AHMET KAYA GERÇEĞİ

36 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      soneroskay
      Katılımcı

EWET ARKADASLAR SONGUNLERDE SİTEMIZDE YAPILAN RADYO YAYINLARINDA  AHMET KAYA PARCALARI CALINMAKTA.HAYATIMIZIN BIR DONEMINDE ELBETTEKI SIYASI DUSUNCESI HER NE OLURSA OLSUN MUHAKKAK HEPIMIZ BU ZAT-I BIR SEKILDE DINLEMISIZDIR VE DINLEMEKTE DEWAM EDEN ARKADASLARIMIZDA HALA OLABILR.FAKAT SON YILLARDA ULKEMIZIN BU DURUM A GELMESININ EN BUYUK MÜSEBBİPLERİNDEN OLAN PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BAĞLANTISI VE DESTEKÇİSİ OLDUĞU BELGELERLE İSPATLANAN BİRİNİN SARKILARININ SİTEMİZDE YAYINLANMASI BENCE HİÇ DE HOŞ BIR DURUM OLARAK ORTAYA CIKMAMAKTADIR.BİZDE ADETTİR ÖLÜNÜN AKASINDAN KOTU SOZ SOYLENILMEZ BEND O ZYUZDEN BU ŞASIN GIYABINDA DAHA FAZLA SÖZSÖYLEMEDEN BIRKAC BELGE SUNMAK ISTIYORUM.

02/08/1999 HÜRRİYET GAZETESİ
      Arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım, dediği için hakkında soruşturma açılan Ahmet Kaya, PKK'nın yeni kanalı Medya TV'nin açılışında bir konser verdi. PKK'nın hain saldırıları okunurken, açılışa katılanlar örgüt lehine sloganlar attı.

ALMANYA'da verdiği konserler nedeniyle hakkında bölücülük suçlamasıyla soruşturma başlatılan özgün müzik sanatçısı Ahmet Kaya, PKK'nın yeni televizylon kanalı Medya-TV'nin açılışında konser verdi. PKK, Türkiye'nin başvurusu üzerine ruhsatı veren İngiliz Bağımsız Televizyon Komisyonu (INC) tarafından 22 Mart 1999 tarihinde yayını durdurulan Med TV'nin yerine geçici olarak 29 Mayıs'ta CTV'yi yayına sokmuştu. PKK, ‘Üçüncü Kürt TV’si' olarak tanıtılan Medya TV'yi de geçen cuma günü aynı uydu ve frekanstan yayına başlattı. Bir günlük test yayınından sonra cumartesi günü Fransa'nın başkenti Paris'teki bir spor salonunda konser düzenlendi. Salonda, aralarında ‘zafer işareti’ yapan kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalığa, bir çok Kürt şarkıcı konser verirken, canlı yayında ayrıca Türkçe, Kürtçe ve Arapça haberlere yer verildi. PKK'nın hain saldırıları ile ilgili haberler okunurken, salondakiler örgüt lehine slogan attı.
      Bölücülük propagandası yaptığı gerekçesiyle başı sık sık derde giren Ahmet Kaya, Almanya'dan sonra bu kez Fransa'da ortaya çıktı. Almanya'da PKK yanlıları tarafından düzenlenen konserdeki sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Kaya, PKK'nın yeni televizyonu Medya TV'nin açılış konserinde görev aldı. Paris'teki bir spor salonunda düzenlenen konsere koruma ordusunun eşliğinde gelen Kaya, yine onların eşliğinde salondan ayrıldı.
      17/11/2001 ÖZGÜRPOLİTİKA GAZETESİ
      Paris'te sürgünde yaşarken bir yıl önce yaşamını yitiren protest müzik sanatçısı Ahmet Kaya, dün mezarı başında ve AKKKM'de yapılan çeşitli etkinliklerle anıldı.

Protest müziğin ulaşılamayan sanatçısı Ahmet Kaya, ölümünün birinci yıldönümünde eşi, kızı ve dostları tarafından mezarı başında yapılan törenle anıldı.

PARİS'te sürgünde yaşarken, bir yıl önce yaşamını yitiren protest müzik sanatçısı Ahmet Kaya, çeşitli etkinliklerle anıldı. Günboyu ziyaretçi akınına uğrayan Kaya'nın mezarı, dostları tarafından Kürdistan'dan getirilen toprak mezarına serpilirken, kendisini birgün Kürdistan'da ziyaret edecekleri sözü verdi.

Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi tarafından organize edilen anma etkinliği, dün saat 12.30'da sanatçının mezarı başında saygı duruşuyla başladı. Sanatçının eşi Gülten ve kızı Melissa Kaya'nın da hazır bulunduğu anmaya, Belçika ve Almanya'dan gelenler de dikkat çekti. 300 kişinin katıldığı anma etkinliğinde, YDK Fransa temsilcisi Xebat Öcalan ve Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Ülker birer konuşma yaptılar.

Özgürlük mücadelesinde yitirilen değerli insanların ülkesinden uzakta anılmasının Kürt halkının acıları büyüttüğünü belirten YDK temsilcisi Öcalan: “Bu mücadeleleyi veren değerli devrim şehitleri, dünya devrim tarihinde ve Kürt Halkı'nın Özgürlük Mücadelesi'nde sonsuza dek yaşayacaktır. Verdiğiniz Mücadeleyi ve sizleri sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi. Amed'den getirilen ülke toprağını da sanatçının mezarına serpen ziyaretçiler, duygulu anlar yaşarken, “Söz veriyoruz. Seni birgün Amed'de ziyaret edeceğiz. Kürt Ahmet'i sonsuza dek yaşatacağız” ifadelerini kullandılar. Kaya'nın mezarı ziyaret edildi.

