından önce camiye gelerek aileye baş sağlığı diledi.
Şehidin annesi Kısmet Sağlam, Vali Kıraç ve Orgeneral Sarıışık’a, bir gece önce oğlu İlhan ile telefonla görüştüğünü ve ardından o gece bir rüya gördüğünü söyledi. Rüyasını anlatan anne Sağlam, “Gördüğüm rüyada köpekler güvercinlere saldırıyordu. Güvercinleri kurtarmak için köpeklere taş attım, ancak köpekler daha çok saldırdı ve kurtaramadım.
Bu rüyayı gördüm. Bütün askerler bizim oğlumuzdur, vatan sağ olsun” dedi.
Anne Kısmet Sağlam’ın Orgeneral Sarıışık’a hitaben, “Onun intikamını siz alacaksınız” demesi üzerine Orgeneral Sarıışık da “Alacağız” diye karşılık verdi.
Baba İsrafil Sağlam da “Vatan sağ olsun, siz sağ olun” dedi.
Abla Mahperi Sağlam, bütün askerlerin kardeşi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Onlar Müslüman olsalardı, kardeşimi öldürmezlerdi. Onlar Yahudi. Size güveniyoruz, onun öcünü alacaksınız. Bayrak bizim, hepimizin. Onu vermeyeceksiniz. O hep dalgalanacak. Türkiye bizimdir. Kardeşimin bugün düğünüdür, gelinsiz düğünüdür. O bir taneydi. O cesurdu, ama onu öldürenler kalleştiler. Onlar karşı karşıya gelip çatışsalardı. Onlara Türk denmez. Gerideki bütün askerler, bizimdir, kardeşimizdir. Onun intikamını alacaklar. Ne mutlu Türk’üm diyene.” Törende şehit er İlhan Sağlam’ın kardeşleri gözyaşlarına boğuldular.
Şehit erin bir kardeşinin de 12 yıl önce trafik kazasında öldüğü belirtildi.
Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit er İlhan Sağlam’ın cenazesi bir süre eller üzerinde taşındı. Askeri kortej eşliğinde top arabasına konulan şehit er Sağlam, Kemalpaşa Cennet Bahçesi Mezarlığı’nda şehitler için ayrılan özel bölümde toprağa verildi.
Şehidin cenazesinin mezarlığa götürülmesi sırasında katılımcılar, dev Türk bayrakları açtı ve terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.
'Kalk oğlum, ben geldim'
Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki Kocatepe Jandarma Karakolu’na teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan jandarma er Emrah Kayadelen’in cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi.
Şehit er Kayadelen için Selimiye Camii’nde askeri tören düzenlendi.
Naaşı Türk Bayrağı’na sarılı Kayadelen’in cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından bir süre eller üzerinde taşınarak top arabasına konuldu. Kayadelen’in cenazesi, daha sonra getirildiği Edirnekapı Şehitliği’nde defnedildi.
Cenaze töreni sırasında İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve diğer yetkililer, şehidin babası Murat Kayadelen, annesi Hanife Kayadelen ile diğer aile üyelerine başsağlığı diledi.
Taziyeleri kabul eden Murat Kayadelen’in, “Bizim ciğerimiz yandı, başkalarının ciğeri yanmasın. Vatan sağ olsun. Biz aciz bir devlet değiliz. Gerekirse ben de gideyim. Gerekiyorsa bizi de askere alsınlar.
Memleketimizi aciz bırakmayalım” dediği duyuldu.
Murat Kayadelen, tabutun başına gelerek şehit oğluna hitaben de “Yavrum, baban kurban olsun sana. Aslanım benim, kalk oğlum, ben geldim” dedi.
Tören sırasında Emrah Kayadelen’in kız kardeşi Dilara ile ablası Zeynep Kayadelen, şehit erin tabutuna sarılarak ağlarken, Dilara Kayadelen cami avlusu içerisinde Türk Bayrağı taşıdı.
Anne Hanife Kayadelen’in ise “Ağlamıyoruz, köpekleri sevindirmiyoruz” dediği duyuldu.
Tören sırasında vatandaşlar tarafından sık sık, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatan sana canım feda”, “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar atıldı.