NAMUS BEKCISI

30 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

Her ögrenci yurdunun girisine bir Namus Bekcisi (Yurt a Giris cikisi kontrol eden göz kulak olan ) dikmek bizi mutlu ediyormu yoksa olayi, birey haklarimiza müdahale olarak mi algiliyoruz ?

Önemli not: Bu sistem kalkti ise, sorumu sormamis kabul edin !

Levent KIYAN
      Katılımcı

Herhalde Namus Bekcilerinin nesli tükendi !

lubimaya
      Anahtar yönetici

yok abi sanırım o uygulama devam ediyor.
      Gürkan bilecektir aslında ben yurtta kalmadığımdan bilemicem.
      Onlar neyi kimi beklerler?
      Konuya o şekilde bakıcak olursak polislerin ve askerlerin varlığıda bizi düşündürmeli kim ne için bu adamlara görev veriyor.Herkes yaşasın adam gibi dimi ama
      :)

Levent KIYAN
      Katılımcı

Asker ve polisin varligindan haberim yoktu, herhalde onlarda Namus Bekcilerinin namusunu koruyordur ! :D :D

ilknur
      Katılımcı

ben 2 hafta kadar yurtta kaldım
      kapıdaki görevliler akşam belli bir saatten sonra geleni içeri almıyorlardı
      içeriye yurtta kalmayan biriyle girmemiz yasaktı
      kapıdaki görevlide herkesin bilgileri vardı ve öğrencilerede kimlik kartı dağıılmıştı
      birde her akşam imza kağıdını imzalamamız gerekiyordu

aslında bu pek namus bekçiliği sayılmaz
      erkek ve kızların yatakhaneleri ayrı binalardaydı, sadece yemekhane cafe gibi yerler ortak kullanılıyordu,

yurtlardaki asıl sorun bence kapıdaki görevliler değil, onların zaten cok fazla fonksiyonu yok ,
      asıl sorun içerideki düzen
      biz ilk gittiğimizde yurtta bizden öceki öğrenciler (ablalar) gelip bu yurdun bazı kuralları var, onlara uymak zorundasınız gibi sözler söylediler, şortla aşağı inmeyin , erkeklerle çok samimi görünmeyin gibi,
      ve tabi erkekler içinde aynı şey geçerliydi onlarada abiler gidip saçlar uzun olmayacak, top sakal olmayacak, bahçeye şortla inmeyeceksiniz, kızlarla çok fazla görüşmeyeceksinzi gibi,
      ve sonunada yoksaaaaaa anlaşamazsınız bizle demişlerdi

bence sorun kapıya bekçi konması değil, içerde kendini namus bekçisi , lider ilan edenlerin engellenememesi,
      saçı uzun diye dövülen arkadaşlarım, top sakalı var diye köşeye çekilen arkadaşlarım oldu
      beni yurtta kapıdaki nöbetçiden çok bu insanlar bu tavırlar rahatsız etmişti

Levent KIYAN
      Katılımcı

Anlasilan bu icerdeki namus bekcileri (abiler, ablalar) bu isi severek ve gönüllü yapiyorlar, bir MISYONLARI var !
      Önceki yazilarimda * __kimse öyle üstüne durduk yerde Misyonerlik vazifesi cikartmasin, isiyle istigal etsin * dedigimde, beni anlamakda direnenlere duyrulur !
      Bakin, ILKNUR hanim ne güzel ve yalin sekilde durum tesbitinde bulunmus!
      Önceden beni anliyamiyanlara soruyorum *  _ bu abiler, ablalar orada Türklük adina mi , Müslümanlik adinami yoksa örf adet adinami RACON KESIYORLAR ? *

lubimaya
      Anahtar yönetici

yaa bu misyon almanın hep kötü yanlarını ortaya koyarak eleştiriler yapıyoruz.
      Yarın onu misyon alma bunu alma.
      elimizden kemençeyide alırlar Yunanlılar.
      Nasrettin Hocaya sahip çıkarlar falan filan.
      ona sahiplenme bunu sahiplenme bakalım yarın dünyada namın kalır mı? ;)
      Birkaç kendini bilmez onu yaptı diye topyekün infaz yapıyoruz düşüncesindeyim.
      Bence misyon alan yada yüklenen şahıslar olmalı fakat bu misyonu taşıyacak kapasitede olmalı.
      o akdar da karamsar düşünmemek gerekli.
      Hayata pozitif bakmaya çalışın.Yaşam size zor gelmesin ;)

