PKK’dan karakola tanıdık ciple kalleş saldırı: 7 asker şehit oldu

Yeşilce – Yeşilyurt Kültür ve Dayanışma Derneği Forumlar Genel Gündem PKK’dan karakola tanıdık ciple kalleş saldırı: 7 asker şehit oldu

8 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      anilaksu
      Katılımcı

PKK'dan karakola tanıdık ciple kalleş saldırı: 7 asker şehit oldu

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na çaldıkları ciple gelen PKK’lı teröristin el bombalı ve silahlı saldırısı sonucu 7 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. 1 terörist öldürüldü.
            Pülümür'e bağlı, Munzur Dağı eteklerinde bulunan Kocatepe Köyü'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kocatepe Jandarma Karakolu'na bugün öğle saatlerinde nöbetçi askerlerin tanıdığı, çalıntı ciple gelen kimliği belirlenemeyen PKK'lı 2 teröristten biri karakol bahçesine girdikten sonra askerlerin üzerine el bombası attı. Araçta bulunan diğer terörist de cipten inerek askerleri otomatik tüfekle taradı. Bu sırada çevrede bulunan kayalar arasında gizlenmiş birkaç noktadan da askerlere teröristlerce ateş açıldı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında 3 asker şehit oldu, 11'i de yaralandı. Saldırının şokunu atlatan askerlerin karşı ateş açması üzerine teröristlerden 1'i öldürüldü, diğeri yaralı olarak kaçtı. Çatışma ve hastaneye kaldırılma sırasında şehit olan askerlerin sayısı 7'e yükselirken, 7 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Elazığ ve Erzincan'daki hastanelere kaldırıldı.
            Bölgede hava destekli başlatılan operasyon yoğun olarak sürerken, Kocatepe Köyü'nde yer yer teröristlerle çatışma çıktığı bildirildi. Saldırının duyulması üzerine Pülümür ve Tunceli'nden helikopterle bölgeye timler gönderilirken Kocatepe Köyü ve çevresinde kapsamlı operasyon başlatıldı.

CİP TANIDIK

PKK'lı teröristlerin Kocatepe Jandarma Karakolu'nun bir süreden bu yana çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan kimliği öğrenilmeyen bir kişiye ait cipi çalıp hain baskını gerçekleştirdikleri belirlendi. Kapıdaki nöbetçi askerlerin daha önceden tanıdığı için cipi karakol bahçesine aldıkları bildirildi.

VALİ YAMAN: İNTİHAR SALDIRISI OLABİLİR

Tunceli Vali Vekili Mustafa Yaman, “Olayın intihar saldırısı olma ihtimali üzerinde duruyoruz” dedi.
            Yaman, Tunceli Valiliği çıkışında, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 12.45’te Pülümür ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Kocatepe Karakoluna
            bir araçla saldırı düzenlendiğini, saldırının intihar eylemi olma ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.
            Yaralıların Elazığ’daki hastanelere kaldırıldığını bildiren Yaman, olayın ardından bölgede güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı, hava destekli operasyon başlatıldığını ifade etti.
            Yaman ayrıca, saldırıda bir teröristin öldürüldüğünü, yaralanan bir teröristin ise kaçtığını bildirdi.

ŞEMDİNLİ'DE DE SALDIRDILAR

Öte yandan Irak sınırında bulunan Hakkâri'nın Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'ndaki nöbetçi askerlere bir grup terörist tarafından dün saat 17.00 sıralarında roketatar ve uzun menzilli makineli tüfeklerle taciz ateşi açıldığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık karşılık vermesi üzerine teröristler kaçarken saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı açıklandı.
            Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde terör örgütünden kaçan 1 teröristin de sabaha karşı saat 04.00 sıralarında güvenlik güçlerine teslim oldu. Bingöl’ün Adaklı İlçesi dağlık arazi kesiminde gece arama- tarama operasyonu yapan güvenlik güçleri teröristlere ait çok miktarda yiyecek malzemesi buldu. Bu malzemeler imha edildi.

inanç şinel
      Katılımcı

İkizleri terör ayırdı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde şehit olan Erdem Erkaçtı ile yine Tunceli'de asker olan tek yumurta ikizi kardeşi Erden Erkaçtı'yı birbirlerinden vatan borcu askerlik de ayıramadı fakat ölüm ayırdı.

Üç aylık asker olan ikizlerin askerlik şubelerine müracaatları sırasında kendilerine, 'Bir aileden iki kişi aynı zamanda askere gitmeyebilir. Biriniz vatani görevini bitirdikten sonra diğeriniz vatani görevini yapabilir. Böyle bir hakkınız var.' dendiği ancak Erdem ve Erden'in, “Birlikte askere gidip, birlikte teskere alacağız.” diyerek bunu istemedikleri öğrenildi.

