Atatürk İçin Ne Dediler?

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      lubimaya
      Anahtar yönetici
      nedediler2ny.gif

Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır… Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması, yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk'ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.
      John F.KENNEDY
      (A.B.D.Baskanı, 10 Kasım 1963)

Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır. Sovyet Rusya Hariciye Nazırı Litvinof ile görüşürken kendisine onun fikrince bütün Avrupa'nin en kıymetli ve en ziyade dikkate değer devlet adamının kim olduğunu sordum. Bana Avrupa'nin en kıymetli devlet adamının Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal olduğunu söyledi.
      Franklin ROOSEVELT
      (A.B.D.Baskanı, 10 Kasım 1963)

Asker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi. Kendisi, Türkiye'nin, dünyanın en ileri memleketleri arasında hakettiği yeri almasını sağlamıştır. Keza O, Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir.
      General Mc ARTHUR

Dünya sahnesinden tarihin en dikkatli, çekici adamlarından biri geçti.
      Chicago Tribune

Savaş sonrası döneminin en yetenekli liderlerinden biri.
      New York Times

İnsani teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır. O, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir.
      Gladys Baker (Gazeteci – ABD)

O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktator değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmağa uğraşan bir kahramandı.
      Prof.Walter L.WRIHT – Almanya

devamı burada

taner_karakaya
      Katılımcı

TÜRK GENÇLERİ OLDUKÇA ATATÜRK'ÜN ARKASINDAN KONUŞTURTURMAYIZ……..(+REP ABİ SANA)

gurkansinel
      Katılımcı

Taner adamlar kötü bişey dememişler :D

Hakan
      Katılımcı

arkadaslar atatürkün büyüklügünü biz türkmilleti haric yani bazi insanlar demek istiyorum bütün dünya biliyor !!!

bazi insanlarin anlamadigi seyse atatürk olmasaydi onlarin isimleri simdi ali mehmet hakan degil de hans josef mayer olacakti iste bizim insanimiza bunu ögretmemiz gerekir.

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.