ALMANLAR

30 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

ALMANLAR misafirperlikte TÜRKLERI gecti, ilgililere duyrulur !

Artik dünyanin en misafirper ulusu Türkiye degil Almanya !

esra
      Katılımcı

eeeeee tabi almanya böyledir iste  :D :D :D türkiye almanyayi biraz örnek olarak alsa cok iyi olcak ya NEYSE

lubimaya
      Anahtar yönetici

hadi canım sizde !

Papayı daha geçen gün yolladık…
      Adam İslamın 1 numaralı düşmanı.
      Peygamberimize hakaret etmiş bir adam!
      Fakat bu Türkiye ona saygısızlık etmemek için tüm dikkatini aldı.
      Haksızlık yapıyoruz Türkiyeye!
      Bunları gözardı etmeyelim!
      Nufüsunun %99 müslüman olan bir ülkeye Hristiyanlığın temsilcisi Papa geliyor.Gayet insanı bir şekilde karşılanıyor.
      Yiyosa başka bir müslüman ülkeye gitsin!

Levent KIYAN
      Katılımcı

LUBIMAYA;

Size bir TÜYO vereyim; Almanlarin ' -neden Türklerden daha Misafirper?'  oldugu kanisina vardigimi söylersem, yazdiklarinizdan ötürü pisman olursunuz !!!!!!

lubimaya
      Anahtar yönetici

söyleyinde bizde bilelim neymiş o?

benim ülkeme güvenim sonsuz…

taner_karakaya
      Katılımcı

Almanlar TÜRKLERİ misafir perlikte geçemez Gökhan abi sana katılıyorum. Levent abi güldürme beni :D :D      

serkan_aydoğan
      Katılımcı

bende sana katılıyorum Gökhan abi

esra
      Katılımcı

neyse siz topluca bi almanyaya gelin bakalim

serkan_aydoğan
      Katılımcı

ehehee :D ;D ;D  :D :D oda olur inşş :D

esra
      Katılımcı

ok insallah ;)

gurkansinel
      Katılımcı

Anlatınız Levent bey bizde öğrenelim , “benim bir bildiğim var söylersem ortalık karışır” diyecekseniz , fikrinizi söylemeyecekseniz burada konu açmaya gerek yok.

Levent KIYAN
      Katılımcı

Benim bir bildigim var söylersem ortalik karismaz ! :D

Sayin SINEL,

beni okurken lütfen Kliseleri (s ye nokta koy) bir tarafa birakin. Almanlarin Misafirperlikte bizleri coktan gectigi bir gercek,tartisilmaz, bunun sebebine pat diye söylersem Sizlerin Potansiyelini nasil Kinetige dönüstürürüm, gerilim olmadan dialogun tadi olur mu?, siyah Birader !

taner_karakaya
      Katılımcı

abi şimdi ortamı gericem kötü olcak söyle bilsin herkez da ;)

lubimaya
      Anahtar yönetici

Arkadaşlar Alman basınında Türk ailenin bebeği kaldırımda doğmuş almanlar yardım etmiş bunu haber yapmışlarda ondan dolayı diyor sanırım Levent abi :)
      öyle mi abi? ???

Levent KIYAN
      Katılımcı

valla billa diil  :D :D :D :D ::)

erkan şinel
      Katılımcı

Türkleri misafir ettikleri için mi?

ozan
      Katılımcı

ya  ben bir şey merak ediyorum  orada  ikamet  süreniz  nedir  yani  doğma  buyume  oralımısınız 

sizlere  saygızızlık etmiyorum böyle bir yanlış anlaşılma  olmaması için şimdiden  yazma  gereği  duydum cünkü  okuyun  arkadaşlar orada yabancı , burada  almancı  , yakışıtırması  yapabilirler  bununla  alakası yok : ama  üzerine  basa basa  almanlar Türk lerden daha misafirper diyorsunuz  böyle  bir iddaa ortaya  attığınıza  göre dayanaklarınızıda  söylersiniz umarım yanlışımız var ise  düzeltelim  saygılar….

Eren
      Ziyaretçi

levent abi sözle de milleti çatlatma …hayır bir bildiği olduğu için bu  cümleyi yazmıştır diyorum ama sen bildiğini bizle paylaşmadığın için bu cümlenin yalnş olduğuna inanıyorum…

Levent KIYAN
      Katılımcı

Beni tepelemeden söyleyeyim; :( :( :(

Almanya'da bir vatandas issiz kaldiginda (legal oturumu varsa) önce 1 yil issizlik parasi alir, bir yildan sonra halen is bulamamis ise yada Is Bulma Kurumu kendisine is bulamamissa ve de serveti yoksa kisiye, is bulunana dek (ben diyeyim 5 yil siz deyin 20 yil, bunun ucu ve siniri yok ) kendisine ve bakmakla yükümlü oldugu ailesine Sosyal Yardim baglanir. Bu yardim öyle az bir sey de degildir, yani idare eder, iyi idare eder.