Özellikle Fransız ve dünyanın çeşitli ülkelerinden entellektüel ve halk önderlerinin yatmakta olduğu Pere Lachais Mezarlığı, sanatçının mezarı gün boyu ziyaretçi akınına uğradı. Anmaya katılan grup, sanatçının kızı ve eşi ile birlikte aynı mezarlıkta bulunan Kürt Özgürük Mücadelesi'nin önemli isimlerinden Yılmaz Güney, Nazif Aktaş, Dr. Kasımlo Dr. Şeref Kendi, Fattah Muhammed, Abdullah Humani'ın mezarlarını da ziyaret etti.

Anma etkinliği saat 15.00'de sanatçının kendi adına açılan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'nde devam etti. Sanatçının eşi Gülten Kaya ve Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Ülker'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, şair Emir Ali Yağan ve AKKKM şiir grubu da birer şiir dinletisi sundular. Ahmet Kaya ile 17 yılını beraber geçirdiklerini söyleyen Gülten Kaya, hayatın karşısındaki duruşlarının da beraber geliştiğini bildirdi. Katılımcıların sanatçı hakkındaki sorularını da cevaplandıran Gülten Kaya, sanatçının Kürtçe müzik yapmak istediğini söylemesi üzerine uğradığı linç girişiminde kendisine Kürt sanatçı diyenlerin tepkilerinin daha düşündürücü olduğuna değindi.

Ülker ise Ahmet Kaya'yı sonsuza dek yaşatacaklarını belirterek, “Kültür Merkezi'ne onun adını vermemiz ve bu gün onu burda anmamız da bunun göstergesidir” dedi. AKKKM'de 600 den fazla kişinin izlediği anma etkinliği haberimiz yayına hazırlandığı saralarda devam etmekteydi.

EWET SONUC OLARAK ASLINAD BELGELR COĞALTILABILIRDI AMA KENDINI BILMEZ BIRKAC YARATIPIN BAYRAK DEDİĞİ PACAVRADAN BASKA BİŞİ OLMAYAN SEYIN RESMININ SITEMIZDE GORUNTULENMESINI ISTEMEDIM.BUNDAN SONRA SANIYORUM BUYUK COĞUNLUMUZUN DUSUNDUĞU GIBI VATAN HAINI OLAN BIRININ SARKILARININ SITEMIZDE YAYINLAMSINDA DİĞER ARKADASLARIMIZDA ISRARCI OLAMYACAK VE BIR DAHA CALINMAYACAKTIR.ÇÜNKÜ YEŞİLYURT GENÇLİĞİ DİĞER TÜRK GENÇLERİ GİBİ ULU ÖNDER İN BİZE BIRAKTIĞI BU EŞSİZ VATANI ASLA VE ASLA BÖLDÜRMEYECEK İTE KÖPEĞE BIRAKMAYACAKTIR.SAYGILARIMLA

inanç şinel
      Katılımcı

YAZMIŞ OLDUĞUN YAZIYA TAMAMEN KATILIYORUM SONER KARDEŞİM;SANATI VEYA MÜZİĞİ NE OLURSA OLSUN BU ÜLKEYE HAİNLİK EDENLERE ÇANAK TUTACAK DEĞİLİZ.HEM BU ÜLKENİN ELİNDEN EKMEK YİYECEKSİN HEM DE BU ÜLKEDE YAŞAYANLARIN CANINA KAST ETMİŞ BİR TERÖR ÖRGÜTÜNE MADDİ MANEVİ YARDIM VE YATAKLIK EDECEKSİN.DEĞİL AHMET KAYA KİM OLURSA OLSUN VATAN HAİNİ OLAN HERKESİN KARŞISINDAYIZ.YEŞİLYURT GENÇLİĞİ VATANI UĞRUNA ŞEHİT OLAN MEHMETÇİKLERİ İYİ TANIYOR VE ONLARI ANMAK ADINA HEROĞLUNA BAYRAK DİKİYOR. ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ YOLDAN AYRILMAYACAĞIMIZDAN ; BU VATANI ASLA VE ASLA BÖLDÜRTMEYECEĞİMİZDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN.
                                                                                              SAYGILARIMLA

gurkansinel
      Katılımcı

evet artık ahmet kayada ısrar edecekmiyiz  cevapları görelim?

I_tuch AXU
      Katılımcı

1.si bu vatanı ite köpeğe bırakmayacağız buna emin olun.
      2.si yazılan yzaının tamamı bildiğimiz birşey. kimse merak etmesin bizlerde bunun bilincinde ve farkında olan insanlarız, ancak madem bu vatanı böldürmiyeceğiz diyoruz bu vatan bir bütündür diyoruz, o zaman sadece ahmet kaya ya karsı değil herkese karsı yapalım bunları…
      vatanı bölen şarkıcı sadece ahmet kaya mı? burda çalınan başka kişiler bunu yapmaya çalışmamısmıdır?
      vatanı bölmek demek bölücülük yapmak demektir, bunu sadece ahmet kaya ve pkk değil, bu ülkeye ülkücüyüz deyip diğerlerini yok sayanlarda vatanı bölmeye çalışmaktadır..madem ite köpeğe bırakmayacağız diyoruz, madem bölücülük yapan kişiyi çalmayın diyorsunuz peki çalmayalım ama sadece ahmet kayayı değil.diğerlerinide,vatan bölünmez diyip, sadece kendi kafasından olanları vatandan sayan diğerlerinide çalmayalım…
      gürkan kardeşim demişki cevapları görelim,merak etme kardeşim savundugumuz şeyi heryerde savunuruz kaçmayız…
      ahmet kaya çalmak bu vatanı bölmek ise size göre ben ve pınar arkadasımda bölücüdür bizide linç etmelisiniz o zaman…
      şunu belirteyim önce ben bu konuda belkide hepinizden fazla milliyetçiyim,bu vatanı bölmeye çalısan kim olursa olsun karsısında dimdik durabileceğimi biliniz…ama bir türküsünü seviyorsam,onda bırakın bölücülüğü içimden birşeyler bulabiliyorsam buna laf söyleyemezsiniz…sizler mustafa yıldızdoğanın türkülerinde kendinizden birşeyler bulabiliyor iseniz, bende o türkülerde kendimden birşeyler buldugum için çalıyorum..
      madem özgürlüklerden bahsediyoruz madem evrensellikten bahsediyoruz, müzik de evrenseldir arkadaslar siyasi bir olusum değildir, eğer müziğe siyasi olarak bakıyoruz diyorsanız tamam o zaman siyasi çerçevenizi çizin bilelim uyusmuyorsak da mutlaka uyusabileceğimiz bir noktaya geliriz..unutmayalım ki hepimiz ULU ÖNDER ATATÜRK'ün kurdugu bu güzel ülkede onun bize bıraktıgı güzelliklerde yaşamak istiyoruz..onun milliyetçiliği,onun vatan severliği,onun halkçılıgı,onun laikliğinde…

