T E L E F O N

• Bu konu 8 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 17 yıl 11 ay önce saksu tarafından güncellenmiştir.
8 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

Telefon eden kisi kimligini söyleyip sonrada karsi tarafa kiminle görüsmek istedigini bildirmelimi? yoksa, karsilikli

___ alooooooo kim sen ? sen, orasi bilmem nenin evimi ?,  yavvvvvv sen kimsin ?

ögürmelermi ve sorgulamalarimi yapmali, ne dersiniz bu konuda bu tür Problemlerle karsilasiyormuyuz?

ne tür ilginc anilariniz var ?

saksu
      Ziyaretçi

Kendini tanıtım işini yapanlar var, ama az. Yapmayanlara, “siz kimsiniz diyorum”, bazen de birini sorup kim olduğunu söylemeden telefonu kapatacak olanlara sorarım, “acaba siz kimsiniz” diye.
      Ama ev telefonuna arayanlardan bazıları çok komik. Mesela, hiç bir şey demeden hemen bağıra bağıra aradığı adamın kadının adını söyleyen, veye “hasaaan sen misin, şunu yaptın mı, şunu ettin mi diye diye direk konuya dalanlar da var”  Bir keresinde, kendime acaba şuna evet desemiydim dediğim olmuştu.
      Direkte telefonda, sen kimsin, siz kimsiniz diyenler de var, sanki ben askerde telefona bakan er, açar açmaz kendimi tanıtacam. Onlara önce sen kimsin sorusuyla cevap vermeyi yeğliyorum.

Bir de şu ara, herkesin cep telefonu var arayın numarasını, kayıtlı ise adını görüyor. Şimdi sabit telefonlarda da o özellik var, telefon defterine arayanların ismini kaydederseniz sanki cep tel gibi numaraları gösteriyor. Bu tip bir özellik olunca daha az zaman kaybedilerek tanıtım konuşmaları vb. yapılabilmekte. Cep tellerde şöyle muhabbetlere şahit oluyorum, biri aramış kapatmış, aranan kişi bilmediği no da olsa, acaba beni aramışsınız niye aradınız vb. konuşması yapıyor.

Bir de evi telefonla arayan pazarlamacılar var. (O ara kömürcüler telefonla pazarlamaya başlamıştı)
      – Alo ben ….., ” ….” holding den arıyorum. …. ile görüşmek istiyorum.  (bayan)
      – Ben …, niçin aramıştınız.  (ben)
      – Beyefendi, “…” ile görüşmek istiyorum..
      – Acaba kömür mü satıyorsunuz
      – Beyefendi ne kömürü, ben … holding diyorum.
      – Bu aralar kömürcüle çok arıyorlar da.
      (Hadi ben holdingin kömür satmayacağını biliyordum da, acaba evi pazarlama için arayan bir holding de olur mu yani?) Bilin bakalım hangi holding? 2001 krizinde ixxxs finansı batan holding. Sanırım onlar, kömür değilse de, ev aleti, tatil vb. satmaya çalışıyorlardı. :)

Levent KIYAN
      Katılımcı

3. harfi L galiba !

aslinda Telefon Kültürü olusturup Standartlastirmali; bu sürec zaman alacagindan, hemen baslamakta yarar var !

sirius
      Katılımcı

telefon muhabbeti dedinizde 13 – 14 yaşlarımızda yaptığımız telefon görüşmleri geldi aklıma  ::) ::)
      valla rastgele bir numara çeviriyorduk karşıdakinin tavrına göre akışı gerçekleşiyordu
      ilk önce akarşıdaki açıyor telefonu
      alo alo..
      – alo merhaba
      merhaba kimsiniz
      -aaa aşk olsun tahmin et sesimden
      vala tanımadım
      -inanmıyorum yaaa nasıl tanımasssın
      çiğdem senmisin yoksa kız
      – oh hele şükür
      nasılsın yaa
      -iyiyim sen nasılsın
      bende iyiiyim  ya kusura bakma geçen hafata gelcektik gelemedik söz vermiştik
      – evet bekledim okadar
      napiim ya annem rahastzılandı o hafta havalar soğudu bide soba kurduk varya öldük sobaydı iş ti güçtü derken gelemdik kaldı geçen hafta
      – ya tabi tabi zorr soba falan çekilmiyor kucan bide sonra yakmak dert
      evet hep bzizm gariban lar uğraşsın
      – öle neyse salıya size gelcez ona göre tamammı
      tamam bekleriz perihan teyzeyede selamlar
      – perihan teyze ha !.. evet evet başüstüne sölerimm