Gelin görünki son yillarda piyasada bir durgunluk var ve is bulmak bayagi zorlasti, isi olan isini kaybetmemeye calisiyor !
      Ne is veren, ne de Is bulma Kurumu  nedense Türklere pek is vermiyor, ister almancayi iyi bil, ister burda egitim almis ol,ister Alman vatandasligina gec , ne olursan ol, adin Türk oldugu müddetce is verilmiyor. Is bulanlar da var ama is bulamiyanlarin sayisi hayli fazla!

Uzun lafin kisasi; hem isveren hem de Is Bulma kurumu Türklere is vermemekle Su mesaji veriyor;

*__ Hey Türkler, sizler calisip yorulmayin, ev de oturun biz sabahin köründe ise gider calisir vergilerimizle Size bakariz ! (sosyal yardim).*

E.. görüyorsunuz, Almanlar Misafir Türklerinin yerine calisiyor, Türkleri calistirmiyorlar, besliyorlar, iyide besliyorlar  ::)

Hani Ankarali Namik ne diyordu:   * __ Oy Tatarim Tatarim Sen calisirsin ben bakarim.*

Simdi sorarim Size Türkler mi daha Misafirper , Almanlar mi ??  :D

esra
      Katılımcı

süpersin Levent abi  :D :D :D :D

lubimaya
      Anahtar yönetici

Peki çalışan Alman vatandaşların bu kişilere bakış açısı 😮

Levent KIYAN
      Katılımcı

Is verdilerde biz mi calismiyoruz?  nasil bakarsa baksin ! Burda yazdiklarimi suratlarina söylüyorum !

Levent KIYAN
      Katılımcı

Is vermezlerse bizde süpürgeyle Yardimlari (Sosyal yardim, kira yardimi, cocuk parasi yardimi, ev alma yardimi , bedava kirada oturma yardimi, bedava aylik otobüs Pasosu, indirimli Tiyatro bileti, Televizyon ve Radyo Vergi Muafiyeti , extra yiyecek ,giyecek mobilya yardimi v.s…….  ) süpürürüz valla ! Kendileri bilir !

lubimaya
      Anahtar yönetici

İşte buna misafirperverlik denmez.
      Misafirperverlik içten gelerek bir bütün olarak yapılır.
      Toplumca yapılır.Hükümetlerin uyguladığı kanunlarla olacak iş değildir o.
      bakın Kafkaslarda misafirperverlik neymiş.
      “Şöhret için keskin kılıç ve kırk sofra gerekir” der Çerkesler. Çerkes camiasında kabul görmenin bir yoludur misafirperverlik. Hizmette kusur asla affedilmez. Kafkasya'da her evin mutlaka bir misafir odası vardır ve sürekli olarak hizmete hazırdır.
      Misafirperverlik bir kültürel yapının uzantısıdır. Çerkesler kendi aralarında geliştirdikleri saygı mefhumunu misafirlikte de aynen uygularlar. Mesela bir atlı, misafir olacağı eve hangi mesafede bineğinden ineceğini iyi bilir. Evin ta kapısına kadar atından inmeden gelenler sadece yaşlı, soylu ve thamadelerdir.
      Diğerleri ev sahibi sayılırlar ve 30-40 metre uzakta attan inerler. Attan süratle inen kişi vücudunu dik tutar. Atın sol tarafından inmek ise kibarlığın diğer bir gereğidir. İnerken sol el ile yalnız başı tutulur. Hayvanın yelesini tutmak ayıp sayılır. Misafir attan ineceği zaman etraftaki gençler derhal atı tutarak yardımcı olurlar. Misafirlik adabı sadece kişilerle sınırlı değildir. Mesela misafirin atı, gezdirilerek teri kurutulmadan kesinlikle bağlanmaz. Misafir atın bakımını tamamen ev sahibine bırakır.
      Misafire kimlik sorulmaz

Misafir kendini karşılayanları selamlar. Selamlaştıktan sonra misafir odasına alınır. Derhal misafirin üzerindeki yamçı, kamçı, silah, kılıç gibi ağırlıklar sırasıyla alınarak asılır.
      Sonra misafire oturması teklif edilir. Ev sahibi muhterem veya ihtiyar biriyse misafir hemen oturmaz. Misafir bu sefer ev sahibine oturması için teklifte bulunur. Bu teklifler karşılıklı olarak devam eder ve nihayet misafir oturur, orada bulunanlar ise bir müddet ayakta durmayı tercih ederler.
      Bu arada evvela ev sahibi hal hatır sorar. Varsa maiyetindeki yaverden (pşerıh) misafirin hüviyeti, gideceği yer ve seyahat maksadı öğrenilir. Ev sahibi sadece “Nereden geldiğinizi öğrenebilir miyim?” diye soru sorabilir. Misafir de gereken cevabı verir.

