Eren, şirketlerin zorun internet sitesi olması için yasal düzenleme yapılması konusu gazetelerde son 1 yıldır arada sırada geçiyor.
Aşağıdaki linkte yine aynı konuda bir haber de bugün çıkmış..
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6365903.asp?gid=196
Şirketlere internet sitesi zorunluluğu geliyor
Tüm ticari yapısını yeniden düzenleyen ve TÜSİAD’ın talebi üzerine AKP ve CHP’nin üzerinde uzlaştığı 1535 maddelik Türk Ticaret Kanunu Tasarısı TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.
Türkiye’deki tüm ticaret yaşamını ve uygulamalarını çağdaş rötuşlarla baştan aşağıya yenileyen tasarı, bazı ilkleri de içinde barındırıyor.
ELEKTRONİK ORTAMDA TOPLANTI: Tasarıya göre, şirketlerle ilgili belgelere internet sitesi adresi ile numarası da yazılacak. Her sermaye şirketinin, bir internet sitesi olacak. Bu sitede, şirket ilanları, pay sahipleri ve ortakları açısından önem taşıyan açıklamalar, finansal tablolar, raporlar, yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarına ilişkin bilgiler yayınlanacak. Şirketler, elektronik ortamda yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarını yapabilecek.
KAMYON YAZILARI TARİH OLUYOR: Toplu taşım araçlarının dış yüzeyinin de sade bir görünümde olması gerekecek. Kamyon ve dolmuşlarda sık görülen, “rampaların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım”, “aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza”, “aşk çekenin, yol gidenin”, “yaklaşma toz olursun, geçme pişman olursun”, “sollama beni, mahçup ederim seni” gibi yazılar kaldırılacak.
BİLEŞİK FAİZE SON: Ticari işlerde faiz oranı serbestçe belirlenecek; kanuni, ana para ve temerrüt faizi hakkında, ilgili mevzuat hükümleri uygulanacak. Bileşik faiz uygulamasına son verilecek. Aksine sözleşme bulunmuyorsa, ticari bir borcun faizi, vadenin bitiminden ve belli bir vade yoksa, ihtar gününden itibaren işlemeye başlayacak.
SİCİLLER AÇIK OLACAK: TOBB nezdinde, Türkiye çapında sicil kayıtlarına elektronik ortamda ulaşabilmenin sağlanması amacıyla kayıtların elektronik ortamda sunulabileceği bir bilgi bankası kurulacak. Bilgi bankasına giriş serbest olacak. Ticaret sicilinin tutulmasından doğan bütün zararlardan, devlet ve ilgili oda, müteselsilen sorumlu olacak.
İNDİRİMLERE ÇEKİDÜZEN: İşyerine yanıltıcı şekilde, “Paris’ten diplomalı terzi”, “Christian Dior’un kalfası”, “ödüllü çevirmen” gibi sahte belge asarak haksız rekabet yaratanlara, iki yıla kadar hapis cezası verilecek. İşletmeler, rekabette öne geçmek için “sezon sonu” indirimi diye hiç bitmeyen kampanyalarla tüketiciyi yanıltamayacak.
KAPIDAN SATIŞA SON: Saldırgan satış teknikleriyle müşterinin karar verme özgürlüğü kısıtlanamayacak. Evin kapısına gelerek veya yoldan çevirerek yapılan satışlar, saldırgan satış yöntemi olarak değerlendirilecek.