Levent KIYAN
      Katılımcı

Siz, o misyonu tasiyamadigina inandiginiz sahsin yanina gidin ve düsüncenizi söyleyin bakayim!

Dayagi yiyince, ne demek istedigimi anlarsiniz!  :D :D

gurkansinel
      Katılımcı

diyelimki yurdun kapısında bekçi yok , burası türkiye doğabilecek tehlikeleri sayayım ;
      her elini kolunu sallayan yurda girecek , yurdun sokaktan farkı olmayacak , içeriye giren her şahsın yanında getireceği bilumum alet edavat kontrol edilemeyecek (silah , bıçak bilmem ne) , içeride güçlü güçsüzü ezicek (iç işlerde yurt reiside sorumlu reisinde olmadığını sayalım) kimse birbirini umursamayacak , birbirinden rahatsız olan kişiler doğal ortamda her erkek varlığın yaptığını yaparak kaba kuvvete başvuracak. Gecenin bi yarısı yüksek sesle müzik dinleyen öğrencilerle ertesi gün imtihanı olan çğrenciler arasında kanlı kavgalar olacak , yurdu pislik götürecek….

Henüz insanımız bu konuları kendi başına bir düzene sokacak yapıya sahip olmadığından yurt bekçisi ve yurt reisi şimdilik hala gerekli… Olaya namus bekçisi gözüyle değil huzur bekçisi olarak bakarsanız sevinirim.

Levent KIYAN
      Katılımcı

diyelimki yurdun kapısında bekçi yok , burası türkiye doğabilecek tehlikeleri sayayım ;
      her elini kolunu sallayan yurda girecek , yurdun sokaktan farkı olmayacak , içeriye giren her şahsın yanında getireceği bilumum alet edavat kontrol edilemeyecek (silah , bıçak bilmem ne) , içeride güçlü güçsüzü ezicek (iç işlerde yurt reiside sorumlu reisinde olmadığını sayalım) kimse birbirini umursamayacak , birbirinden rahatsız olan kişiler doğal ortamda her erkek varlığın yaptığını yaparak kaba kuvvete başvuracak. Gecenin bi yarısı yüksek sesle müzik dinleyen öğrencilerle ertesi gün imtihanı olan çğrenciler arasında kanlı kavgalar olacak , yurdu pislik götürecek….

bunlari ben yazsaydim, beni Türklügü asagilamakla, kücük görmekle suclardin !

Gelelim isin özüne; kendinize biraz güveniniz olsun, basiniza öyle olmadik yere coban dikmeyin, siz egrisinizde onlarmi dogru ?
      Teknik güvenlik sistemiyle  donatilmis modern bir Yurdun kurallari, Kira sözlesmesine konur, uymiyan gerektigi sekilde idareden uyarisini alir, ona göre davranir!
      Öyle hayatinizin her kesitinde onu, bunu basiniza diker yada dikilmesine müsade ederseniz, hic bir zaman kendinize güveniniz olmaz!, Kisiliginiz ve birey olma süreciniz hayli gecikir.
      Hic merak etmeyin, O basinizda dikilenler olmadan da insan gibi yurtda ikamet edip, aslanlar gibi gecinirsiniz! KENDINIZE GÜVENIN !