gurkansinel
      Katılımcı

ya aytaç abi sen beni yanlış anlamışsın , senin ahmet kayayı ya da herhangi  başka bir arkadaşı dinlemen beni zaten alakdar etmiyor. Ama yeşilyurt radyo açıldığında admin yayın yapacak arkadaşlara kuralları anlatmıştı sanırsam. O  kurallar içinde Ahmet Kaya çalmıyacağız demiştik. sen ister evinde ister işyerinde dinle bu beni alakadar etmiyor ama yeşilyurt radyoda çalınması beni rahatsız etti

I_tuch AXU
      Katılımcı

yeşilyurt radyoda çalınan başka kişide beni rahatsız etti hatta bi resimde,ayrıca yayın kurallarını sadece sen gördün sanırım bana böyle bişi gelmedi..yeşilyurt radyo demişsin radyo neye hizmet edicek dinleyiciyemi kişiyemi gürkan? sen duymak istemeyebilirsin ama duymak isteyen kişiyi napıcaz her çalınana bunu mu söyleyeceğiz,bu benim hoşuma gitmiyo duymak istemiyorum onu çalma? kişilere mi hizmet edecek radyo yoksa sadece kendimizemi?

gurkansinel
      Katılımcı

kurallar yazılı olarak verilmedi .Admin dj lik yapacaklara sözlü olarak bildirmişti. Eğer radyo ile ilgili  bi şikayetin veya isteğin varsa admine bildir . Eğer kurallardan haberin yoksa adminle konuşabilirsin. peki dinleyici istedi die bende underground rap çalsam bol küfürlüsünden sonrada desem dinleyici istedi olurmu?

erkan şinel
      Katılımcı

durum ortada  aytaç kardeşim buna diyecek lafım yok. ve sana şunu soruyorum. sence AHMET KAYA vatan hainimidir? bunda bizimle hemfikirmisin? . her radyonun bir konsepti olduğu gibi bizimde olacaktır.çalınan parça sadece “Mustafa Yıldızdoğan'ın–Baş koymuşum Türkiyemin yoluna” parçasıdır. bu parça televizyonlarda ve stadlarda  milli maçlarda defalarca çalınmıştır.ahmet kayanın sergilediği durumu oda sergilese tavrımız aynı olacaktır. bizim davamız kişilerle değil düşüncelerledir.

ben hiç zaman ülkücülerden  Türkiye'yi bölmek üzerine düşüncelerinin olduğunu duymadım okumadım. tam tersi diye biliyorum. bildiklerini paylaşırsan sevinirim.

“ahmet kaya çalmak bu vatanı bölmek ise size göre ben ve pınar arkadasımda bölücüdür bizide linç etmelisiniz o zaman…”  gibi bir söz asla tasvip edilemez. biz “YEŞİLYURT GENÇ” olarak her zaman sağduyulu dayranmış bulunmaktayız.  bizim davamız kişilerle değil düşüncelerledir.
      milliyetçilik demek  dağını, taşını, insanını  yüreğini okşayan bir türküden daha fazla sevmek demektir bana göre. ahmet kaya da bu vatanın türkülerini söylüyor. ama bölmek isteyen örgütlere destek verdiği açıkça beyan ediliyor… onca şehit mi yüreğini sızlatır yoksa ahmet kayanın söylediği bir türkü mü?

Atatürk'ün çizdiği yola baş koydumuza göre herhangi bir problem yok demektir.

müziğin evrensel olduğuna bende katılıyorum. benim kulladığım cümle “evrenselliğe giden yol yöresellikten geçer”  yeşilyurtlu duruşu ile bütün dünyaya yönelmektir.

ve evrensellik üzerine Atatürk'ten bir hatıra;

“”Ulu Önder ve Evrensellik””

Atatürk, hayatı boyunca yaşam çizgisi çizerken daima evrensel olmayı, evrenselleşmeyi ilke edinmıştir.

O, hür ve bağımsız yaşamanın, onurlu bir insan olmanın tek kuralının evrensellik mefhumu içerisinde kalmak, onun vecibelerine kendini hazırlamakla mümkün o-lacağını vurgulamış ve aşağıdaki örnekteki gibi davranışları ile bu ilkeye bağlılığını göstermiştir.

Henüz Gazi Mustafa Kemal Paşa iken 28 Ekim 1923'te New York'tan kendisine mektup yazarak hayranlığını bildiren ve imzalı fotoğrafını isteyen Curtis La France isimli Amerikalı çocuğun bile gönlünü hoş etmeyi kendine görev kabul etmiş ve ona aşağıdaki mektubu göndermiştir.

“Mr. Curtis La France, Mektubunuzu aldım. Türkiye hakkındaki ilgi ve dileğinize teşekkür ederim.

İsteğiniz üzerine bir fotoğrafımı ilişikte gönderiyo-rum. Amerika'nın zeki ve çalışkan çocuklarına biricik tavsiyem; Türklere dair her işittiklerine gerçek gözüyle bakmasınlar.

