Turan mümkünmü

9 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      taner_karakaya
      Katılımcı

Arkadaşlar turan mümkünmü diye bir başlık acıyorum yani bütün türklerin birlesip avrupa birligi gibi birlik olusturması
      özbekler azerbaycanlılar kırgızlar türkiyeliler birlesebilirmi?
      ben bunu ogrenmek için bi özbek formunu takip ettim ama özbeklerin turklere bakısını ögrenince kanım dondu nerdeyse Atatürke bile dil uzatıyolar
      Türkiye Türklerini sevmedikleri bi gercek arapları daha cok seviyolar
      Nedense bizim musluman olmadıgımızı ima ediyolar
      Turan mumkunmu size gore ?
      Forum kurallarını okuyarak bu konuyu actım Bi sakıncası yokmus gibi geldi
      Eger varsa kaldırın konuyu Fikileriniz benim için önemli

taner_karakaya
      Katılımcı

neden kimse bişey yazzmıyo düşünce ve fikirlerinizi bekliyroum bu konuyla ilgili lütfen?????????

saksu
      Ziyaretçi

Olay sadece ideallere ülkülere değil de, biraz paraya bakıyor. Türkiye çok çok zengin olsa, turanı oluşturacak ülkelere maddi olarak çekici bir yer olarak görünse belki o zaman mümkün.
      Buna karşın, turan sözü geçmişte siyasi, coğrafi birliği de ifade etse, günümüz koşullarında durum farklı. Şu an için gerçekçi ve doğru olan, ekonomik, kültürel, bilimsel, teknik ilişkileri geliştirerek o ülkelerle yakınlaşmak. Kimse kimseyi istemeden bir şey mümkün değildir.

taner_karakaya
      Katılımcı

peki abi TÜRKİYEYİ neden hiçkimse sevmiyo MÜSLÜMAN ülke oldu için???

esra
      Katılımcı

ben türkiyeyi cok seviyooooommmmm ve müslüman ülkesiylen bence hic bi alakasi yok ???

saksu
      Ziyaretçi

peki abi TÜRKİYEYİ neden hiçkimse sevmiyo MÜSLÜMAN ülke oldu için???

Eğitim ve imaj ile ilgisi var, din konusu da işin içinde. Batılı tarih yazıcıları kimlerdir onları bilmek gerek. Yabancı ülkelerin özellikle geçmişte Osmanlı imparatorluğu sınırları içinde kalan yerlerin okul kitapları Türkler hakkında neler yazıyor etkili. Tabii bizlerin tarih kitapları da başkaları için neler yazıyor o da etkili. Her ne kadar aynı dinden olanlar birbirinin kardeşidir dense de, Taner kendi örneğinden biliyorsun bu önerme doğru değil. Çoğu yerde, menfaat birliği önemli, ama sevmek dersen o subjektif. Özbekler ve bazı diğer kardeş ülkelerin niye sevmediğini ayrıntısı için biraz araştırmak lazım, pek elimde bilgi yok. Ama şu var, bir yabancı ile konuş, iyi şeyler varsa geçmişte, onu devşirmeler yaptı, şu tebaa yaptı falan diyen çıkar, öte yandan olumsuz hatırlanan şeylerin ise sahibi tartışmasız bellidir. Sevilme, bilimsel kültürel başarı, dünya da güç, zenginlik ve gelişmişlikle de ilgili. Örneğin, dünyanın en büyük gücünün seveni de sevmeyeni de çok fazladır. Geçmişte bir zamanlar Osmanlı devleti böyle bir güçmüş, zamanında seveni de saygı duyanı çokmuş diyor kimi kaynaklar. Taner zaten vize vb seyahat zorlukları da ne derece sevildiğimize ilişkin ipuçları veriyor.

esra, taner bizleri değil de başka ülke vatandaşlarını kastetti… :)

taner_karakaya
      Katılımcı

yani baya bi derinlere girmek gerekiyor yani derinlere girmek gerekiyorsa ben derinleri gircem araştırcam bu konuyu…

Esra sen yanlış anlsmışsın okuyup iyice anlamadan formma yazma ben öyle hatalara çok düştüm abilerim beni uyardılar sağolsunlar…

esra
      Katılımcı

tamam bidaha yazmam :$

Levent KIYAN
      Katılımcı

Turan mumkunmu size gore ?

evet mümkündür, lakin 2003 yilinda dogan yavruma TURAN ismini koydum !  :'(

taner_karakaya
      Katılımcı

Levent abicim senden uzun bir açıklama bekliyodum…

9 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.