Merhaba,
Hakan Aksu’ya sitemize katılımı ve yazısı için teşekkür etmek istiyorum. Kısaca aynı tarzda kendimi tanıtmak istiyorum: Veliil Kızı Sedagat oğlu Nevzat’ın küçük Suat Aksu.
Ertekin Abiye de düşünülerek yazılan ve önemli tespitlerle dolu bu yeni yazısı için teşekkürler.
Ben yesilyurt.org sitemiz hakkında bir iki satır yazmak istiyorum. Gökhan, site yazılımı, kurulması, sitenin ayakta kalması için çok emek veriyor; Erkan da bu fikrin, yesilyurt sitesi, başlamasında öncü; köye gönül vermiş bir arkadaşımız ve elinde foto, video tarzı yavaş yavaş da olsa sitede yayınlamaya başlandı, Pınar site tasarımlarında Photoshop tasarımlarındaki katkısı ve diğer radyo vb. forumda katkısı ile işin içinde. Ardından Erktekin Abi entelektüel düzeyi yüksek katkılarıyla genellikle bizleri düşünmediğiz şeyleri düşünmeye sevk ediyor.
Ben ilk sene DNS ve hosting için destek verdim. Neyse. Başlangıçta yesilyurt.org kurulumu, herkesin içinde olacağı şekilde yola çıkacaktı. Ancak ortada yapılması için fikir üretilmiş bir sitede öncülüğü gençlerin yapması zaten doğal bir durum. Belli bir gecikmenin ardından yola çıkıldı, tatmin edici bir yere geldi. Benim temennim, bundan sonra da, yesilyurt.org' nin birleştirici bir ortam olmaya devam etmesi.
Hepimiz biliyoruz ki, az sayıda kişinin birlikteliği yeterli değil. Bence en önemlisi, genel anlamda kendisiyle site arasında ortak noktalar bulan herkesin katılımı ve paylaşımı ile oluşan ortak iletişim platformu. Bu ortak noktaların neler olduğu zaten bilinmekte, bilinmiyorsa da, herkes kendine “Ben niye buradayım?” diye bir soru sorarak cevabı anında bulabilir. Sitenin bir gücü varsa önemli bir oranda bu üyelerinden katılımcılarından geliyor.
İçerik. Henüz çok yeni sayılırız ama, bu kısa süredeki katılımcı sayısı ve belli sayıda tutarlı bir katılımın olması sevindirici. Sitenin en değerli varlıkları, üyeler, katılımcılar, üye olup bir şey yazmayan ama arada sırada siteye gelip ilgilerini çeken yazıları vb. okuyanlar, uzak yakın farklı coğrafyalarda yaşayan ortak şeyler paylaşabilen kişiler.
Site hakkında bu yazılanlardan sonra, ben farklı yerlerden olsun buradan olsun katılımcılara üyelere bir şey sormak istiyorum. Şu anda sitede forum ve haberler dışında fazla olmayan bir içerik var. Geçmişte bir soyağacı çalışması başlatmıştık. Elimizde dernek tarafından 1996 yılında yapılan sadece erkekleri içeren bir kitapçık vardı. Ancak kızların da eklenmesi v.b hedeflerin hayata geçirilebilmesi işi bitmedi; iyimser bir dilekle, başka bir bahara kaldı. Bu soyağacı konusu olsun, köye ait, fotoğraf, video vb. belgeler olsun, eğer bu yazıyı okuyanların ellerinde varsa; Gökhan, Erkan gibi site yönetimindeki arkadaşlara gönderilebilirseler yesilyurt.org sitesinin gelişmesine faydalı ve somut bir katkı yapmış olurlar.