Kesin olarak bilimsel ve esaslı incelemeye önem versinler. Hayatta başarıya ve mutluluğa ulaşmanızı dilerim.”

saksu
      Ziyaretçi

Ahmet Kaya hakkında ben de birkaç kelime görüşlerimi yazmak istiyorum. İlk vukuatını yapıp Almanya’ya gittikten sonra epey tepki toplamıştı tüm Türkiye’den; tabii ki bizlerden de. O aralar mahallede bir abimiz bize, ona ait elindeki 20-30 tane kaset CD ne varsa hepsini çöpe atıp imha ettiğini söylemişti bu vukuat yüzünden (Bu abimiz 2 sene sonra evlenip babasının evinden ayrılınca kardeşi bulmuş evde aslında sakladığı, çöpe atmadığı, kasetleri, CDleri :) ).
      Söylemek istediğim, Kaya onaylanmayan ve açıkça kamu vicdanını yaralayan sözlü açıklamaları yapınca, herkes az çok gereken tepkiyi göstermişti.

Ardından aradan zaman geçti,  ülkemiz 17 Ağustos 1999 depremi felaketine uğradı. Kaya’ya ithaf en da bir gazete haberinde, birçok yakınını kaybetmiş olduğu ama hiçbirinin cenazesine katılamadığını söylediği bildiriliyordu. Biraz da buralardan uzağa gitmenin, o sözleri söylemenin dolaylı bir pişmanlık ifadesi olarak algılamıştım ben o haberi.

Ahmet Kaya şu an hayatta değil ve onun söylediği şarkının türkünün bilmem yüzde % 90  dan fazlası Türkçe. Dolayısıyla onun eserleri, yorumları da aslında Türk kültürünün bir parçası. Bunlardan dolayı böyle bir konunun üzerinde tartışılacak bir mesele olmadığı görüşündeyim. Eminin ki Kaya’nın da herkesin hoşlandığı hoşlanmadığı eserleri vardır. Sözün kısası, bir kişinin kesinlikle çalınmaması şeklinde bir sözle kendimizi bağlamaya gerek yok. Ayda yılda bir eminim farklı kişiler ve müzik türleri de dinleyici çekebilir.

gurkansinel
      Katılımcı

02/08/1999 HÜRRİYET GAZETESİ
      Arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım, dediği için hakkında soruşturma açılan Ahmet Kaya, PKK'nın yeni kanalı Medya TV'nin açılışında bir konser verdi. PKK'nın hain saldırıları okunurken, açılışa katılanlar örgüt lehine sloganlar attı.

bu lafı söyleyecek ve ben onu dinleyeceğim?? Başka türkü söyleyen adam kalmadımı ? ferhat Tunç dan hazzetmiyorum

ERTEKİN
      Katılımcı

Cevap: 

Son zamanlarda sitemizde Ahmet kaya ve söylediği şarkıların radyoda çalınması ile ilgili başlayan tartışmanın belirli bir yöne kayması sebebiyle durumu farklı bir bakış ile tartışmak gereğini görmekteyim..
                Gelinen son noktada sevgili arkadaşlarım Ahmet Kaya dinlemeyi ve şarkılarını radyoda çalmayı sanatçının sanat hayatı dışındaki politik görüşü ile özdeşleştirme yanlışı içerisinde olduğunu düşünüyorum.Bu eğilim aslında bizim hayata ne kadar tek taraflı baktığımızın da bir göstergesidir aslında bu tartışma vesilesi ile hayata bakış açımızdaki kör noktaları inceleme fırsatı da bulacağımızı umuyorum. En temel yanlışlarımızdan birisi bir konu veya kişi hakkında değerlendirme yaparken değerlendirme sonucunu kişi veya konuyu tüketip bitirme tasnif etme etiketleme ve kesin sonuca varıp o konu ve kişiler üzeriden farklılaşmalar ve cepheleşmeler yaratmaya çalışmaktır. Özellikle sanat ile ilgili konuları kendi düşüncelerimize indirme yanlışı  geçmiş dönemde sıkça yapıla gelen hatta ve hatta gelenek haline gelen en trajik yanlışlardan birisi. Şairlerimiz,düşünürlerimiz,ve yazarlarımızı yıllarca hapislerde çürütmüş bir millet olarak çeşitli kademelerde eleştirip vicdanımızda yargıladığımız insanları çok temel yanlışlar içerisine girmiş olsa dahi yargılarken herkesten daha hassas ve dikkatli olmalıyız.
              En önemli noktalardan bir tanesi toplum hayatına  çeşitli şekillerde katkısı olan bu insanlar ile eserlerini değerlendirirken onların yaptığı yanlışları  doğrularından ayıramamaktır . Tüm toplumu etkileme merhalesine gelmiş kişilerin de özel olmakla birlikte birer insan olarak görmeyi başarırsak her yaptıklarının doğru olmadığını ancak yaptığı yanlışlarında doğrularını götürmediğini görürüz. Hayata dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü bir ösym sınavı gibi bakmamayı başarırsak değerlerimize daha bilinçli sahip çıkabileceğimizi hayata tümden bakışımızı deteylı ve özel bir süzgeçten geçirip tüm faydalı şeyleri tıpkı yeni sağılmış bir sütü süzer gibi,pislikleri yararlı şeylerden ayırarak zengin doyurucu ve derin bir birikim sahibi olacağımızı düşünmekteyim.        Ahmet Kaya olayındada görüleceği gibi yorumcunun içinde bulunduğu ortam nedeniyle ideolojik olarak veya politik olarak düştüğü (çok önemli de olsa) yanlışların sadece kendisini bağlayabileceği bu yanlışların hesabını Türkiye Cumhuriyeti  Kanunları karşısında verdiği görülmektedir.Sonucu her ne olursa olsun verilen bu ceza yorumcunu yıllardır topluma kazandırdığı tüm eserlere değil yasalara aykırı düşüncelerden dolayı verilen bir cezadır kısaca bir insan yanlış bir şey söylüyor olabilir suç işlemiş  olabilir bu o insanın yaptığı her şeyin yanlış olduğu anlamına gelmez..
             Özellikle tüm toplumu etkileyen sanatsal olaylarda durum her zamankinden biraz farklı ve hassastır örneğin Ahmet Kaya değerli şair ve yazar Attila İlhan , Sabahattin Ali vb gibi bir çok değerli şair in şiirlerini bestelemiş ve yine bir çok değerli bestekarın bestelerini yorumlamıştır.Yapılan bu eserler milyonlarca kişinin hafızalarında çok özel ve güzel anların birer resmi gibi saklanmıştır.kısaca bir eser bir çok kişinin emeği ile meydana geldiği gibi eserler topluma mal olduktan sonra yaratıcılarını da aştığı için başlı başına birer ortak değer haline gelirler.     Kişileri yargılarken sanat eseri gibi benzeri toplumsal enstrumanları yargılamamak bizim toplumsal hafızamıza ve değerlerimize göstermemiz gereken bir saygıdır.     
             Değerli arkadaşlarım ülkemize ve ülkemizin değerleri ve geleceğiyle ilgili duyarlılığınızı taktir ediyor ve teşekkür ediyorum çünkü bizi gelecek aydınlıklara götürecek güç göstermiş olduğunuz bu duyarlılıktır ancak bu gücü doğru yerlerde ve doğru şekillerde kullanmazsak zamansız ve anlamsız kullandığımız bu güç ile birlikte biz de önemimizi basit ve kısır konularda boğmuş oluruz.          Konuya bir de bu açıdan bakmanızı diler  sevgilerimi ve saygılarımı sunarım
                                                                                                      Ertekin Karakaya

