illizyon … buyrun arkadaşlar

• Bu konu 35 yanıt içerir, 11 izleyen vardır ve en son 17 yıl 9 ay önce esra tarafından güncellenmiştir.
35 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      soner
      Katılımcı

Donen seyin ortasına 45 saniye sessizce bakın 1 dakkayı gecirir
      seniz hemen ayaga kalkmayın neyse 45 sn baktıktan sonra elinize
      bakın :) Iste olanlara %99 sasiracaksiniz KESiNLiKLE ZARARLI
      BiR YANI YOKTUR!!!

soner
      Katılımcı
      soner
      Katılımcı

Bu resim de gerçekten çok ilginç. Yaşlı mı yoksa genç bir hanım mı görüyorsunuz?

soner
      Katılımcı

Sag gozunuzu elinizle kapatin ve sol gözünüzle siyah yildiza bakarak monitore yavas yavas yaklasin, kor noktaniza geldiginde kirmizi yildiz kaybolacak

soner
      Katılımcı

Güzel Bir çizim, sabredebilirseniz nerden nerereye…………

http://fcmx.net/vec/get.swf?i=003702

soner
      Katılımcı

arkadaşlar Bu resme bir goz atin, ozellikle A ve B kutularina dikkat edin. A ve B kutulari ayni renk, inanmayanlar paint vb. bir programla resmi acsin, A yada B kutusundan parca kesip digerine yaklastirsin.

soner
      Katılımcı

ilk gördügüne inanma!!!!!!!!!!

Eger aşağıdaki goruntulere bilgisayarinizin hemen onunden bakarsaniz,
      kizgin yuzun solda, sakin yuzun sagda oldugunu goruyorsunuz…

Ancak,
      2-3 metre uzaklasip baktiginiz zaman tam tersini goruyorsunuz…
      Bu illuzyonun Glasgow Üniversitesi'nden Phillippe G. Schyns ve
      Aude Oliva tarafindan yaratilmis.
      Her gordugumuz, her zaman gercek olmayabiliyor

soner
      Katılımcı

arkadaşlar bakalım resimdeki eşşek kadar 30 rakamını görebilecekmisinizz:)

soner
      Katılımcı

noktalar siyah mı beyaz mıı.. dikkatli bakarsan cevap veremezsinnn

soner
      Katılımcı

Ortadaki + işaretine odaklan ve pembe dairelerin kaybolduğnu gör

soner
      Katılımcı

Adamın Kafasını Bulun, bakalım dahi warmı aramızda.

Adamin kafasini 3 saniyede bulursaniz bir dahisiniz demektir.

Medikal arastirmalara gore eger adamin kafasini 3 saniyede bulursaniz beyininizin sag tarafi diger insanlara gore daha cok gelismis demektir.

Eger adamin kafasini 1 dakikada bulursaniz beyininizin sag tarafi normal bir insaninki gibi calisiyor demektir.
      Eger 1 ile 3 dakika arasinda bulursan beyininin sag tarafi normalden yavas calisiyor demektir. Bu durumda daha cok protein almaniz gerekir.

Eger 3 dakikadan daha fazla bir ! surede bulursaniz beyininizin sag tarafi acinacak durumda demektir.
      Asiri derecede yavas tepki veriyorsa lutfen daha cok resim izleyip bu egzersize agirlik verin.

PINAR AKSU
      Katılımcı

Donen seyin ortasına 45 saniye sessizce bakın 1 dakkayı gecirir
      seniz hemen ayaga kalkmayın neyse 45 sn baktıktan sonra elinize
      bakın :) Iste olanlara %99 sasiracaksiniz KESiNLiKLE ZARARLI
      BiR YANI YOKTUR!!!

süperrrrrrrrrr süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ahh gözlerimmmmmmmm

PINAR AKSU
      Katılımcı

Medikal arastirmalara gore eger adamin kafasini 3 saniyede bulursaniz beyininizin sag tarafi diger insanlara gore daha cok gelismis demektir.