Misafirle konuşma adabı

Ev sahibinden başka kimse misafire kimliğini soramaz. Misafir muhterem bir zat ise, ev sahibi ile diğer hane fertleri kendiliklerinden geçip oturamazlar. Odada oturmalar teklif üzerine olur ve özellikle misafirin oturduğu uzun sedirin üzerine kimse oturmaz. Ayrıca küçüklere oturmak teklif edilmez ve onlar ayakta odanın gerisinde dururlar.
      Hayli kalabalık olan Çerkes misafir odasında sanki hükümdar ağırlanıyormuş gibi bir hava hakimdir. Birisi konuşurken diğerleri yalnız dinler, kendisine söz düşmeyen konuşmaya karışmaz. Konuşmalar ağır başlı olduğu gibi laubali olunmaz ve kahkaha ile asla gülünmez.
      Bağırarak söz söylemek nezakete aykırıdır.
      Misafirin hal ve hatırını sorduktan sonra odadan çıkmak isteyenler, “rahat olunuz” diyerek gerekirse sırtını oturan misafire dönmeden arka arkaya yürür.
      Misafir de, çıkan kişinin mevkiine göre saygı ifadesi olarak ya tamamen ayağa kalkar, yahut yarım bir kalkma yapar.
      Misafir odaya gelen muhterem kişileri karşılamak için ayağı kalkar, odadaki diğer kişiler de ona uyarlar. O oturmadan kimse yerine oturmaz. Misafir bir ihtiyar ise, yahut asil olup pek genç değilse sedirin ocağa yakın baş köşesine oturur.
      Misafir gelir gelmez yastığın üstüne değil kenarına oturur. Üstüne oturmak
      kabalık sayılır. Ancak pek ihtiyarlar, üzerine oturabilirler.
      Ayak uzatmak, ayak ayak üstüne atmak hakaret sayılırken bağdaş kurmakta ayıptır.
      Otururken sırt ve belin dik kalmasına dikkat edilir. “Deve oturuşu” diye tabir edilen dizin birini kırıp karna çekmek suretiyle yapılan oturuş ayıp sayılır.
      Misafirin eliyle bıyığını ve sakalını karıştırıp oynaması hoş karşılanmaz.
      Çerkeslerde kahve yoktur. Onun yerine çay verilir.
      Çayı olmayanlar yemekten evvel bir şey getirmezler. Sabah, öğle, aksam olmak üzere üç defa yemek verdikleri için misafir yemek zamanını bekler, fakat yemek vaktinden evvel ayrılacaksa ona göre düzenleme yapılır. Çocuklar büyüklerle birlikte yemeğe oturmazlar.

Veda adabı

Yatma vakti gelince yatak hazırlanır. Ev sahibi muhterem bir zat ise “çhash maf” yani “hayırlı geceler” diyerek odadan çıkılır. Elbiseler güzelce derlenip bir tarafa bırakılır. Odaya leğen, ibrik ve çıra bırakılır. Misafir hareket edeceği zaman atlar hazırlanır. Yaver içeri girerek haber verir. Silahlarını takındıktan sonra dışarı çıkan misafir, ata binmeden önce ev sahibine hürmetle veda eder. Sarılma esnasında biribirini öpme adeti yoktur. Ancak kucaklaşmadan sonra el sıkarlar.
      Bazen de veda esnasında yalnız el sıkılır. Misafir giderken ev sahibine teşekkür etmez. Çünkü vazifesini yapmıştır. Ancak “Hoş kalınız” der. Gelirken olduğu gibi giderken de misafir ata bineceği yerin mesafesini kendisi takdir eder.