ufuk
      Katılımcı

AHMET KAYAYI DİNLEMENİN HALA MASUM BİR DURUM OLDUĞUNU SAVUNAN ARKADAŞLAR ACABA PKK TERÖRÜNDEN BİREBİR CANLARI YANSA AKRABALARINI ARKADAŞLARINI HAİN SALDIRILARDA KAYBETSE HALA BÖYLE DÜŞÜNEBİLECEKLERMİYDİ MERAK EDİYORUM.BENCE DİNLEMEYENLERE DEDİĞİNİZ SAĞDUYULU DÜŞÜNÜN SÖZÜNÜ BİDE SİZ BU TERÖRDE YAKININI KAYBETMİŞ BİR AİLENİN YERİNE KENDİNİZİ KOYARAK BİR KEZ DAHA İYİ DÜŞÜNÜN.

I_tuch AXU
      Katılımcı

offffffffffffffff offff sıkıldım ya nedir bu sığ düşünceler…yazmamak için tuttum kendimi madem öyle çok kısa biz yazı size buyrun ama bu sözleride başka yerlere çekmeyin sadece kendiniz düşünün…. ahmet kaya nın çaldıgım türküsü….

saçlarına yıldız düşmüş koıparma annem ağlama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!          burda küfür var dimi gürkan? burda pkk var dimi ufuk?burda bölücülük var dimi soner abi? herkes konuyu dağıtmaya çalısıyor halbusuki cok farklı seylerden bahsediyoruz toparlayıp bi konu üzerinde yoğunlaşmaya çalışıyoruz ancak ne fayda kulp gibi her söz bi yere çekiliyor….hala bizi pkk yı savunuyomus gibi düşünüyosunuz…türkünün sözlerini yukarıda yazdım,sanırım söyleyebileceğim benim birşey kalmadı..eğer gerçekten anlamak isteyen varsa nasılsa anlar

erkan şinel
      Katılımcı

sana kimse dinleme demiyorki… sen bu türkü dediğin potez müzikte çok anlamlı şeyler çıkarabilirsin ama benim aklıma insanlarımızı şehit eden çapulcular geliyor… anlayan nasıl anlarsa anlasın…

PINAR AKSU
      Katılımcı

Son günlerde Ahmet KAYA parçaları çalınıyor diye başlamışsınız…

Bunu duyan hergün çalınıyor sanacak bu bir… İkincisi çalan parça doğum günü içindi hepiniz bilirsiniz doğum günün kutlu olsun mutlu ol senelerce falan filan…

Artı beni kişiselliği fazla enterese etmiyor ki zaten hepimiz adamın ne olduğunu biliyoruz.. Müzik evrenseldir ben eserlerine bakarım ama içeriği bozuk olmayan eserlerine..  He bana dersenizki bahtiyarı çaldı bölücülük içeriyor, yada buna benzer şeyler çalınsa yine amenna ama sadece doğum günü parçası bu kadar dallanıp budaklandırmaya gerek yok geniş düşünelim arkadaşlar..

Ahmet Kaya çalınmasına bu kadar tepki veren arkadaşlarım keşke aynı duyarlılığı DANIŞTAY'a düzenlenen saldırı içinde gösterebilseydi..  Ben Başbakanımızın cenaze yerine kavşak açılışına gittiğinde yuh artık derken Ahmet Kaya tepki veren arkadaşlarımın aman ne olmuş dediğinide biliyorum.. Olayları saptırmayalım kişiselleştirmeyelim..

Ben, ''vatanımı çok seviyorum'' diyenden daha çok seviyorum..

Ben ATATÜRK genciyim..

PINAR AKSU
      Katılımcı

AHMET KAYAYI DİNLEMENİN HALA MASUM BİR DURUM OLDUĞUNU SAVUNAN ARKADAŞLAR ACABA PKK TERÖRÜNDEN BİREBİR CANLARI YANSA AKRABALARINI ARKADAŞLARINI HAİN SALDIRILARDA KAYBETSE HALA BÖYLE DÜŞÜNEBİLECEKLERMİYDİ MERAK EDİYORUM.BENCE DİNLEMEYENLERE DEDİĞİNİZ SAĞDUYULU DÜŞÜNÜN SÖZÜNÜ BİDE SİZ BU TERÖRDE YAKININI KAYBETMİŞ BİR AİLENİN YERİNE KENDİNİZİ KOYARAK BİR KEZ DAHA İYİ DÜŞÜNÜN.