Eger adamin kafasini 1 dakikada bulursaniz beyininizin sag tarafi normal bir insaninki gibi calisiyor demektir.
      Eger 1 ile 3 dakika arasinda bulursan beyininin sag tarafi normalden yavas calisiyor demektir. Bu durumda daha cok protein almaniz gerekir.

Eger 3 dakikadan daha fazla bir ! surede bulursaniz beyininizin sag tarafi acinacak durumda demektir.
      Asiri derecede yavas tepki veriyorsa lutfen daha cok resim izleyip bu egzersize agirlik verin.

buldum buldummm 5 sn ben o zaman yarı dahiyim :D ben bir ekolum zaten yaaaaaaa

soner
      Katılımcı

resimdeki ortadaki altalta sirali 4 kucuk siyah noktaya odaklanip 30-40 saniye bakin. hemen sonra duz renkli bir satiha bakin. (en iyisi duvar).. gozlerinizi bir kac kez kirpistirin ve TADAAA

ilknur
      Katılımcı

ya 30 rakamı nerde
      göremedim :s

lubimaya
      Anahtar yönetici

bende 1 dakikadan az zamanda buldum ben peki durum ne dahiyle sag tarafı iyi çalışıyo arasında kaldım 10 sn sürmedi:)

buldum buldummm 5 sn ben o zaman yarı dahiyim :D ben bir ekolum zaten yaaaaaaa

KeN@N ÖZDEN
      Katılımcı

4 saniye yasasın dehamıyım ben şimdi  ;D ;D  ;D

soner
      Katılımcı

optik yanılgı.. cok hosunuza gidecekk

http://www.benimsayfam.com/teknoloji/optik_yanilgi1.htm

soner
      Katılımcı

Bu resimde 9 kişi var.Bakalım bulabilecek misiniz…Yanlız birisi tam çıkmamış göremezsiniz o yüzden söyliyim:Soldaki duvarın üzerindeki gözler

soner
      Katılımcı

arkadaşlar süper bişi buu

Evet biliyorum resim birseye benzemiyor; cinlilere ozel yazilmis zaten  … Gecmis yillarda yapilan savaslarda cinlilerin kullandigi sifreleme yontemi daha sonra guvenlikcilerimiz tarafindan ogrenilmis

yaziyi okumak icin gerekli tek sart 1 cift cekik goz  .. eger cekik gozunuz yoksa siz kendiniz cekin gozlerinizi arkaya dogru ve yaziyi okuyun  …

soner
      Katılımcı

Arkadaslar resim jpg… yani hareketli gif diil onu söliim önce…

Bide orasına burasına neresine bakarsanız bakın dönüyo….

bu arada ben resimi durdurmayı başardım sıra sizde.. hadi bakalımm:):)

lubimaya
      Anahtar yönetici

buldum mu

soner
      Katılımcı

Gökhan süpersinn sennn:)

soner
      Katılımcı

Sihirbazların yada meraklı arkadaşlarımızın yaptığı bir ilüzyon numarasıdır.

Bir topluluk içindesiniz. Her hangi bir kişiye bir kağıt uzatıyorsunuz ve o an aklına gelen bir cümleyi kimseye göstermeden ve ses çıkarmadan yazmasını istiyorsunuz. Aynı anda siz, kağıt verdiğiniz kişinin, ne yazıyorsa, o anda sizinde aklınızda belirdiğini topluma ilan edin.

Bundan sonra yazmayı bitirmesini bekleyin. Sizde, elinize bir kağıt alıp o nun düşündüklerini kimseye göstermeden bir kağıda yazın. Ve yine hiç tanımdağınız bir kişiye kağıdı verin. Ama dikkat edin yazılı hiç bir şey muhattaplarınız dışında meraklı gözlerden birinin eline düşmemeli bunun için dikkatli olmalısınız. Yoksa foyanız meydana çıkabilir.

