Beni uzun zamandir rahatsiz eden bir konuyu Sizler gibi Aydin Insanlarla paylasmak istiyorum.
Tüm Hacca gidenler ( tanidiklarim) Hac dönüsü, isimlerini kullanmiyor ve de kullandirtmiyor, söyleki; Hacca gitmeden önce adi Mehmet olan Vatandas Hac dönüsü ismi * HACI * oluyor. Esi bile kendisine hitap ederken adini kullanmayip * __ Haci * diye hitap ediyor ! Torunlar __ Haci Dede, komsular __ Haci Efendi, evlatlar __ Haci Baba, anliyacaginiz Haci asagi Haci yukari. Haci, Resmi Daireye gittiginde adi gene Mehmet oluveriyor, özel hayatinda sadece ve sadece Haci olarak adlandiriliyor. aslinda böyle sifatlandirilmaktan pek cok hoslaniyorlar, kendilerine bir nevi * __ KOMUTANIM * denmis gibi hissediyorlar, gururlari oksaniyor cok mutlu oluyorlar ( hayatlarinda baska sifat elde edemediklerinden olsa gerek !).
Farkina vardiysaniz, ki ben vardim, cok kasiliyorlar ! ve karsisindaki eger Hacca gitmediyse Söyle bir yüksekten yüksekten bakiveriyorlar.
Bu tavirlari beni cok rahatsiz ettiginden hic bir Allahin kuluna HACI diye hitap etmedim ve etmiyecegimde !
Sizlerin görüsleri benim icin önemli, bildirirseniz memnun olurum !