NOTER

23 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

Noter ve Isbirlikcileri ( ? ) = Kanimizi Emenler ! yaniliyormuyum ?

lubimaya
      Anahtar yönetici

evet tamamiyle katılıyorum…

Eren
      Ziyaretçi

ewet haklısınız, ikinizede katılıyorum !!!

Levent KIYAN
      Katılımcı

Bu soyguna son vermek elimizde, ama ………

lubimaya
      Anahtar yönetici

nasıl olacakmış abi o iş ???

Levent KIYAN
      Katılımcı

ondan kolay ne var ? ama anlatsam anlarmisiniz onu bilemicem ! :P

lubimaya
      Anahtar yönetici

''Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anlayabildiği kadardır.''
                                                                                                                                  Mevlana

erkan şinel
      Katılımcı

ondan kolay ne var ? ama anlatsam anlarmisiniz onu bilemicem ! :P

espirinin böylesi… pööhh pöhh pöhhh

Levent KIYAN
      Katılımcı

Cözümün getirisi; Milyarlarca YTL, tonlarca Kagit, binlerce Mesai ve en önemlisi Milyonlarca Saat, Zaman tasarrufu !

erkan şinel
      Katılımcı

çözüm yazmıyor ki getirisini nasıl hesaplanıdız? dediğiniz sorunun çözümünü anlatırmısınız?

gurkansinel
      Katılımcı

benim devletin verdiği bursu almak için gittiğim noterde öğrenci olmama rağmen benden 24 lira aldılar… ilk defa notere gittim

Levent KIYAN
      Katılımcı

Ne islemi yaptilar? Noter ile Burs hangi noktada kesisiyor ?

erkan şinel
      Katılımcı

levent bey sizden çözüm yolunu bekliyorum. 

“””ondan kolay ne var ? ama anlatsam anlarmisiniz onu bilemicem !”””

lütfen bildiklerinizi anlatınız.

lubimaya
      Anahtar yönetici

Türkiye'de kimse kimseye güvenmiyor Levent abi nası bi projen var noteri aradan kaldırıpta milleti birbirine güvendirecen?Çok merak ettim bak… ???

Levent KIYAN
      Katılımcı

Kimlige (Nufus Hüviyet Cüzdani) kisinin imzasini ve Aktüel adresini islerseniz, bu is olur ! Bati dünyasinin yaptigi gibi! Amerikayi tekrar kesfetmeye gerek yok, Devlet yetkilileri (yerel yöneticiler) sürekli yurt disi egitim gezilerini cikiyor ama herhalde baska yerlerde dolasiyorlar ! :D

erkan şinel
      Katılımcı

noterin görevi tasdik makamı olmasıdır. ihracat işlemlerinde bu işler nasıl olacak. fatura suretlerinin asıl olduğunu kim nasıl ispat edecek. gerçek kişilerin imzalarının kesinlik kazanması nasıl olacak. sizin dediğiniz muhtarlar için olabilir. çünkü adres olaylarına muhtarlar bakıyor. notere gittiğinizde imza beyannamesine yanyana atılan 3 imza bazen birbirine benzemediği için (çünkü atamayan insanlar hala var) kendilerine parmak izini alıyor.

lubimaya
      Anahtar yönetici

Bu konu üzerine size başımdan geçen bir olayı anlatayım…
      Nufüs cüzdanını kaybetmemden ötürü yenisi çıkartmak için muhtarlıktan
      gerekli belgeyi aldım ve yola koyuldum.
      Beykoz Nüfus müdürlüğüne gittiğimde muhtarın imzasının bu olmadığını söylediler.Neyse ben başladım tartışmaya çünkü imazyı bizzat muhtar atmıştı.
      ama orada muhatarın liste halinde imazları var.Bizim muhatarın attığıyla uzaktan yakından ilgisi yok.Ben tabi bunun benim sorunun olmadığını ve muhatarı arayıp onunla halletmeniz gerektiğini söyledim neyse biraz itiraz birazda canım cicim yaparak tam kabul ettiriyodum ki…
      Bana halen bu muhtarın imzası değil demez mi hala;
      tepem attı olayı aynen anlatıyorum bakın dedim.
      Muhtar ben içeri girdiğimde bacaklarını masaya koymuş uyuyordu.
      beni görünce uyandı ve kağıdı mı imzaladı. dedim.
      ben bunu yapınca tabi memur sinir oldu bu ne labalilik dedi kağıdı mı geri verdi.Yenisini çıkartmamaı istedi yoksa işlem yapmayacaktı.
      Atlarsın arabaya tekar belge almak için…
      muhtar dior bu belge geçerli neden yenileyim diorum imzanız geçersizmiş.
      Yok yok ben şimdi konuşurum sen git yaparlar işini.
      neyse bu söz üzerine yine gidersin memura böyle böyle dedi muhtar.
      Olmaz kardeşim aynen cevap bu… gelde sinir olma.
      O zamanlar Beykoz Belediyesi içinde Nufüsün karşısında ziraat odası var.orda çalışan amcam müdahale etti olaya yoksa ben karıştırıcam orayı />:(” title=”>:(” class=”bbcode_smiley” /><br />Tekrar gidersin muhtara bi ton laf edersin yeni belgeyi çıkarıp gelirsin ve nufüs cüzdanı alamaya hak kazanırsın…<br />işte olay aynen böyle…<br />Şuan halen Çubuklu Mahallesi Muhtarlığına devam eden Şenel USTABAŞI'nın<br />attığı imzalar yazmak için kullandığı elinin baş parmağının olmayışından birbirini tutmuyor.<br />şimdi burda kime ne die kızacan ???</p><p>Devlet memuruna güvenmiyor ki vatandaşına güvensin Türkiye'de!</b></p></div></div></li><li><div id=

