din kültürü ve ahlak bilgisi dersi

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      orhan
      Katılımcı

sayın üyelerimiz belki çok tartışılıcak bikonu ama şu anda gündemimizde olan bi konu
      bazı din ve mezhep üyeleri dindersini zorunluluktan kaldırmak istiyor peki
      lisedeki din dersleri gerçekten sadece müslğmanlara yönelikmi

Levent KIYAN
      Katılımcı

Din = Inanc ise, inancin dersi olurmu ?

29.10.2006 Kiel

taner_karakaya
      Katılımcı

olur bizzat bu dersi ben görüyorum

gurkansinel
      Katılımcı

din kültürü dersi sadece müslüman kesme yönelik bence. Zaten diğer dinler ya bir ünite ya da bir paragraf olarak anlatılıyor , bence gereksiz bir ders. Din kültürü ve a.b. dersinde bize dua ezberlettiriliyordu , islamı tanıtma dersi oldugu buradan belli. dinleri değil islamı tanıtan bi ders.

serkan_aydoğan
      Katılımcı

din nin amıcıda islamı tanıtmaktır zaten bundan başka bi çıkar aramak yanlış olur…

orhan
      Katılımcı

evet islamdan bahsettiği kesin peki size bişey sorcam iyi olmak dedikodu yapmamak fakire yardım etmek temiz olmak bütün dinlerde yokmu yani. aslında daha çok islamdan bahsetmeli.bunlar hayatın temel kavramları zaten. peki bu kadar yaygaraya değecek kadar koyu bir din bilgisi mi veriliyor. ben bu konuyu açalı çok olmuştu ama bide başka bi konudan bahsetmek istiyorum. din kitabının arkasında abdetin yararları konusunda ayzıalr varmış. bugünlerde çok abartıldı. abdest gerçektende kan dolaşımını hızlandırıp insanları kendine getiriyor ben bunu yaşadım. soğuk suyla eklemlerinizi ıslatırsanız bu abdest olsun yada olmasın herkes irkilir ve insanda pozitif enerji oluşur uykunuz açılır kan dolaşımınız hızlanır. peki bunun neresi hurafe

lubimaya
      Anahtar yönetici

din kültürü dersi sadece müslüman kesme yönelik bence. Zaten diğer dinler ya bir ünite ya da bir paragraf olarak anlatılıyor , bence gereksiz bir ders. Din kültürü ve a.b. dersinde bize dua ezberlettiriliyordu , islamı tanıtma dersi oldugu buradan belli. dinleri değil islamı tanıtan bi ders.

Arkadaşlar siz ya din derslerine girmediniz yada dinlerken başka yerdeydi aklınız.
      Din kültürü dersinde elbetteki İslamiyet ağırlığı olacak.
      Çünkü yaşadığın ülkenin %99 müslüman.
      Bunun haricinde ortaokulun 7. sınıfında ünite 7 DİNLERİ TANIYALIM konusu mevcut.
      Konuların içeriğinde yahudilik,hristiyanlık,İslam,Hinduizm ve Budizm hakkında bilgiler var.
      Artı reenkarnasyon,noel ve yılbaşı,misyonerlik,başkalarının inaçlarına saygı gösterilim gibi konularda ek olarak verilmiş.Bilginize…

dipnot bence verilmesi en mühüm ders din dersidir.Ama çocukları sıkarak değil.onlara yaşamdan kesitler sunarak bir beyin fırtınası şeklinde sunulmalıdır.Sorarım size hangi din  hocanız sizi din dersinde bilgisayar odasına götürdü ve Hristiyanlık hakkında bilgi toplayın dedi ??? ???

6 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.