Bir Militan Oldugumu Bilseydn Yine Severmiydin?

Yeşilce – Yeşilyurt Kültür ve Dayanışma Derneği Forumlar Şiir & Düz Yazı Bir Militan Oldugumu Bilseydn Yine Severmiydin?

12 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      aLpErEn_87
      Katılımcı

Bir militan olduğumu
      Bilsen yine sever miydin?
      Günde bin kez öldüğümü
      Bilsen yine sever miydin?

Mahpuslara düştüğümü
      Duysan beni arar mıydın?
      Vurulup da düştüğümü
      Görsen yaram sarar mıydın?

Elime kadın elinden önce
      Silah değdiğini
      Parmaklarıma kan bulaştığını bilsen
      Kadını ilk önce
      Mahpustaki adi suçluların
      Erkek dergilerinde
      Daha sonraları ise
      Yalnızca rüyalarımda gördüğümü bilsen
      Yine severmiydin
      Ya dün içtiğimiz
      Çayların hesabını dahi
      Dört ay önceki
      Bir hikayenin parasıyla
      Ödediğimi bilsen
      Bir polis görünce
      Bacaklarımın titrediğini
      Kalp atışlarımın hızlandığını farketsen
      Yakalanmaktan değil
      Yakalanmaktan değil be gülüm
      Senden ayrılmaktan
      Sensizlikten korktuğumu
      Anlatsam
      Anlatabilsem sana
      Yine beni istediğini söylermiydin
      Ne kadar da evet desen
      Boşuna
      İkimiz de biliyoruz ki
      Sevmezdin
      Ama ben
      Ne senden önce yaptıklarımdan
      Ne de seninle yaşadıklarımdan
      Pişman değilim

Her gün biraz bittiğimi
      Bilme sakın dayanamam.
      Yakalanıp gittiğimi
      Görme sakın dayanamam.

Beraber oturduğumuz ağacın altını, dağları, türküleri,
      silahımı, sazımı ve seni özleyeceğim.
      Hakkını helâl et…

sakssu
      Katılımcı

alperen kardeş düzyazı olmayan şiire yakın formattaki bu yazının yazarı kimdir acaba?
      Ben şiirleri sevgi içeren, dilimizi kullanan ve kullandığı dille de bunu gösteren yazılar olarak bilirim, ki bu yazı biraz sıra dışı. militan gibi yabancı dilden geçmiş terörist ile özdeşleşmiş bir kelime bulunduran bu yazı garip.
      Avatarınla siyasi simge anlamında mesaj vermen hoş değil! Dikkatine! Tek başına alperen kullanıcı adı zarif bir şekilde ben şu-bu çizgedenim demene ihtiyaç bırakmıyor.

ERTEKİN
      Katılımcı

sevgili suat bence o kadar tepki gösterilecek bir kelime değil ..kaldı ki şiir bir aşk şiiri ayrıcı belli bir ideoloji belirtilmemiş belirtilmiş olsaydı bile burada olgunca tartışabiliriz sanırım.

Sözlük

militan ]
        » Bir düşüncenin, bir görüşün başari kazanmasi için savaşan, mücadele eden

An gelir
      paldır küldür yıkılır bulutlar
      gökyüzünde anlaşılmaz bir heybet
      o eski, o eski heyecan ölür
      an gelir biter muhabbet.
      şarkılar susar heves kalmaz
      şataraban ölür.