Aynı anda askere giden tek yumurta ikizlerinin tesadüf eseri yine usta birliği kuralarının da Tunceli'ye çıktığı ve kısa süre aynı karokolda bulunduktan sonra görev yerlerinin değiştiği belirtildi. Teröristlerin baskını sırasında Erden Erkaçtı'nın kardeşiyle aynı karakolda olmadığı ifade edildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, karakolun günlük ihtiyaçlarını karşılayan aracı kaçırıp, Kocatepe Karakolu'na saldıran teröristler, attıkları el bombalarıyla 8 askeri şehit etti.

7 şehitten ikisinin İzmirli olduğu belirlendi. İzmirli iki şehidin evlerine acı haber çabuk ulaştı. Şehit erlerden İlhan Sağlam'ın Kemalpaşa, Erdem Erkaçtı'nın Bayındır ilçesindeki evlerine ateş düştü. Manisa Kırkağaç'da acemiliği tamamladıktan sonra 20 gün önce gittikleri Tunceli'de vatani görevlerini yapan oğullarından Erdem Erkaçtı'nın şehit olduğu haberini alan baba Turgut Erkaçtı, fenalaşarak Bayındır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Nazan Erkaçtı ise aldıkları haberle adeta yıkıldı.

Şehidin kardeşi Erden'in ise Tunceli'de başka birlikte askerlik yaptığı öğrenildi. Anne Nazan Erkaçtı, “Sabah aradım, “Uyuyor” dediler. Son kez bile sesini duyamadım. Ben onları ellerimle besledim, büyüttüm. Birbirlerinden hiç ayrılmazlardı. Onlar benim canlarımdı. Tek tesellim bir evladımın sağ kurtulması. Artık bu terör belası bitsin. Başka annelerin de ocağına ateş düşmesin.” diyerek duygularını dile getirdi.

VATANDAŞLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ, TERÖRE LANET YAĞDIRDI

Öte yandan, oto tamirciliği yapan Erdem Erkaçtı'nın şehit haberini alan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla sokağa dökülüp, teröre lanet yağdırdı.

Vatandaşlar, “Ya Allah Bismillah Allahü ekber”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Dişe diş kana kan intikam intikam” şeklinde slogan atarak Bayındır sokaklarında dolaştı. Erkaçtı'nın cenazesinin, memleketi Bayındır'da toprağa verileceği bildirildi.

“ONLAR BİR TANE VURUR, BİZ 10 TANE GÖNDERİRİZ”

Bu arada Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan İlhan Sağlam'ın İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı.

Er İlhan Sağlam'ın şehit olduğu haberinin evine ulaşmasının ardından,
      yakınları sinir krizleri geçirdi. Anne Kısmet Sağlam, bir gece önce
      rüyasında köpeklerin güvercinlere saldırdığını belirterek,
      ''güvercinleri kurtarmak için eline aldığını, köpeklere taş attığını,
      ancak taş attıkça köpeklerin daha çok saldırdığını, güvercinleri
      kurtaramadığını'' söyledi.

Abla Mahperi Sağlam ise ''İlhan'ı ak güvercin olarak gönderdik, kara
      güvercin olarak geldi. Onlar bir tane vurur, biz 10 tane göndeririz''
      dedi.

Şehit askerin ağabeyi Şahin Sağlam (35), kardeşinin asker fotoğrafını
      göstererek, en son bir akşam önce telefonda konuştuklarını, kendisine
      göreve gideceğini söylediğini kaydetti.

Ağabey Şahin, kardeşinin bir elektrikçide çalıştığını, askerlik dönüşü
      kendi işini kurmayı düşündüğünü belirtti.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca ve Kemalpaşa Garnizon Komutanı Binbaşı Yahya Kazık da şehit askerin evine gelerek, ailenin acısına ortak oldu.Aileye çocuklarının şehit olduğu haberi verilirken, bir sağlık ekibi de evde hazır bulunduruldu.

MEKTUBU GELMEDEN ŞEHİT OLDUĞU HABERİ GELDİ

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Eraslan Güngör'ün (21), bir gece önce telefonla görüştüğü eşine, mektup gönderdiğini söylediği öğrenildi.

Olayın duyulmasının ardından Eraslan Güngör'ün Amasya Merkez Keçili
      köyündeki ailesi büyük bir acı yaşarken, başta yakınları ve askeri
      yetkililer olmak üzere şehit erin evine gelen çok sayıda kişi taziye
      ziyaretinde bulundu.