Kağıdı verdiğiniz kişiye, elindeki kağıdı sizin emrinizle açmasını, ayrıca biraz yüksek ve hızlı bir şekilde okumasını isteyin. Başka hiç bir şey söylememesi konusunda kendisini önceden uyarın. Tabi kağıda bunları yazın..

“Hakikatten Burada da Aynı Şey Yazılıymış…..!”

Kağıdı uzattığınız kişiden hızla alıp parça parça edin konfeti yapın ve TADAAAAAA..

İnsanlar deişik süpekilasyonlar üretmeye ve aralarında konuşmaya başlarlar. Sizde keyif yaparsınız

soner
      Katılımcı

Patlamayan Balon:
      İlüzyonistlerin klasik numarası olan patlamayan balon, aslında çok basit bir numara. Balonun şiş geçirilecek yerlerine birer şeffaf bant yapıştırılırsa tabi ki patlamaz:) Yalnız hava kaçırmaya başlayan balonu hemen numara biter bitmez patlatıp sırrımızı gizlememiz lâzım.

Kırılmayan Kibrit:
      Küçük bir havlu veya kumaş mendili masanın üzerine koyarız. Ortasına da bir kibrit çöpü. Mendili katlayıp kibriti mendilin içinde kırarız. Yalnız kırılma sesini herkes duysun. Mendili açtığımızda kibrit çöpü sapasağlamdır.

Tabi ki bir kibrit çöpü kırıyoruz ama bu kırılan, mendilin ortasına koyduğumuz çöp değil. Peki hangisi? Elbette ki mendilin kenarında bulunan katlı yerin içine önceden koyduğumuz diğer çöp:)

Sihirli Kartlar:
      İlk olarak size ilgi çeken ve çevrenizdeki insanları hayrete düşüreceğiniz bir ilüzyon anlatacağım. Öncelikle aşağıda gördüğünüz 6 tabloyu, bir kağıda veya kartona aynen geçirin. Sonra bir arkadaşınıza 1 ile 63 arasında bir sayı tutmasını söyleyin. Siz, aşağıdaki kartları tek tek göstererek tuttuğu sayının hangi kartlarda olduğunu sorun. Son kartı da gösterdiğinde tuttuğu sayıyı hemen bilin. İşin sırrı aşağıda…

İşin sırrı şu: Tutulan sayı, hangi kartlarda varsa o kartların ilk rakamları (sol üst köşe) toplamı, tutulan sayıdır. Meselâ:
      Tutulan sayı 38 olsun. Hangi kartlarda var? Turkuaz, yeşil ve lâcivert olanlarda. Pekiyi bu kartların ilk rakamları neler?:

Turkuaz : 2
      Yeşil : 4
      Lâcivert : 32

toplamları: 2 + 4 + 32 = 38

Numaranıza biraz daha gizem katabilirsiniz:

İlk rakamlar, dikkat ettiğiniz gibi 1, 2, 4, 8, 16, 32. (2'nin üsleri veya her sayı bir öncekinin iki katı). Bunu da bildiğinize göre kartların sırasını karıştırmadığınız sürece kartlara bakmadan da tutulan sayıyı bilebilirsiniz. (Bazı arkadaşlarımın ısrarla öğrenmek istediği “büyük sır” işte bu:)))

Sonuç Bulmak:
      Yine bir arkadaşınıza 'üç' basamaklı ve rakamları birbirinden farklı bir sayı yazmasını isteyin. Sonra bu sayının tersini (yani sayı 'abc' ise 'cba') yazmasını söyleyin. Büyük olandan küçük olanı çıkarmasını da isteyin. Size sadece sonucun birler basamağını söylesin. Siz de sonucu bilin!

Şöyle ki: Ortadaki rakam her zaman '9' dur. Birler basamağı kaç ise, yüzler basamağı da dokuza tamamlayan sayıdır. Bir örnek verelim:

Arkadaşımız 437 sayısını yazmış olsun. Tersi: 734. Büyük olandan küçüğü çıkaralım.

