Ön Yargi Hastaligi

8 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

Birey farkinda olmadan ön yargilarla donanmis, bütünlesmistir. Öz elestiri ve karekter tamiri sürecinde ön yargilarimizin ne kadarini masaya yatirip onlardan siyrilmayi basarabiliyoruz? Karekterimizin kalite seviye katsayisi, imha ettigimiz ön yargi sayisiyla dogru orantili oldugu kanisindayim. Ne dersiniz; Sizce, farkinda olmadigimiz hangi ön yargilarimiz var ?

ilknur
      Katılımcı

ilk tanıştığım insanlara karşı herzaman ön yargılı oluyorum, soğuk davranıyorum istemeden , zamanla tanıdıkça gidiyor bunlar yada kalıyor onların tavırlarına göre

sirius
      Katılımcı

ben elimden geldiğnce önyargılıolmamya çalışıyorum karşıdakinin garip bir tavrı olsada soğuk anlmaya çalışırım belkic canı sıkkındır bir sorunu vardır kasıtlı bir davranış içinde değildir diye düşünürüm ve karşıdakinin soğuk ve ya olumsuz durumu anlamaya çalışırım ilk adımı atarım karşıdan beklemden ve bu tolerensıma cevap gelirse zaten olumlu bir ilişki sürdürüm  ancakkk… buna rağmen halen bir tepki bir durum yoksa ve karşıdaki insan inatla buna devam ederse soğuk ve mendebur tavrına devam ederse bende aynen  o şekilde cvap veririm yani büroratik seviyede saygı çerçevesinde devam eder ilişki
      ee daha başak napiim aaaa… :P

Levent KIYAN
      Katılımcı

Isterseniz olayi somutlastiralim;

1) Alevi ye yada Sunniye ön yargiyla yaklasmak – araya buz kaliplari koymak – kiz alip vermemek

2) ODTÜ lü olmak yada olmamak, yani millet ODTÜ lü olana gicik, ODTÜ olan digerlerin tümüne gicik (diger Üniversite mezunlarina)

3) Ordulu Giresunluyu sevmez , Giresunlu Orduluyu sevmez, Futbol karsilasmasinda da bir birlerini Arabalarini Param parca ederler

4) T.C. icindeki Türkler T.C. disinda yasayan Türklere giciktir, köylü, aptal, uyuz, salak v.s…  yakistirmasi yaparlar

5) Kapicilar adam yerine konmaz!

6) Ermeni ve Yahudi yurtdaslarimiza  *__ bizden degiller * muammelesi yapilir

7) Beden Egitimi Ögretmenligi, Resim Ögretmenligi Meslekten sayilmaz, üfürük meslek olarak bakilir

bu siralamanin sonu malesef yok, yüzlercesi var !

Simdi soruyorum; bu kadar KAMBURU tasimak zorundamiyiz ?

saksu
      Ziyaretçi

ön yargı hastalık seviyesinde olabilir bazı kişilerde ve konularda, ama o kadar da kötü tamamen yadsınacak bir duygu değildir. Önyargı çok genel bir şekilde her zaman olumsuz bir şey olmasa gerek.
      Bir kere önyargı çoğu kez insanın doğal savunma mekanizması, hiç tanımadığı kişilere karşı, bilmediği durumlar karşı, hiç düşünmediği bir olumlu veya olumsuz olaya karşı kendini gösterir. Örneğin, maça giden biri fenerli ve yalnız ise ve üzerinde forma varsa, galatasaraylı taraftarların-holiganların tehlike ve tehdit olduğuna dair bir önyargıya sahiptir. Böyle bir önyargı beslenmese rakip taraftara karşı, kendi güvenliği tehlikeye girer. Benzer şekilde, sağlıklı biri hasta olduğunu bildiği birine karşı, hastalık bulaşıcı olmasa bile, kendini koruma güdüsüyle önyargılı olabilir. Bir insan yeni tanıştığı başka birini, görünüşü, konuşması, vb ilk izlenimlerini kendi önyargı süzgecinden geçirerek değerlendirir. Açıkça bir önyargı vardır, kafasındaki kalıplara göre bir not verir, vermiyorsa, nesnel olmaya çalışabilir.
      Bu örneklernlar aslında bir nevi önyargı sayılmayan şeyler olabilir, ama yine de bir nevi önyargı…

Levent KIYAN
      Katılımcı

Yazdiklariniza katilmiyorum Sn Suat AKSU;

Önyargi, insanligin KRONIK bir HASTALIGIDIR, tedavi gerektirir !

saksu
      Ziyaretçi

Aslında dünyada hiçbir önyargısı olmayanlar da var. Ama kimler? Cevabını biliyoruz…

Levent KIYAN
      Katılımcı

Önyargisi olmayan insan; C O C U K L A R !

Levent KIYAN
      Katılımcı

Önyargi, insanligin KRONIK bir HASTALIGIDIR, tedavi gerektirir !

demistim, nitekim son gazeteci vurma olayinin temelinde de ÖN YARGI yatmakta, adam ta Trabzondan kalkip Önyargisini Infaz etmeye Istanbula gitti ve DINK i vurdu !

8 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.