Levent KIYAN
      Katılımcı

Batida bir cok insan hayatinda bir defa dahi Notere gitmemistir, Miras, ev alim satim disinda Vatandasin Noterde isi olmaz ve de her köse basinda Noterde göremezsiniz !
      Sistemin alt yapisi kuruldugunda Güven müven denen seyler zaten devre disi kalmakta, kurallar islemekte ! O zaman Muhtarmis, Notermis Emniyetmis bir cok makam devre dis kalmakta millet sabah aksam ise gider gibi Notere gitmez ve her önüne gelene de vesikalik resim dagitmak zorunda kalmaz, örnek; Batida bir insan dogustan ölümüne kadar ki Ünüversite egitimini de hesaba katarak cektirmis oldugu kimlik ve Pasaport dahil 15 adet resimi gecmez !

saksu
      Ziyaretçi

Gökhan a benzer ben de bir kez nüfus kağıdını tekrar çıkartmıştım. Dolmuşta cüzdan gitti, içindeki tüm kimlik teşkilatıyla beraber, neyse.
      Nüfus kağıdını çıkartmak için ikametgah v.b bir şey gerekli, muhtara kaydı vermediğimden, askeri birlikteki idari işler albayından bir belge aldım gittim. Ama, foto askeri diye Çankaya daki nüfus memuru kabul etmedi, ertesi gün sivil fotolu kağıt götürdüm, 5-10 milyon civar harç yatırdım. Sabah 8:00 civarıydı, ertesi gün gel belgeni al dediler. Sonraki gün gidince, baktık benim kağıt gelmemiş, ben de geç kalacam 9:00 da başlayacak mesaiye, rahatsızlığımı göstermeye başlayınca, o zamanlar henüz bilgisayar sistemi olmadığından görevli bayan Mesudiye nüfus müdürlüğüne telefon açtı ve 15 dakikada geldi nüfus kayıt örneği faksı. Sonrasında 10 dakka içinde kart basıldı soğuk damgalandı, imzalandı, kan grubunu yazmadılar-ben elle eklettim, iş bitti.
      Nüfus kağıdı kolay çıktı, en pahalısı ehliyet idi, askeri kimlik için gazete ilanı vermek gerekti… Ama hiçbirinde noter gerkmedi. Noter tasdikli nüfus suretini bazen okullar istiyor, gereksiz masraf oluyor.
      Bir de fazla fotoğraf konusu var, bazı kurumlar sağolsunlar, orayla işiniz bittiğinde size iade ediyor dosyada tuttukları fazla fotoğrafları..

Levent KIYAN
      Katılımcı

Herhalde genclerin Orta – Ilk Egitimde, Kurslarda ve Ünüversite Girisinde yaptirmak zorunda oldugu Kilolarca vesikalik Resim Angaryalarini atladiniz !  :P

saksu
      Ziyaretçi

Zaten ilk orta lise fotoları okul bitince artık bir işe yaramaz, yeni bir başlangıç için yeni foto isterler ya, o yüzden fazlaları geri vermiyor olsa gerekler. Ben fazla foto işine 24 tanesi 5 milyon tarzı ucuz yerlerden yaptırarak çözüm bulmuştum. Sonuçta, öğrenci kimliğine, pasoya, oraya buraya yapıştırılacak, fotokopi olmadığı sürece fotolara bir şey demiyorlar.
      Öte yandan bir iki sitede okumuştum, kimi konsolosluklar varmış ki istanbulda, fotonun özellikleri yanısıra çektirileceği fotoğrafçıyı bile dikte ediyormuş.. Bu foto sorunu biraz da bizi aşıyor gibi..

ilknur
      Katılımcı

evet suat abi bazı konsolosluklar resimlere cok dikkat ediyorlar, bizim işyerinde bir arkadasın çektirdiği resmin arka fon rengi yüzünden kabul etmemişti ingiltere konsolosluğu, rengi tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım beyaz diye kabul etmemişlerdi sonra yeniden çekildi fotograf

Levent KIYAN
      Katılımcı

Dediginiz dogru ILKNUR hanim, resim bir cok özelligi barindirmali bunlardan biride arka fonun acik renk olmasi ve burada gri olmasi tavsiye edilmekte,

ana hatlariyla resim tamamen BIOMETRIK olmali. Mesela cene kemigi ile alindaki sac kökü mesafesi 36 mm den kisa olmamali,agiz kapali olup disler

gözükmemeli  v.s… Aslinda bu uygulama 11 Eylül Saldiri sonrasi U.S.A nin güvenlik acisindan yürürlüge sokmus oldugu bir uygulama, A.B de buna

uymak zorunda velhasil bunu takiben bizlerde(Türkler) uymak zorundayiz, anliyacaginiz bunlari Useme Bin Ladine borcluyuz.

Biometrik Vesikalik fotograf lazim ise benim cektigim Biometrik Vesikaliklar da Alman Makamlarinda kabul ediliyor, ilgililere duyrulur ! ::)

lubimaya
      Anahtar yönetici

Tüm Dünyada bi güvensizlik hakim müslüman toplumlara karşı.
      Bunu aşmak için yapılan çabalar yetersiz kalıyor
      Avrupa ülkelerinin bu tutumu böylelikle kendilerine olan önyargıyı arttırıyor.

23 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.