734-437=297

Arkadaşımız bize sadece '7' yi söyledi ve biz de yüzler basamağının '2' olduğunu anladık. (2+7=9)

İskambil Oyunu:
      :

52'lik bir iskambil destesini bir arkadaşınıza iyice karıştırması için verin. Sonra kağıtları alıp üstten (kapalı taraftan) sıra ile üst üste sayarak yarısına kadar (26) açın. Sonra yirmi altı kağıdı, sırasını bozmadan destenin en altına koyun. Üstten bir kağıt açın. O kağıt '10' dan küçükse 10'a tamamlayacak kadar kağıdı, kapalı olarak altına doğru koyun. ( 3 çıktı ise 7 adet; 9 çıktı ise 1 adet; 10 çıktı ise hiç. Semboller önemli değil. Resimliler de 10 sayı) Bunu iki kere daha yapın. Sonra açıkta kalan üç kağıdın sayı değeri toplamını hesaplayın. Toplamı kadar kağıdı, destenin üstünden sayın. Toplama geldiğinizde o kağıdı açmadan kağıdı bilin!

Bir misal verelim:
      26 kağıt saydıktan sonra ilk açtığımız kağıt, '6' olsun. Altına doğru 4 adet kağıt daha, kapalı olarak koyuyoruz. İkinci kağıdı açıyoruz. O da 'vale' olsun. Sayı değeri 'on' olduğu için hiç kağıt koymuyoruz. Üçüncü kağıt ta '2' olsun. altına 8 adet kağıt koyuyoruz. Şimdi açık olan kağıtların değerini bulalım:

6+10+2=18

O halde Üstten açacağım 18.ci kağıt sinek beşlidir!(meselâ)

İşin sırrına gelince: Bu kağıt, açık olarak saydığımız yirmi altı kağıdın 7. sidir. Bu her zaman böyledir. Demekki yirmi altı kağıt sayarken yedinciyi hiç unutmayacağız. Sonraki işlemler ne olursa olsun! Bu arada yukardaki işlemde yedinci kağıt, 'KARO beşli' imiş

soner
      Katılımcı

admin hocam konuları ilgili yerlere tasırsan sevinirim.. yada oyunlara müziklere tek bir konu altına degilde ayrı konu acarsan daha iyi olur bence. mesela oyunlar tekbir kalem altına olursa aha sık olur.. .. sevgilerimle bu ilizyon senin admin hocam namı diger gürkan kardesim:))
      ..
      http://www.liquidgeneration.com/content/a55hat.aspx?cid=236

demmet
      Katılımcı

ya evt bende göremedim..

yasemin
      Katılımcı

ya o resimler cok süperdi hepsini cok beyendim  :)
      bu arada ben bir dahiyim  :D :)

lubimaya
      Anahtar yönetici

arkadaşlar süper bişi buu

Evet biliyorum resim birseye benzemiyor; cinlilere ozel yazilmis zaten  … Gecmis yillarda yapilan savaslarda cinlilerin kullandigi sifreleme yontemi daha sonra guvenlikcilerimiz tarafindan ogrenilmis

yaziyi okumak icin gerekli tek sart 1 cift cekik goz  .. eger cekik gozunuz yoksa siz kendiniz cekin gozlerinizi arkaya dogru ve yaziyi okuyun  …

NO SEX
      CAUSES
      BAD EYES

toggo
      Katılımcı

hepsi güzel bir arastirma ve calisma,tesekkürler..

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

sayfa 3'teki enbaşındaki şekile baktımda ben abi o ne yaaa
      hangisine baksam duruyooo
      bi türlü hepsini durduramadım

lubimaya
      Anahtar yönetici

yuzler.jpg

resimde kaç ayı var?

yasemin
      Katılımcı

ben 6 saydim ::) :)

Hakan
      Katılımcı

ben 8 saydim agactakiler dahil

yasemin
      Katılımcı

ben 6 saydim ::) :)

ben tekrar saydim7 tane buldum
      😮

esra
      Katılımcı

bende 7 tane gördüm :-

35 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.