şarabın gazabından kork
      çünkü fena kırmızıdır
      kan tutar, tutan ölür
      sokaklar kuşatılmış
      karakollar taranır
      yağmurda bir militan ölür.

an gelir
      ömrünün hırsızıdır
      her ölen pişman ölür
      hep yanlış anlaşılmıştır
      hayalleri yasaklanmış
      an gelir şimşek yalar
      masmavi dehşetiyle siyaset meydanını
      direkler çatırdar yalnızlıktan.
      sehpada pir sultan ölür
      son umut kırılmıştır
      kaf dağı' nın ardındaki
      ne selam artık ne sabah
      kimseler bilmez nerdeler
      namlı masal sevdalıları
      evvel zaman içinde
      kalbur saman ölür
      kubbelerde uğuldar Baki
      çeşmelerden akar Sinan
      an gelir
      La İlahe İllallah
      Kanuni Süleyman ölür.
      görünmez bir mezarlıktır zaman
      şairler dolaşır saf saf
      tenhalarında şiir söyleyerek
      kim duysa korkudan ölür
      tahrip gücü yüksek
      saatli bir bombadır patlar
      an gelir
      Attila İlhan ölür.

Attila İlhan

aLpErEn_87
      Katılımcı

alperen kardeş düzyazı olmayan şiire yakın formattaki bu yazının yazarı kimdir acaba?
      Ben şiirleri sevgi içeren, dilimizi kullanan ve kullandığı dille de bunu gösteren yazılar olarak bilirim, ki bu yazı biraz sıra dışı. militan gibi yabancı dilden geçmiş terörist ile özdeşleşmiş bir kelime bulunduran bu yazı garip.
      Avatarınla siyasi simge anlamında mesaj vermen hoş değil! Dikkatine! Tek başına alperen kullanıcı adı zarif bir şekilde ben şu-bu çizgedenim demene ihtiyaç bırakmıyor.

Yazari beleritmeyi unutmusum,özür dilerim..!

Militan lafına terorist lafı demişsin; Bende cevap vereyim

Bu siirdeki militan YİGİTLİK anlamına gelir bunu anlamak çok zor olmasa gerek..

Avatardaki el işaretimi sormuşsun cevap vereyim;

Avatardaki işaret KURT işaretidir,Bunu siyasi bir amblem olarak algılamak bence sacmalıktır,Türklüğün asılardır sembolu BOZKURTTUR bunu herkez biliyor sanırım degilmi?

Ama şunu inkar edemem Ülkücüyüm, ama dedigim gibi sadece bir pencereden bakarsanız baktıgınız yeri gorursunuz.

Şiirin yazarına gelince yazar AHMET YILMAZ..!,,

Selam Ve dua ile Allah'a emanetsiniz.!

taner_karakaya
      Katılımcı

Eyvallah Şiir Güzelmiş AHMET YILMAZIN eline sağlık seninde emeğine sağlık…

sakssu
      Katılımcı

sevgili suat bence o kadar tepki gösterilecek bir kelime değil ..kaldı ki şiir bir aşk şiiri ayrıcı belli bir ideoloji belirtilmemiş belirtilmiş olsaydı bile burada olgunca tartışabiliriz sanırım.
      Sözlük
      militan ]   » Bir düşüncenin, bir görüşün başari kazanmasi için savaşan, mücadele eden

sevgili ertekin abi, kelime konusundaki yazdıklarına ve şiiriin aşk şiiri olması durumuna ilişkin görüşüne kısmen katılıyorum. Şiirin senin gördüğün yanını ıskalamış oldum.
      Ancak, bu kelime sözlükteki 1. anlamıyla değilde, benim kastettiğim 3. anlamıyla daha yaygın ve popüler olarak kullanılmakta. Tabii ki, her tür konu olgunca tartışılabilir..

Militan lafına terorist lafı demişsin; Bende cevap vereyim
      Bu siirdeki militan YİGİTLİK anlamına gelir bunu anlamak çok zor olmasa gerek..

alperen kardeş, militan kelimesi ile ilgili 3. anlamına istinaden yorum yazmış oldum, kusura bakmazsın.