Misafir ata sol taraftan biner, binme esnasında sol eli ile hem dizgini tutar. Atın yelesini tutup binmek ayıptır. Ata binerken vücudu atın başına doğru fazla eğmemek gerekir.
      Misafir ata bindikten sonra “Şötxej” yani “mesut olunuz” diyerek vedasını bitirir.
      Misafir bir az uzaklaşmadan atına kamçı vurmaz. Yüz metre ilerleyince bir defa kamçıyı ata vurarak şakırdatır. Çerkeslerde misafirlik müddeti misafirin arzusuna bağlıdır. Bazen 5-6 ay, hatta bir seneye varır. Fakat ne kadar uzarsa uzasın hürmet eksilmez. Bilakis dostlarının çoğalması nedeniyle misafir odasının ziyaretçileri artar, düğün yerine dönüşür.
      http://www.kafkas.org.tr/kultur/misafirperverlik.html

size verilen ise misafirperverlik değil bir insan hakkıdır…
      saygılarımla ;)

taner_karakaya
      Katılımcı

sen bunlara misafir perlikmi diyosun levent abi yazık yazık sen misafir perlide unutmuşsun almanlarla yatıp kalktıkça ice onlara benzemeye baslamışsıın

GÖKHAN ABİ       

sana katılıyorum;

size verilen misafir perlik değil bir insanlık hakkıdır

saksu
      Ziyaretçi

size verilen misafir perlik değil bir insanlık hakkıdır

Taner, Almanların verdiği insanlık hakkı ise,
      biz aynı insanlık hakkını ülkemizdeki insanlara veriyor muyuz?
      Veremiyorsak, burada insanlık hakkı yok mu? ???

taner_karakaya
      Katılımcı

abi misafir perlikten bahsederken  konu saptı insanlık hakkına ;)

Levent KIYAN
      Katılımcı

Sayin SUAT AKSU; bir mizah yapalim dedik, görüyorsunuz konuyu nereye getirdiler ! Ne dersiniz bizde bunlarla beraber olup kürekmi cekelim? Bunlar hic Tiyatroya filan da mi gitmemisler ? Mizahtan, espriden kurgu dan bi haber ! Biz onlarin Seviyesine mi cikalim yoksa onlar bizim  seviyemize mi insinler ?
      Inanin, sizin konuya olan tepkinizi ben verseydim, beni Alman usagi olmakla, Döneklikle suclarlardi !
      Görün iste hallerini , yorumu Size birakiyorum, bu küflenmis beyinlerle neyi paylasmaya calisiyorum ? bunu tekrar gözden gecirmem gerekiyor!

taner_karakaya
      Katılımcı

Admin tarafından düzenlenmiştir…

lubimaya
      Anahtar yönetici

Türk insanı bu şekilde kendi ülkesini diğer ülkelerden küçük aşağalıyıcı gördüğü sürece küflenmiş beyinler bu ülkede eksik olmaz.
      Tartışacaksak Alman hükümetinin sağlamış olduğu hizmetleri yada bir başka deyişle Avrupa birliğinde olan hayatını bi şekilde garanti altına (güvenceli bi hayata dayamış) insanlar topluluğunun insanlarına vermiş olduğu hizmetle;

Türkiye Cumhuriyeti kendi yağında kavrulan,
      etrafı düşmanlarıyla çevrilmiş,
      bi tarafta ekonomik krizlerle boğuşan!
      bi tarafta avrupa birliğine girme çabaları…
      diğer yanda Ermeni soykırımı iddaları.
      Güneyde istikrarsız bi ırak…
      karmakarışık bi coğrafyada ülkesindeki insanlara elinden geldiğince eziyet eden bir devlet ve bir taraftada bu eziyete yıllardır vatanını sevmesinden dolayı sesini çıkartmadan sırf huzuru bozulmasın diye çile çeken Türk Milleti.Bırakında bu tür misafirperverlik gibi insani duygulara sahip çıkalım
      Çünkü bu ülkenin vatandaşları bunu hakediyor.
      Şuan doğmamış çocuğun bile borcu var bu ülkede ve dünyaya geldiğinde umutlu gözlerle bakabiliyor.Sizin o Alman dediğiniz yada Avrupalı insanlar bu zorlukları çeksinler bakalım ne kadar hoşgörülüler ne kadar sabırlılar.
      Bırakın Allah aşkına birazcık insaflı olalım!

Levent KIYAN
      Katılımcı

Burada Misafirperlik olayinin Ironik (mizahi) olarak isledim. Bu ironi icinde dahi Türklere degil Almanlarla bir dokundurma, gönderme olayi sözkonusu, neyse; bunun anlasilmiyacagini hesaba katamadim.

Admin tarafından düzenlenmiştir…

30 yanıt dizini görüntüleniyor
  • ‘ALMANLAR’ konusu yeni yanıtlara kapalı.