sevgili suat bence o kadar tepki gösterilecek bir kelime değil ..kaldı ki şiir bir aşk şiiri ayrıcı belli bir ideoloji belirtilmemiş belirtilmiş olsaydı bile burada olgunca tartışabiliriz sanırım.
Sözlük
militan ] » Bir düşüncenin, bir görüşün başari kazanmasi için savaşan, mücadele eden
sevgili ertekin abi, kelime konusundaki yazdıklarına ve şiiriin aşk şiiri olması durumuna ilişkin görüşüne kısmen katılıyorum. Şiirin senin gördüğün yanını ıskalamış oldum.
Ancak, bu kelime sözlükteki 1. anlamıyla değilde, benim kastettiğim 3. anlamıyla daha yaygın ve popüler olarak kullanılmakta. Tabii ki, her tür konu olgunca tartışılabilir..
Militan lafına terorist lafı demişsin; Bende cevap vereyim
Bu siirdeki militan YİGİTLİK anlamına gelir bunu anlamak çok zor olmasa gerek..
alperen kardeş, militan kelimesi ile ilgili 3. anlamına istinaden yorum yazmış oldum, kusura bakmazsın.
Avatardaki el işaretimi sormuşsun cevap vereyim;
Avatardaki işaret KURT işaretidir,Bunu siyasi bir amblem olarak algılamak bence sacmalıktır,Türklüğün asılardır sembolu BOZKURTTUR bunu herkez biliyor sanırım degilmi?
avatardaki el işareti konusunda çok şey yazılabilir. Ne olduğunu, geçmişte atalarımız Ergenekondan çıkarken onlara öncülük eden Asena adlı dişi kurta istinaden türkleri simgleyen, sanırım bir türk devletinin de bir sembolü olduğunu biliyoruz. Ama günümüzde geçmişe ait bazı semboller, el işaretleri anlam başkalaşmasına uğramış olarak kullanılıyor. Geçmişteki anlamıyla algılandığını söylemek gerçekleri yansıtmaz. Başka bir deyişle, 200 milyonu aşkın tüm türk dünyasının bu sembolü sahiplenmediği, günlük hayatında kullanmadığı aşikar.