Şehit erin annesi Yadigar ve sara hastası baba Rıza Güngör olayın şokunu yaşıyor. Henüz 7 aylık evliyken vatani görevi için ayrı kaldığı eşi
      Yeter Güngör ise sık sık baygınlık geçiriyor, 2'si kız 5 kardeşin en
      büyüğü olan şehit er Güngör'ün kardeşleri de gözyaşı döküyor. Aile
      fertlerini, yakınları teskin etmeye çalışıyor.

Anne Yadigar Güngör, ''Vatan sağ olsun'' derken, acılı eş Yeter Güngör
      ise teröre ve terörist örgütüne lanet yağdırıyor.

Bu arada, terhisine yaklaşık 2,5 ay kaldığı bildirilen Eraslan Güngör'ün
      şehit olmadan bir gece önce telefonla görüştüğü eşine bir mektup
      gönderdiğini söylediği, ancak mektubun ailenin eline henüz ulaşmadığı
      öğrenildi.

AİLESİ VE NİŞANLISI DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Tunceli'de terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit düşen Kayserili Eyüp Yabangülü'nün ailesi ve nişanlısının ağustos ayına düğün hazırlığı yaptığı belirtildi. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan Eyüp Yabangülü'nün Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Alamettin beldesinde yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı.

Er Eyüp Yabangülü'nün şehit olduğu haberinin evine ulaşmasının ardından, yakınları sinir krizleri geçirdi.

Şehit erin nişanlısı Ayşe Pekar'ın, acı haber üzerine fenalık geçirerek bayıldığı öğrenildi. Pekar'ı beldede hazır bulunan 112 Acil Servis ekipleri sakinleştirdiği belirtildi. İnşaat işçisi olan baba Zeki Yabangülü ise olayın gerçekleştiği saatlerde çalıştığı için oğlunun şehit olduğu haberini 10 saat sonra öğrendi. Anne Hatice Yabangülü de acı haber ile hüzünlenerek ağıtlar yakmaya başladı.

Alametten Belediye Başkanı Nafiz Ceran, 1986/2 dönem olarak askere alınan şehit er Eyüp Yabangülü'nün ağustos ayı başında tezkere alacağını söyledi.

Şehit erin askerlik öncesi nişanlandığını belirten Ceran, Eyüp Yabangülü'nün tezkeresini almasının ardından düğün yapacağını ifade etti.

Ceran şöyle devam etti: “Şehit asker Eyüp Yabangülü bizim çok değerli bir evladımızdı. Ailesi beldemizin sayılan insanları. Askere gitmeden önce nişanlanmıştı. Ailesi ve nişanlısı onun dönüşünde düğün hazırlık yapıyordu. Babası düğün hazırlığı için inşaatlarda çalışıyordu. Gerçekten acı haber bizi ve tüm beldemizi üzüntüye boğdu. Hükümetimizin ve yetkili mercilerimizin gerekenleri yapmasını bekliyoruz. Askerimize ve devletimize karşı yapılan saldırılar had safhaya çıktı. Artık gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Canımız yandı.”

AJANSLAR

Yayın tarihi: 5 Haziran 2007, Salı
      Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2007/06/05//haber,5750F09FCC8C4EEF9A6972FFA43A1D1B.html
      Tüm hakları saklıdır.
      Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Bu haber için yapılan yorumlar: 9 adet
      Tüm yorumları okumak için tıklayınız. Siz de yorum yapın
      tuncay mutlu05.06.2007 14:28:53

bu terör belasına daha kaç vatan evladını şehit vereceğiz o askerlerin neler yaşadığını çok iyi anlıyorum bende pülümür komandoda askerlik yatım bu tür olaylar benimde başıma geldi şehitlerimize allahtan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
      can küçük05.06.2007 14:24:37

yeter artık yetki benim diyen başbakan nerde siyaset yapmamak istiyorum ama lütfen oylarınızı vatan millet hayrına verin  !!!!!

inanç şinel
      Katılımcı

Sabırla mücadele koordinatörü…
      24 Eylül, 1 şehit.
      29 Eylül, 1 şehit.
      13 Ekim, 2 şehit.
      14 Ekim, 1 şehit.
      16 Kasım, 2 şehit.
      23 Kasım, 1 şehit.
      5 Aralık, 3 şehit.
      7 Aralık, 1 şehit.