Canımızın yanması için akrabımızın ölmesine gerek yok

Her şehit bizimdir zaten konuyu saptırmayın yaa

Ben beni biliyorum geriside boş…

erkan şinel
      Katılımcı

Atatürk'ün çizdiği misak-ı milli sınırlarını bölmeye çalışan örgütün açık destekçisi olan bir insandan bahsediyoruz değilmi?

I_tuch AXU
      Katılımcı

erkan farkındaysan sende aynı şeyi yapıyorsun, bizim savundugumuzun ahmet kaya olmadıgını anlayamıyosun..kimse merak etmesin onun ideolijisine karsı siyasetine karsı hepinizden fazla doluyuzdur..anlatmak istediğimizi anlamıyorsunuz sen bari yapma bizim savundugumuz ahmet kayanın kişiliği değil eylemi söylemi değil sadece TÜRKÜ sü bölücülük içermeyen türküsü…dün sen demiştin sizi tanımayan ne anlar diye,ama görüyorum ki tanıyan sende sığ düşüncelere kapılıp gitmişsin

PINAR AKSU
      Katılımcı

Erkan dediğim gibi adamın ne olduğun hemizin malumu ama siz olayı o kadar çok abarttınız o kadar çok kişiselliğe çektinizki..

Bence gereksiz bir tartışma olmaya başladı bu…

erkan şinel
      Katılımcı

Atatürk'ün çizdiği misak-ı milli sınırlarını bölmek için çabalayan bir örgüte açıkça destek veren aynı şahıştan bahsediyoruz dimi?

PINAR AKSU
      Katılımcı

Erkan çok fazla sabitsin…

erkan şinel
      Katılımcı

sen türkülerini savunurken sığ düşünce olmuyorda ben rahatsız olduğum noktaları söyleyincemi sığ düşünce oluyor. bir düşünce sana ters olunca hep sığ mı olur? ben sana böyle bir yakıştırma hiç bir zaman yapmadım. üsluba biraz daha dikkat edersek sevinirim.

erkan şinel
      Katılımcı

güzel kardeşim Atatürkçüyüm diyorsun ama ben sana bir gerçeği söyleyince sabit oluyorum.. sabit'ten kastın nedir? düşünce ise senin de bir düşüncen var benimde…

ERTEKİN
      Katılımcı

Arkadaşlar forum da yaşanan bu yoğun tartışma fikir tartışmalarından çok karşılıklı diyaloglara dönüştüğü için forumda konuyu tartışırken kişiselleştirmeden ve karşılıklı kesin ve tahammülsüz saptamalar yapmadan çok iyi düşünerek yapılması gerektiğini aksi halde konuyu forumda değil karşılıklı bir konuşma ortamında değerlendirmeyi uygun görmdüğümü belirtirim.Uzun zaman ahmet kaya dinlemiş biri olarak ahmet kayanın son olaylaydaki tavrı ve sözlerinden dolayı yaralanmış ve en çok tepkiyi göstermiş biri olarak ahmet kaya nın şarkılarını salt ahmet kayadan ibaretmiş gibi bir tutumu kabul etmiyor bunu yazımda bahsettiğim gibi bir çok ulusalcı ve milliyetçi yazar ve şaire yapılan çok büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum….ahmet kaya kişiliğinde yapılan bu tartışmanın en çok ahmet kaya nın unutulmaya başlamış çürümeye mahkum  görüşlerini beslediğini unutmayalım

Ancak amaç birbirimiz arasındaki farklı bakış ve yaşam tarzlarını ortaya çıkarıp aynı fikirde olmayan herkesi dışlamaya  fikirlerine ve davranışlarına tahammül edemeyip tek görüş tek tip insan yaratmak değil ise farklılıklarımızı anlama ve hoş görüp kabullenme erdemi kazanmaya çalışmalıyız ki sap ile samanı ayıralım..  göreceksiniiz ki herkes aslında farklı tarz ve düşüncelere sahip olsa bile aynı gemide bulunuyor ve bu gemiyi en güvenli şekilde medeniyet limanına götürmeye çalışıyoruz…
           Son olarakta farklılıklardan beslenmemizi ceşitlenip zenginleşmeyi birbirimizi anlamaya çalışmayı ve her türlü tehlikeye karşı tek bir yumruk gibi haraket etmeyi öğrenmemiz gerektiğini vurgulamak istiyor bu tartışmaların can yakıcı ve ayırmcı olmamasını diliyorum

Ertekin Karakaya

KeN@N ÖZDEN
      Katılımcı

Arkadaşlar forum da yaşanan bu yoğun tartışma fikir tartışmalarından çok karşılıklı diyaloglara dönüştüğü için forumda konuyu tartışırken kişiselleştirmeden ve karşılıklı kesin ve tahammülsüz saptamalar yapmadan çok iyi düşünerek yapılması gerektiğini aksi halde konuyu forumda değil karşılıklı bir konuşma ortamında değerlendirmeyi uygun görmdüğümü belirtirim.Uzun zaman ahmet kaya dinlemiş biri olarak ahmet kayanın son olaylaydaki tavrı ve sözlerinden dolayı yaralanmış ve en çok tepkiyi göstermiş biri olarak ahmet kaya nın şarkılarını salt ahmet kayadan ibaretmiş gibi bir tutumu kabul etmiyor bunu yazımda bahsettiğim gibi bir çok ulusalcı ve milliyetçi yazar ve şaire yapılan çok büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum….ahmet kaya kişiliğinde yapılan bu tartışmanın en çok ahmet kaya nın unutulmaya başlamış çürümeye mahkum  görüşlerini beslediğini unutmayalım

