Solcu Sağcı?

10 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      taner_karakaya
      Katılımcı

SOLCU ve SAĞCININ nedemek ikisini arasındaki fark nedir?

[bilenler bilmeyenler anlatsın bilmeyenlerde ne oldunu blisin]

lubimaya
      Anahtar yönetici

mecliste sağ taraftaki partileri tutanlara sağcı
      sol taraftakileri tutanlarada solcu denir.
      :D

saksu
      Ziyaretçi

Yanılmıyorsam, 19 yy sonlarında ingiltere de bir görüşme sırasında işverenler masanın sağına işçiler de soluna oturmuşlar. Ondan sonra sağcı işverenlere, düzen yanlılarına, solcu da işçilere değişim yanlılarına verilen sıfatlar olmuş.

taner_karakaya
      Katılımcı

abi sen beni yanlış anladın galiba hani bu parti ler varya chp,dsp,akp,mhp sağcı solcu derken bu partileri demek istemiştim ben..

saksu
      Ziyaretçi

Taner biraz kitap oku bence, iki satırla anlatılacak şeyler değil.
      şu adrese bir göz at.  http://kitap.antoloji.com/kategori.asp?CAT=2292

taner_karakaya
      Katılımcı

baktım siteye ama anlamdım abi bunun bi usluplu açıklaması vardır ertekin abi levent abi sizlerden bekliyorum bu konuya bi cevap…

taner_karakaya
      Katılımcı

gökhan abi ne alem adamsın ya :D :D :D
      yürü be kim tutar seni admin hocam :D :D

Eren
      Ziyaretçi

Taner biraz kitap oku bence, iki satırla anlatılacak şeyler değil.

bencede taner abii… hatta en son okuduğun kitabı o foruma yazarsan sevinirim…

Hakan
      Katılımcı

Selamlar cok degerli akrabalarim ve diger site üyesi güzel arkadaslar,

solcu sagci kavraminda genelleme bir aciklamada mutlakki bulunammam bence bu kavramlar eskidendi deniz gezmisden 80 li yillarin o karisik dönemlerine kadar su günümüzde sag ci solcu yok !! ( sahsi kanim ) bir dakkika bende sol görüslü bir insanim okadar sol görüslüyümki Karaoglan´nin ( Sy. Ecevit ) in ölümünden sonra muallakta kaldimki arik hangi partiye oy verecegimi bile sasirdim AKP sag görüslü bir parti gibi bastaki vatandasin dis olarak yaptiklari güzelgörünüyor ama bende bir presentasyon varki son 10 yilda medyaya yansimiz yazilar ve konusmalar korkunc her neyse.

gün sag sol günü degil artik bu kavramlar bitiyor veya bitti veya benim kusagimla birlikte sona erecektir artik memleketti nasil ileri götürebilirler veya nasil önünde köstek olurlar diye yeni kavramlar üremekte memleket vahim bir durumda bu durumuda kim hangi acidan bakarsa o güzellik veya o cirkinlikle görmekte

Tanercim bir insan sag ci veya sol cu dogmaz ailesinin ve cevresinin görüsleri hangi yöndeyse oda o olur Mesela

Cevat AKSU Rahmetli, Rahmetli Ecevitin Partisini Tutardi
      Hulusi AKSU Ecevitin Partisini Tutuyordu
      Hakan AKSU Ecevitin görüslerini savunup partisni tutuyordu bu üc kusak
      demek istedigimi anlamissinizdir muhakkak sag sol bitti be artik keske bitmeseydi ama bizim miletimiz
      demokratik bir sekilde görüslerini bile savunmasini bilmiyor yani bitsinki daha iyi

Okudugunuz icin tesekür ederim sorulara ve elestirilere acigim cevap hakkimida kulanmak isterim gerekirse

hepinize selamlar kendinize iyi bakin

Hakan AKSU ( Internet sitemi hazirliyorum yakinda sizleride beklerim siteme http://www.aksuonline.de )

taner_karakaya
      Katılımcı

Abicim çok saol ben senin dedin şu konuya katılıyorum; ailesi ve çevresinin görüşleri hangi yöndeyse o kişide o yönelir en önemli olan aliesiylemi da çok vakit geçriyo çevresiylemi çevresiyle geçeriyosa çevresimdeki insanlara göre hareket ediyo ailesiyle vakit geçiriyosa aillesi ne düşünüyosa ona yönelniyor…

Mesela ben 15yaşıma kadar ailem vakit geçirdim, 15 den sonra çevremdeki insanlar daha etkili oldu hayatımda….

erkan şinel
      Katılımcı

dış etkenlerden ziyade hür irade ile karar vermek gerekir. diğer insanlar sana baskı yaptığı zaman o partiye oy vermek zorunda değilsin. görüş her zaman sana ait olmalıdır.

10 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.