BİZ BUNLARI 4 SENEDİR BAĞIRARAK SÖYLUYORUZ AMA DİNLEYEN KİM…..

Yeşilce – Yeşilyurt Kültür ve Dayanışma Derneği Forumlar Genel Gündem BİZ BUNLARI 4 SENEDİR BAĞIRARAK SÖYLUYORUZ AMA DİNLEYEN KİM…..

5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      ozan
      Katılımcı

Evet 

gündemi  az  cok  sizlerde  takip  ediyorsunuz  sanırım !!! 
      Ama  aklıma  takılan bazı şeyler  var 
      _ ananıda al git burdan…
      _ askerlik  yan gelip yatma yeri değil
      _ yok  hepimiz  ermeniyiz…
      _  sayın öcalan…..
      _ sayın öcalan aldığı  kellelerin ( ŞEHİTLERİMİZ ) hesabını  verecek başka birşey değil…

arkadaşlar  ne olduda  birden bire  ortaya  bir  kaset  cıkıyor  ve  gundem birdenbirie  değişiveriyor .
      bizler  4  4.5  senedir  hep bunları  ve  bunlara yakın  örnekleri  bağırarak  söyluyor ve  anlatıyoruz.
      Ama  kim dinledi  dikkate aldı  KİMSE. Ama  bazı  olaylar  su  üzerine  cıkınca  butun gözler  bizim üzerimize  cevriliyor. Hemde  bu olay  Cumhurbaşkanlığı  secim arefesinde  acaba  bu  ulku  sunnı  gundem değişmeleriyle ki  bu  saydıklarım  hiç bir zaman sunnı  olarak  değerlendirlimemeli  cumhurbaşkanlığı  secimlerinde  sağ gösterip  sol vuracaklar  halen bir  aday  yok.

Bazı  kesimler  bizler  bu şekilde  konustukca  aşşağılayıcı  kelimeler  terimler  ifade  ettiler  sineye  cektik.

Şimdi  bunları  bizlere  aşşağılayıcı  sözler söyleyenlere  bakıyoruz  da  yanılmadığımızı  birkez daha  anladık.

Şimdi  sizlere  soruyorum 

sizce  cumhurbaşkanlığı  koltuğuna  kim gelecek 
      AKP  iktidarından birisimi  yoksa  yine bir  sivil mi ?

Bu ülkeyi  içerden ve  dısarıdan bölmek isteyenler ile  surekli  dirsek teması içinde bulunanlar  ki  bunları  sanırım  issmen ifade  etmeme  gerek  yok  tahmin ediyorsunuzdur  bu şahıs gelirse  bizleri  nasıl bir  gelecek bekler .

Yapılan anketler  sonucu tekrardan akp  iktidarının  başta olacağı  söylensede  buna benim inancım yok  ki zaten  başbakanında  inancı olmadığı  için  şefvaf  devlet  adına  cem uzan üzerine  gitmesi  gerekiyor du  gittide  ama  bu gidişi  yaparken  kimlerin üzeri  örtuldu !!!  ve neden  cem uzana  secimlerde  destek cıkılıyor !!!  kimlerden korkuluyor ????

zana  lar  danalar  kırmızı  halılarla  karşılanırken azerbaycana  çiftte  nota  veriliyor  Türkmenler  yok sayılıyor.

Hükümet  coğu  konuda  askeriye  ile  görus birliğine  vardıkları  göruntusu  cizilirken  uygulamalar  tam  tersi oluyor.

Kıbrıs  acıklarında  petrol  arama programlarında  huumet  acıklama  yaptı  hiç bir  ülke  dikkate  almadı  TSK nın yaptığı  acıklamada  bircok  kıyı  ülke protokolü  ya  durdurdu  ya  askıya  aldı  yada  iptal etti  bu  kopukluk  neden kaynaklanıyor ?

Yada  bunca  yaşanan  olaylar  karsısında  neden köşke cıkılmaya  bukadar hevesliler  şu anda  bu ülkenın  eğitim  sağlık…  gibi  kırıtık  noktalrının  başında  halen  yonetici yok halen atamalarla yönetiliyor  kadrolaşmayamı  çalışılıyor ?

ve  bizlere  dusenen 1.görevin    bu ülkeyi  içerden ve  dısarıdan bölmek isteyenlerle  surekli  dirsek teması halinde  bulunanlara  artık  dur  diyelim….

saygılarla….