21 Aralık, Başbakan, New York'ta verdiği demeçte, “sabrımızın sınırı var” dedi.

27 Aralık, 1 şehit.
      16 Ocak, 1 şehit.
      7 Şubat, 1 şehit.
      9 Mart, 3 şehit.
      23 Mart, 3 şehit.
      7 Nisan, 6 şehit.
      8 Nisan, 4 şehit.
      9 Nisan, 1 şehit.
      16 Nisan, 1 şehit.
      21 Nisan, 1 şehit.
      23 Nisan, 2 şehit.
      25 Nisan, 1 şehit.
      26 Nisan, 1 şehit.
      27 Nisan, 2 şehit.
      3 Mayıs, 2 şehit.
      5 Mayıs, 2 şehit.
      12 Mayıs, İzmir Bornova…
      1 vatandaşımız ölü, 4 yaralı.
      15 Mayıs, 2 şehit.
      18 Mayıs, 1 şehit.
      22 Mayıs, Ankara Ulus…
      6 vatandaşımız ölü, 121 yaralı.
      24 Mayıs, 8 şehit.
      26 Mayıs, 1 şehit.
      29 Mayıs, 1 şehit.

30 Mayıs, Başbakan, NTV'ye verdiği demeçte, “Sabrımız taştı, taşıyor, bunların hepsi söylenir tabii. Zaten sabrın taşmaması diye bir şey yok ki… Her şehidin gelmesi, sabrın boyutunu adeta test ediyor” dedi.

1 Haziran, Bingöl…
      5 vatandaşımız ölü, 6 yaralı.
      4 Haziran, 7 şehit.

sabah, yılmaz özdil ,

ilknur
      Katılımcı

artık bişeyer yapılması lazım
      biz sessiz kaldıkça cesaretleniyorlar, varlığımızı ve gücümüzü hissettirmemiz lazım

taner_karakaya
      Katılımcı

Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez…

ozansener
      Katılımcı

bu  şehit  kardeşlerimizi  bizler  görmesıne  göruyoruzda   asıl  görmesi  gerekenler  neden görmuyor.

onlar  siyasetcı  dimi  !!!
      o  herseyin  sahibi  bir  başbakan dimi  !!!!
      o sözde  değil  özde  kukla  başbakan değilmi  !!!!!

dahasını  yazıcam  ama  cok  ağır  geleceğinden  ve  sitenını zarar  görmesınden korktuğum için susuyorum  zaten benı  tanıyanlar  ne  dusunduğumu ne  yazmaya  calıştığımı  anlamıslardır …..

ARKADAŞLAR  BİR  SORUM  VAR 

cıkıp  birinin   BU  MİLLETİN EFENDİSİNE  “””  AL ANANI GİT  BURDAN “””   DEDİYA   

O ANAYLA   OĞLUNU  GUNEYDOĞUDA  BU  VATAN  BU  BAYRAK  BU MİLLET  İÇİN  ŞEHİT 

VERMIS  ANA   ARASINDA  NE  FARK VAR  SİZ  BİRŞEY  BULABILDINIZMI. ?

bu  arada  suda bi gercek  boyle  giderse   biz  KFOR- ISAF-  LUBNANA   ASKER  GÖNERİYORUZ 

BURALARDAKI  SORUNLAR  BİTİNCE  KENDİ  BÖLGEMIZE  BAKACAĞIZ  ORALAR  COK DAHA ÖNEMLİ 

CUNKU…..

erkan şinel
      Katılımcı

RTE göre var kardeş. hatta hiç rahatsız bile olmuyorlar. sabır taşı bizimkiler elaleme. kendi efendisine horozlanıyor ama.

ozan
      Katılımcı

erkan kardeşşş  ben rahatsız  olurum  ben !!!!!

askerliğimi  kapımın  önunde  yapmadım  öyle  bile  ikililiğe  dair  dusmedim neresi  dedilerse  seve  seve  gittim araya  kimseleri  sokmadım  az zamanda  terörum  gercek yuzune  yakından tanık oldum bu yuzden  ben rahatsız  olurum  ve  BU KONUDA  HERKEZİDE  RAHATSIZ  EDİYORUM EDERİMDE  rte  dahil  üzerine  kim alınıyorsa muhattabımdır …….

bu kaosu  yaratmak isteyenler  ve  yaratanlar  paşmergelerle  çapulcularla  adeta  sevişircesine  sarılıp  koklasanlar  kardeş  taklitleri  yapanlar  o  bedenleri toprağın altında  ruhları  TÜRKİYE CUMHURİYETİ  VE  TÜRK SEVDALILARININ  OLDUĞU  HERYERDE  GEZEN  ŞEHİTLERİMİZE  NASIL  HESAP  VERECEKLER……

anilaksu
      Katılımcı

Bir hilal uğruna ne güneşler batıyor.Batıyor ama bu vatan için feda olsun…

8 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.