12.05.2006
Saat:11:31
KAYMAKAMLIK MAKAMI’NA
Mesudiye/ORDU
Sayın Kaymakamım;
Ben Mesudiye, Yeşilce/Yeşilyurt Mahallesi doğumluyum. Halen görevim gereği İstanbul’da ikamet etmekteyim. Özellikle yaz aylarında tatilimizi geçirmek maksadıyla 15-20 günlüğüne mahallemize gelmekte ve ata toprağımla irtibatı kesmemekteyim.
Sizin malumunuz dahilinde, hali hazırda uğruna nice aziz Vatanımızın, atalarımızın şehitler verdiğimiz kanları ile sulanmış bu asil toprakların üzerinde içerden ve dışardan oynanan oyunlara karşı el birliği her alanda mücadele etmemiz gerektiği kanaatindeyim. Benimle aynı duyarlılığı paylaşan başta sizin gibi değerli, mahallemizin eski köy derneği yöneticileri ve ben köy meydanına ulusumuzun bağımsızlığının timsali şanımıza yakışır bir bayrak direği dikmek istiyoruz. Bu bağlamda bir proje hazırladık. İlk aşamada bu hususu detayları ile görüşmek istedim ama ulaşamadım. Size ulaşamadığım için İlçe Jandarma Komutanı, İstanbul Valiliği ve görev yaptığım 1 nci Ordu Komutanlığını da ki komutanlarımın da fikrini alarak projeyi uygulamaya koyduk.
Yaptığımız çalışmalarda, bayrak direğinin köyümüzün ve yakın köylerin görebileceği hakim bir noktaya dikme kararı aldık ve bu kapsamda 14 mt (ondört metre) boyunda 4 parçalı sıcak galvaniz kaplama, iç destekli demir bir direk imal ettirdik. Dört adet yedek bayrağı, bayrak ipi (çelik lifli), bayrak kutusu ve standart ölçülerde hava şartlarına dayanıklı paraşüt kumaşından imal edilen bayrağı ile gerekli hazırlığımız tamamlandı.
Köy muhtarımız ile yaptığımız görüşmede; sizinle bu konuyu görüştüğünü bayrak direğine bekçi gerektiğini ve buna müsaade etmeyeceğinizi bildirdi. Bunu sorumluluk anlamında veya bayrağa bekçi olmadığı takdirde üzücü olaylara alet olması anlamında (iyi niyetli olarak) izin vermediğiniz kanaati taşımakla birlikte köyümüzün ve çevre köylerin bayrağımıza zarar vermeyecek ve koruyacak kadar vatansever olduğundan zerre kadar şüphem yoktur. Bu konudaki endişenizi anlıyorum. Bu noktada yaptığımız proje de bayrağın ilgisiz insanlar tarafından indirilmesi ve ya üzerinde uygulama yapılmasını engellemek maksadıyla teknik önlem alınmıştır. Şöyle ki ; direk 80 kg ağırlığında olup, bayrak direğine bayrak çekilmesi esnasında 12 nci metre de bayrak bağlama aparatı vardır. Bu sebeple herhangi bir kişi bayrak ipi aşağıda olmadığı için bağlantı yerleri kilit anahtarları olmadığı sürece müdahale de bulunamaz.
Zira halen Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde mevcut bayrağın bekçisi yoktur ve emin olunuz ki İstanbul gibi kozmopolit bir metropol de bile herhangi bir art niyetli girişim olmamıştır ve olmasına da izin verilmez.
Sorumluluk anlamında bayrak direğinin dikilmesinden sonra bayrak ve direği ile ilgili her türlü bakımın (direğin pasa ve deformasyona karşı bakımı, ipin yenilenmesi ve bayrağın periyodik olarak değiştirilmesi) tarafımdan yapılacağını ve bu sorumluluğu seve seve üstlendiğimi zatilinize bu dilekçemle tespit ve imza ediyorum.
Emin olunuz ki her konuda Mesudiye’de ilkleri yapmış olan vatansever köyümüzün Alsancağımızı dalgalandırmasından sonra diğer vatansever Mesudiyecilerinde coşku dolu yürekleri ile daha iyilerini, daha yükseklerini yapma yarışına girecektir. Bu bayrağın bu topraklarda sonsuza kadar dalgalanması dileği ile bu hususa yardımlarınızı ve bu konudaki iyi niyetli tavrınızı esirgememesi arzusuyla bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla;
Ersin ŞİNEL
1 nci Or.Kh.Gr.İd.İşl.Astsb.
0216 556 84 72