Ancak amaç birbirimiz arasındaki farklı bakış ve yaşam tarzlarını ortaya çıkarıp aynı fikirde olmayan herkesi dışlamaya  fikirlerine ve davranışlarına tahammül edemeyip tek görüş tek tip insan yaratmak değil ise farklılıklarımızı anlama ve hoş görüp kabullenme erdemi kazanmaya çalışmalıyız ki sap ile samanı ayıralım..  göreceksiniiz ki herkes aslında farklı tarz ve düşüncelere sahip olsa bile aynı gemide bulunuyor ve bu gemiyi en güvenli şekilde medeniyet limanına götürmeye çalışıyoruz…
           Son olarakta farklılıklardan beslenmemizi ceşitlenip zenginleşmeyi birbirimizi anlamaya çalışmayı ve her türlü tehlikeye karşı tek bir yumruk gibi haraket etmeyi öğrenmemiz gerektiğini vurgulamak istiyor bu tartışmaların can yakıcı ve ayırmcı olmamasını diliyorum

Ertekin Karakaya

Kenan Özden

I_tuch AXU
      Katılımcı

Arkadaşlar forum da yaşanan bu yoğun tartışma fikir tartışmalarından çok karşılıklı diyaloglara dönüştüğü için forumda konuyu tartışırken kişiselleştirmeden ve karşılıklı kesin ve tahammülsüz saptamalar yapmadan çok iyi düşünerek yapılması gerektiğini aksi halde konuyu forumda değil karşılıklı bir konuşma ortamında değerlendirmeyi uygun görmdüğümü belirtirim.Uzun zaman ahmet kaya dinlemiş biri olarak ahmet kayanın son olaylaydaki tavrı ve sözlerinden dolayı yaralanmış ve en çok tepkiyi göstermiş biri olarak ahmet kaya nın şarkılarını salt ahmet kayadan ibaretmiş gibi bir tutumu kabul etmiyor bunu yazımda bahsettiğim gibi bir çok ulusalcı ve milliyetçi yazar ve şaire yapılan çok büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum….ahmet kaya kişiliğinde yapılan bu tartışmanın en çok ahmet kaya nın unutulmaya başlamış çürümeye mahkum görüşlerini beslediğini unutmayalım

Ancak amaç birbirimiz arasındaki farklı bakış ve yaşam tarzlarını ortaya çıkarıp aynı fikirde olmayan herkesi dışlamaya fikirlerine ve davranışlarına tahammül edemeyip tek görüş tek tip insan yaratmak değil ise farklılıklarımızı anlama ve hoş görüp kabullenme erdemi kazanmaya çalışmalıyız ki sap ile samanı ayıralım.. göreceksiniiz ki herkes aslında farklı tarz ve düşüncelere sahip olsa bile aynı gemide bulunuyor ve bu gemiyi en güvenli şekilde medeniyet limanına götürmeye çalışıyoruz…

Ertekin Karakaya

A.Aytaç AKSU

PINAR AKSU
      Katılımcı

Arkadaşlar forum da yaşanan bu yoğun tartışma fikir tartışmalarından çok karşılıklı diyaloglara dönüştüğü için forumda konuyu tartışırken kişiselleştirmeden ve karşılıklı kesin ve tahammülsüz saptamalar yapmadan çok iyi düşünerek yapılması gerektiğini aksi halde konuyu forumda değil karşılıklı bir konuşma ortamında değerlendirmeyi uygun görmdüğümü belirtirim.Uzun zaman ahmet kaya dinlemiş biri olarak ahmet kayanın son olaylaydaki tavrı ve sözlerinden dolayı yaralanmış ve en çok tepkiyi göstermiş biri olarak ahmet kaya nın şarkılarını salt ahmet kayadan ibaretmiş gibi bir tutumu kabul etmiyor bunu yazımda bahsettiğim gibi bir çok ulusalcı ve milliyetçi yazar ve şaire yapılan çok büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum….ahmet kaya kişiliğinde yapılan bu tartışmanın en çok ahmet kaya nın unutulmaya başlamış çürümeye mahkum görüşlerini beslediğini unutmayalım

Ancak amaç birbirimiz arasındaki farklı bakış ve yaşam tarzlarını ortaya çıkarıp aynı fikirde olmayan herkesi dışlamaya fikirlerine ve davranışlarına tahammül edemeyip tek görüş tek tip insan yaratmak değil ise farklılıklarımızı anlama ve hoş görüp kabullenme erdemi kazanmaya çalışmalıyız ki sap ile samanı ayıralım.. göreceksiniiz ki herkes aslında farklı tarz ve düşüncelere sahip olsa bile aynı gemide bulunuyor ve bu gemiyi en güvenli şekilde medeniyet limanına götürmeye çalışıyoruz…