böle bir konuşmaydı hatırımda kalan kadın bizi bekklemişmidir oturmaya beklememişdmidir bilemiyom  :-[

bide şu vardı
      alo
      – alo iyi akşamlar
      buyrun
      – tanımadınmı kız aşk olsun
      aa dur  ..ımm saadet senmisin
      -eh sonunda yani
      ay inamıyorum yaa nerdesin nale ryapıyorsun
      -vala aynen en son ne yapıyorsam onları yapıyorum
      çok sevindim ayy ne kadar zaman oldu görüşmeyeli
      -ya evet bende çok özledimm
      saadet kız bizim mehmet noldu nasıllar hanımıyla iylerdir inşallah
      –  ayy varya onlar ayrılcaklarmı ne
      ne  inanmamm:!
      – adam aldatıyormuş karısını uzun süredir görüşmüyolar
      aa tüh tüh
      -öleymiş
      saadet bilmem ben ama o çocuk çok efendi yapmaz oo
      – ya bizde öle diyoduk ama ..
      hayatımda en son tahmin ettiğim kişilerdi ya düşün gözümle görsem inanamam okadar yani
      – işte inasanoğlu bu belli olmuyor napcağı
      vah vah.. görüyormusun tüh tüh..
      -neyse kendine iyi bak canım tekrar görüşelim
      sizin çocuklarıda öp benim için
      -oldu canımm hadi iyi akşamlar

küçüktüm ya küçücüktüm yaptık bir iki kere öle özür diliyom işlettiklerimden  :(

kısaca bunada dikkat edin ….

Eren
      Ziyaretçi

sirius bu anını bizimle paylaştığın için saol gerçekten bayağı matrak geçmiş çocukluğun…  ;D 

bide bişi sorcam hiç böyle ters tepki weren olmamışmıydı yani ne bilim ''sen kimsin kardeşim'' diyip çat diye telefonu suratına kapatan olmadı mı ?

lubimaya
      Anahtar yönetici

telefonu açtım…

-efendim
      -alo
      -buyrun
      -sularınız akıyor mu?
      -evet akıyor
      -iyi o zaman…
      dıt dıt dıttt….

sirius
      Katılımcı

EREN BEY MERAK ETMİŞSİNİZ HİÇ TELEFONU YÜZÜNÜZE KAPATAN OLMADIM DİYE
      CİDDEN OLMADI ;)
      ÇÜNKÜ AKIŞINA BIRAKIYORDUK ::) KONUŞURKEN KARŞIDAKİ SESİMİZİ BİRİNE BENZETİYORDU EE DEVAMINDA BİZE DÜŞEN OYUNU İYİ OYNAMAK KARŞIDAKİNİN BİZE SORDUĞU SORULARA HIZLI VE MAKUL CEVAPLAR VEREBİLMEKTİ VE BÖYLECE HEMEN İLETİŞİME GEÇİYORDUK  ;D :D

Eren
      Ziyaretçi

ne EREN BEY mi ?    :D :D :D
      ya abi ben daha 15 yaşındayım… ama yinede hoşuma gitti ''EREN BEY''  :D :D

saksu
      Ziyaretçi

ya abi ben daha 15 yaşındayım…

Eren siriusun ilk mesajını tekrar oku istersen. abi değil abla demen lazımdı. Yani erkek olsa idi o kadar iyi kız taklidi yapamazdı, değil mi?  ;D ;D

8 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.