Avatardaki el işaretimi sormuşsun cevap vereyim;
      Avatardaki işaret KURT işaretidir,Bunu siyasi bir amblem olarak algılamak bence sacmalıktır,Türklüğün asılardır sembolu BOZKURTTUR bunu herkez biliyor sanırım degilmi?

avatardaki el işareti konusunda çok şey yazılabilir. Ne olduğunu, geçmişte atalarımız Ergenekondan çıkarken onlara öncülük eden Asena adlı dişi kurta istinaden türkleri simgleyen, sanırım bir türk devletinin de bir sembolü olduğunu biliyoruz. Ama günümüzde geçmişe ait bazı semboller, el işaretleri anlam başkalaşmasına uğramış olarak kullanılıyor. Geçmişteki anlamıyla algılandığını söylemek gerçekleri yansıtmaz. Başka bir deyişle, 200 milyonu aşkın tüm türk dünyasının bu sembolü sahiplenmediği, günlük hayatında kullanmadığı aşikar.

lubimaya
      Anahtar yönetici

7. Üye olurken ahlaksız isim seçmek, başkasının kullanıcı adı ile foruma katılmak, sırf üye olmak için abuk subuk kullanıcı adları seçmek, imzalara Siyasi Amaçlı yazılar yazmak, reklam yapmak yasaktır.

Forum içinde profilde yada eklenmiş olarak din,politika,örgüt veya bir partinin simgesi olan resimler kesinlikle kullanılamaz !!!

Eğer bu kural çigneniyorsa, üyenin kullandığı resim silinip, elinden resim koyma hakkı alınacaktır !!!.Ayrıca bu üye'ye Üyelere Yapılan Uyarılar !!! kısmında uyarı yapılacaktır

siyasi propaganda niteliğindeki avatarlar silinir.
      arkadaşım lütfen değişiklik yaparmısın?

aLpErEn_87
      Katılımcı

Buna siyasi mi diyorsun? neyse uyeligimi sile bilirsiniz… Selametle kalın..Allah'a emanetsiniz..!

lubimaya
      Anahtar yönetici

özgür iradeni kullanabilirsin dostum.
      tartışmaya gerek yok kurallar belirtilmiş.
      herkes siyasi rengini koyarsa burası siyasi bi platforma döner.
      fikirlerini yazabilirsin ama siyasi eylemde bulunamazsın.
      bugün nası başörtü siyasi görüş anlamı taşıyorsa senin avatarındaki el işareti hayli hayli siyasi anlam taşıyor.hiç kusra bakma kibarca uyarı verdim.
      bunda bozulacak kızacak bi durum göremiyorum.

aLpErEn_87
      Katılımcı

Kızmadım eger yanlıs anlasıldıysamn ozur dilerim..

lubimaya
      Anahtar yönetici

önemli değil kusra bakma bizde yöneticilik görevimizi yapmak zorundayız.
      bu şekilde tanışmak istemezdim.
      bu arada şiir güzel hoşuma gitti teşekkür ederiz bizimle paylaştığın için.

ERTEKİN
      Katılımcı

sayın alperen türklüğün en temel simgesi türk bayrağıdır .bu sebeple yaptığın değişiklik yerinde olmuş… yönetici arkadaşlarım sayın suat aksu ve lubimaya bu sitedeki çok sesliliği kardeşlik düğümünde bir arada tutmak için siyaseten taraf olabilecek uygulamalara karşı tartışma konusu yaratılmaması için sana uyarıda bulundular bu hususta uyarıları anlayışla karşılayıp  katılımına devam etmeni dilerim

ozan
      Katılımcı

alperen kardeşşşş  senı anlıyom  ama  söylenenler  doğru  şimdi  sen de kimsin diyebileceksin  konulara  biraz  göz atarsan  aklında bişeyler sekillenir ..

kimseye  kızma  alınma  senın  şiirin  yine  yayınlanıyor  bak  ben ne yapayım  5-10  dakika  kalabildi :))))  şaka  bi yana  ama  dusuncelerini  bu şekilde  duz  yazı değilde  somut olarak konulara  aktarabilirsen  cok daha  guzel  olur  unutma  yılmak  yok  pes etmek yok  kızmak  kırılmak yok  cunku  HERSEY  TÜRK İÇİN TÜRK E GÖRE  TÜRK TARAFINDAN ….

ALLAH  YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN….

12 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.