Kaynak: Kendi gözlem ve tecrübelerim !

gurkansinel
      Katılımcı

ben kendime güveniyorumda yurttaki diğer elemanlara güveniyorum , bu ülke başka ülkeler benzemez , yurtta kaldınızmı bilmiyorum ama gelipte görmeniz lazım… Oturarak çözülmüyor bu işler…

İnsan gibi yurtta kalmak için o yurtta insanların kalması lazım… ne yazıkki bir kısmı bu sınıflandırmanın dışında  ;D gülüyoruz ağlanıcak halimize… şimdilik böyle olması gerekiyor… yoksa herkes kendi adaletini uygulamaya çalışır ,  adalet için güçlü birisinin olması lazım şimdilik… İlerde sorunları konuşarak çözmeye başlarsa diğer arkadaşlar bunu tekrar düşünürüz.

Levent KIYAN
      Katılımcı

Cözümmü ? Basit bir örnek ;
      Ilerde bir Ögrenci Yurdu Müdürü olursaniz  * __ böyle gelmis böyle gitmez ! * dersiniz, gereken düzeltmeleri yaparsiniz, eger yapmazsaniz, agziniza da öyle * __ Demokrat, Atatürkcülük, Milliyetcilik, Türklük  v. s.** laflarini da bosuna almayin!

gurkansinel
      Katılımcı

tamamda ben milliyetçilik lafını ağzıma hiç almadımki , milliyetçi olmak için daha 40 fırın ekmek yemem lazım Türk ekmeği  ::)

ilerde müdür olsam , bekçiyi felan kaldırırım fazladan maaşda vermemiş olurum , veletlerde ne halleri varsa görsünler tohumlarına euromu saydım…

Levent KIYAN
      Katılımcı

milliyetçi olmak için daha 40 fırın ekmek yemem lazım Türk ekmeği 

benden söylemesi * __ Ekmek adami aptal yapar !*  :D

gurkansinel
      Katılımcı

türk ekmeği dedik ya o adamı aptal yapmazz

Levent KIYAN
      Katılımcı

Pes dogrusu, yediginiz hersey Türkiye Menseyli olsun istiyorsunuz, kaziklar dahi !! – Yabanci mal yemiyorsunuz !

Anlasildi, Sizler kendinizi okullarda gereginden fazla  * YERLI MALI HAFTASI * na kaptirmissiniz ! :D :D

gurkansinel
      Katılımcı

yoo bi keresinde yerli malı haftasında okula Pepsi kola götürmüştüm. Hoca önce kızdı ama sonra hepberaber içtik kolayı. sanırım 3. sınıftaydım

Levent KIYAN
      Katılımcı

sen iyisin !
      biz ne yaptik, evde ne varsa okula getirdik, ögretmenler de ögrencilerin getirdigi Tüm Yerli Mallari ( yiyecekleri) Ögretmenler odasina götürüp, kapiyi da suratimiza kapatip bi güzel yediler biz de ögle *Irzina gecilmis Kiz * gibi oracikda baka kaldik !

gurkansinel
      Katılımcı

bizim öğretmenlerimiz o kadar zalim değildi… yerli malı haftasına sınıfa çikita marka yapışkanı olan muz bile gelirdi…
      -hocam valla yerli , afrikalı yerli kabileler toplamış…

erkan şinel
      Katılımcı

namus bekçisi olanlar zaten kızlar hakkında kötü düşünüyor. o abiler dedikleri ülkücü teşkilat içinden seçilmiş insanlar. amaçları okumak değil belkide. o nedenle 8 yılda fakülteden mezun oluyorlar. yöneticilerinde işine geliyor bunlar. çünkü üzerlerine sorumluluk almadan bir çok problem kendiliğinden çözülüyor. nasıl mı? ülkücüler solcuları dövüyor solcularda ülkücüleri… diğerleride her iki gruptan kaçmak için sessiz bir hayat sürüyorlar ve gözleri açıldıktan sonra evlere yerleşiyorlar. bu videoyu izlemenizi isterim. http://www.youtube.com/watch?v=8IzlRl3FRD0 bir üniversitenin öğrenci yurdu önü. kimlere nasıl gözdağı verildiğini gözlerinizle görün. bu gücün ve baskının herkes farkında. mümtaz şahsiyet yöneticilerde sadece onları kullanıyorlar.