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

güzel bi yazı olmuş…
      we yazdıklarınızda haklısınız ! ! !

kenan
      Katılımcı

Gerçekten mükemmel,tebrik ederim.Allah yar ve yardımcımız olsun…

inanç şinel
      Katılımcı

ozan kardeşim anlattıklarına katılmakla birlikte bu ülkenin insanlarının nasıl bir satılmış basın yönlendirilmesiyle uyutulduğunu da hatırlatmak isterim.Aslında 4-4.5 senedir hepimizin söylediği ve milletimize anlatmaya çalıştığımız tehlikelere örnek olması açısında bundan tam 74 sene evvel Büyük Önderin Söylediklerine kulak vermekte yarar var ;

Bursa Nutku

Şubat 1933'te Bursa Ulucami'de toplanan 100 kadar irticacı camilerde Türkçe ezan okunmasına karşı bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. Ayaklanma kısa sürede bastırılır. Atatürk Bursa'ya gider. Çekirge yolu üzerinde bulunan bir köşkte akşam yemeği yenildiği sırasında bir kişi Atatürk’e ayaklanmayla ilgili olarak şöyle diyecek olur: “Bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı, fakat zabıta ve adliyeye olan güveninden ötürü…” Atatürk hemen konuşmakta olan kişinin sözünü keser ve aşağıdaki konuşmayı yapar:

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Mustafa Kemal Atatürk
      Bursa, 5 Şubat 1933

inanç şinel
      Katılımcı

ve satılmış Türk Basınının ağlanacak halidir ;

Tespih…

Türkiye'nin en zengin insanı kim?
      Satan.

Evet, Türkiye'nin en zengin insanı, malını mülkünü yabancıya satan bir işadamı.

Halbuki, dünyanın hangi gelişmiş ülkesine giderseniz gidin, o ülkenin en zengin insanı, mutlaka “üreten” işadamıdır.
      Bizde, satan.

O yüzden, kamuya ait arazi elin Arap'ına satılınca bütün gazetelerimize mutluluk verici, müjde dolu kelimelerle manşet oldu…
      “Türkiye kazandı…”
      “Burma bilezik…”
      “Şeyh bereketi…”
      Neden mutluyuz? Sattık çünkü.

Milletin malını mülkünü sattıkları zaman, seviniyor bu ülkenin basını… Hele yabancıya satıldıysa, ayakta alkışlıyor. Alkışlamayana da kızıyorlar… İlla sevineceksin.

Hatırlarsınız… Bizim şakşakçı gazeteciler, Türk Bankası'nı satın alan Yunan Bankası'nı gezmeye gitmişlerdi… Adamlar da, duvarlarındaki “Türk kafasını ezen Yunanlı” tablolarını göstermişti bunlara… Gık dememişlerdi… Ben de “aferin” demiştim.
      Kızdılar… Ahlaksız falan dediler bana.
      Meslekten atılmamı isteyen bile oldu.

Şimdi aynı tayfanın yeni bir marifeti ortaya çıktı… Gene “tablo” ile alakalı.

Bizim Merkez Bankası'nın kasasında 800 adet tablo var. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir sergi açıldı. Bu tablolar sergileniyor.
      E gazeteciler gitmiş tabii.
      Bakmışlar bakmışlar tablolara… Sonra da, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a ne demişler biliyor musunuz?
      “Bunları satsak, kaç dolar eder?”

Basına bak!
      Gezdir Topkapı'yı…
      Kaşıkçı'ya müşteri getirsinler.

Ama böyle bitmiyor hadise…
      Gazeteciler pişmiş kelle gibi sırıtırken, Merkez Bankası Başkanı lafı ağızlarına sokmuş… Demiş ki:
      “Sanatın değeri, parayla ölçülmez. Üstelik, bu tablolar çocuklarımıza kalacak. Babadan kalma tespihi sat, döner ye, olmaz! Çalış, kazan, öyle ye.”

Tekrar yazayım…
      “Sanatın değeri, parayla ölçülmez. Üstelik, bu tablolar çocuklarımıza kalacak. Babadan kalma tespihi sat, döner ye, olmaz! Çalış, kazan, öyle ye.”

Kendisine teşekkür ediyorum.
      Ve…
      Gazete yöneticilerine bir önerim var. Merkez Bankası Başkanı'nın bu lafını alın, çerçeveletip, ekonomi servislerine asın!
      Memleketin içine düştüğü “tablo” yu anlamıyorlar… Belki bu lafı göre göre, ne demek istediğini anlarlar.

yılmaz özdil

ozan
      Katılımcı

arkadaşlar  bu  konuda  bana  katıldığınız  ve  aynı şeyleri  dusunduğumuz  için  mutluyum. 

Benım asıl merak ettiğim  benim  bundan önceki  actığım  konularda bu  kesimleri  savunma  yapar  gibi  muhalefet  olan dostlarımın  göruslerini  dusunceleri  cok merak ediyorum.

Kenan  kardeşim bu tablo  cok uzun zamandır  ortada  ama  bakış meselesi :)

İnanç  kardeşşşşş  :))  sana  yazında  katılıyorum  ama  servislere  o  yazıyı  asmadan önce  sıradan  vatandaştan tut  bu milleti yönetmeye  talip olupta  bunu  başaramayan insanlara  kadar  herkeze  okutmamız  öğretmemiz  anlatmamız  gereken  bir şey yokmu ..????

(  ATATÜRK ÜN GENÇLİĞE  HİTABESİ  zaten butun ulus  bunu  kavrasaydı  su anda  cok  daha  farklı  konumlarda  olacağımız  inancındayım.  (  bir  ara  yakın göruselim )  )

5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.