Levent KIYAN
      Katılımcı

Bravo Size Erkan SINEL;

isin bu kadar abartildigindan haberim yoktu ! Video hakkinda söyliyecegim cok sey varda, basim belaya girer diye yazmiyorum, ama gördügüm iyi

oldu, bana kanli 70 li yillari hatirlatti, demekki degisen hic bir sey olmamis , onca sene BADANAJ yapmisiz !

taner_karakaya
      Katılımcı

Gürkanım sen üniversite ve yurtları söyledin bende liseleri söylim liselerdede 9-10-11 sınıflların ülkü ocaklarından tayin edlimiş yani ocan çocukları birisi reis seçerler buda nerde kavga çıksa nerde kızlara laf atılsa zınk orda  olur yada herhangi başka bişey olsa ama bunlara kimse dur diyemiyo neden çünkü okul müdür yardımcısısıda ocaktan hergün okulun önünde polis var niye hep kavga çıkıyo bu namus bekçileri yüzünden hergün bi çocuğa biçağı sokupylar niye bi kıza laf attı için yazık yazık gençlik nereye gidiyor böyle…….

Levent KIYAN
      Katılımcı

Uymak zorunda oldugumuz kanunlar

1) T.C. Hukuk Kanunlari
      2) Islamin Kanunlari
      3) Örf Adet Kanunlari
      4) Mafyanin Kanunlari
      5) Töre Kanunlari
      6) Ülkücülerin Kanunlari
      7) Deynekcilerin Kanunlari

bre bre bitmiide be, daha varmi yav ?  Nefes almaya yer kaldimi ? Icimiz disimiz Kanun !,  bre  bre  bre  bre ! ::)

kimildamaya yer kaldimi ? kaldiysa bir Kanunda ben cikartayim ne dersiniz ?  :D

lubimaya
      Anahtar yönetici

fiziksel ve kimyasal kanunlar :D

Levent KIYAN
      Katılımcı

Sayin LUBIMAYA;

bizim özelligimiz, adetler üretip hayati yasanmaz hale getirmek, sonrada salak salak, suclu arariz !  :D

taner_karakaya
      Katılımcı

ben yazarım adaleti bu sitede benden başka da kimse yazamaz be levent abicim… :P

gurkansinel
      Katılımcı

taner kızlara laf atmaktan bahsetmişsin emin ol bu davranışı sergileyenler erkek arkadaşları arasında ben ülkücüyüm diye geçinen parazitler…

lubimaya
      Anahtar yönetici

Sayin LUBIMAYA;

bizim özelligimiz, adetler üretip hayati yasanmaz hale getirmek, sonrada salak salak, suclu arariz !   :D

abi bu dünyanın çivisi çıkar sonra kanunlar şart birazcık ya…
      insanların hepsi sen ben gibi düşümüyor ki.
      bazıları için malesef kuralar şart.

taner_karakaya
      Katılımcı

ewet gürkanım katılıyorum sana aynen 100/99.9u öyle

erkan şinel
      Katılımcı

böle acayip bir olay. şimdi de çözüm için neler olabilir onun için görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Levent KIYAN
      Katılımcı

abi bu dünyanın çivisi çıkar sonra kanunlar şart birazcık ya…
      insanların hepsi sen ben gibi düşümüyor ki.
      bazıları için malesef kuralar şart.

iyi ozaman, solcular da Kanunlar koysun, Seyyar saticilar bir Kanun Koysun, komsular bir Kanun Koysun yetmedi bir de ben koyim !

Birakin Allahaskina !
      Tek kanun, Devletin Kanunudur, gerisi safsata, uydurma seylerdir ! Yapilacak tek is, Devletin mevcut kanunlari uygulamasidir, kanunlar yeterli olmayip ihtiyaca hitap etmiyorsa 500 Milletvekilini nediye secip Meclise gönderiyoruz ?

30 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.