Ertekin Karakaya

P.AKSU

lubimaya
      Anahtar yönetici

Arkadaşlar tartışmayı çok yönlü şekilde götürmek gerektiğini düşünüyorum.Ertekin abimiz birazcıkta olsa bu yönde tartışmayı şekillendirmiş.Olayın iki yönü var gibi bir taraf ben sanatsal yönüne bakarım derken diğer tarafta (benim gibi düşünenler olarak) Türkiye Cumhuriyetine Bölücülük yapmakla suçlanan bir insan… kişisel beğenimizi yaptığı sanatsal çalışmalarla toplamış olabilir ona sözüm yok.Burada tartışılması gereken konu Türk toplumunun genel bir kanısı olduğu bizimde bu görüş çercevesinde hareket etmemiz gerektiği.İnsanların çok değişik düşüncelere sahip olması gerekir buda gayet doğal birşey.Ancak şu noktada bir düğümlenme var.Ben bunu bizzat askerliğimi yaparkende gördüm.Bizim bölük komutanı devletin aracında Ahmet Kaya dinliyor,
      fakat bize bölücülük konusunda birçok nasihat veriyordu.Bu olaydan şu anlamamız gerekiyor.
      Kişisel tercihlerimizi kendimizce yaşamamız ve toplum önününde paylaşırken daha uzlaşmacı daha genel düşünmemiz gerekir.Ben dinliyorsam herkeste dinlemeli mantığıyla değil.
      Türkiye Radyolarının hiç birinde çalınmayan bir adamı hiç kimse dinlemiyor kanısına varamayız.Ancak bu bir duruştur.Radyolarımızda çalınmıyor fakat şarkılarının son zamanlardaki sanatçılar tarafından düzenlenmesiyle bu konuda bir çözüme gidildi zaten.Onun sesiyle değilde başkalarının yorumlamasıyla halkımızın önüne getirildi.Zaten bütün yayın organları toplumdan alabileceği tepkiden dolayı kendi sesinden olan besteleri yayınlamaktan kaçınıyor.
      Gelelim hangi parcaların çalınıp çalınamayacağı konusuna…bu radyonun kurucularından olarak bir karar almıştık.Benim çaldığım parcalardan rahatsız olan arkadaşlarda olmuş veyahut koydugum resimlerden.bugün bir kurt resmi koymam beni milliyetçi gösterecekse bugün mustafa yıldızdoğan çalmam beni milliyetçi gösterecekse ben bundan rahatsız olmam bilakis gurur duyarım.Binlerce şehit vermişiz biz bu topraklarda.Orhan Pamuk meselesi mesela Türkiye vatan haini gösterdi.Toplumumuz Orhan Pamuk'a genel bir tepki koydu.Ahmet Kaya içinde bu geçerliydi.Şimdide bu tür sanatsal özelliklerini göstererek onun masum olduğu fikrini empoze ediyorlar.Belki de sizlerde o zamanlar aynı tepkiyi göstermiştiniz.Bende göstermiştim.Bakın o tepkileri unutmuş olacağım ki şuan bilgisayarımda 170 tane parcası var.Ama aldığımız karar neticesinde çalmamam gerektiğini biliyorum.
      İnsanlar verdikleri sözlerde duramayabilir.Hatasız kul olmaz felsefesi illaki var içimizde.Ancak üzüldüğüm nokta sanatsal noktada diretmeler.Bende katılıyorum sanatsal açıdan iyi çalışmalar yaptığına.Ama genel bir çogunlugun kabul etmediğini bizim burda çalmamız bizim aynı hedeflerde olmamızı engeller.Yeni yeni birliktelikten bahseden bir Yeşilyurt Gençliği bu tür tartışmalarla inanıyorum ki zedelenmez.Hepimiz birbirimize saygı çercevesinde tartışmalarımızı yapacağız.
      Mesajlarımızı daha sağduyulu yazarsak kişiselleştirmeden yani…İnanıyorum ki tartışmanın amacı herkeste etkili olacak.
      Yeşilyurt Forum insanımızın birbirinden etkileşim alarak düşüncelerini paylaşarak katılım sağlanması için kurulmuştur.
      Bu tür tartışmalar illaki gündeme gelecek ve burada tartışacağız.Birbirimizi kırmadan birbirimizi incitmeden.
      Kimsenin rahatsızlık duymamasını istiyorum burada elbet her konu tartışılacak…
      Birde şunu unutmamak gerekli bugün bayrak dikmeye gideceğiz diyoruz…Radyomuzda vatan haini dinliyoruz…Bu ne perhis bu ne lahana turşusu? ???

soner
      Katılımcı

TARİH : 02.06. 2006

ölümünün üzerinden yaklaşık 5 yıl geçen şarkıcı. bir şarkısı vardı :

camlar düştü yerlere
      ellerim kan içinde
      yanıma gel yanıma anne
      iki yanımda iki polis
      ellerim kelepçede
      beni bul beni bul anne…

bugün istanbul bahçelievler'de bir süpermarkette bombalar patladı, camlar yerlere düştü, insanlar kan içinde kaldı, polisler koşuşturdu etrafta ve insanlar can havliyle annelerini hatırladılar yanlarında istediler belki de…

emniyet pkk'dan şüpheleniyor zira iki gün evvel bayrampaşa'da bir internet cafeye bomba koyma olayını pkk üstlendi.

aynı şarkısında söylediği gibi bu akşam camların yerlere düşmüş, kanlar akmış, biri ağır olmak üzere altı kişi yaralanmıştır… kimbilir, onun şarkıları seven biri gidip süpermarkete bombayı koydu, bomba patladı ve ahmet kaya şarkılarını seven başka biri yaralandı… kimbilir…

değer miydi ahmet kaya, kasedim satsın-şeklim olsun diye terör türküleri tuturmaya değdi mi ? sen değil miydin apo şerefsizi yakalanıp da terör biraz susunca islamcılardan medet uman, yine aynı ticari kaygıların esiri olan. madem adamdın, jet fadıl'ın proton'uyla, kanal 7'nin kadrolu misafiri olmakla, caprice otel reklamıyla ne işin vardı ? protestlik mi ? değil… açıkça ticari kaygılar…

senin söylediğin şarkılarla dağa çıkan, oradan şehre inen; aynen şarkında dediğin gibi camları yıktı, kanları döktü bu akşam…

değer miydi yani ? iyi bir *** mu bunlar şimdi ? teröre çanak tutup terör bitince islamcılara yamulmak mıydı yani senin numaran ? sen ne biçim bir insansın ? (insan mısın ?)

sensiz beş yıl güzel miydi bilemiyorum ama senle beraber geçebilecek bir beş yıldan daha iyi olabileceği aşikar. iyi ki yoksun ahmet kaya… sen söylendiği gibi özgürlük savaşçısı falan değil, açık seçik bir terör katalizörüsün, yaşasaydın da büyük olasılıkla şeriatçının önde gideni olacaktın… nelere çanak tutacaktın kimbilir…

inanç şinel
      Katılımcı

camlar düştü yerlere
      ellerim kan içinde
      yanıma gel yanıma anne
      iki yanımda iki polis
      ellerim kelepçede
      beni bul beni bul anne…

bugün istanbul bahçelievler'de bir süpermarkette bombalar patladı, camlar yerlere düştü, insanlar kan içinde kaldı, polisler koşuşturdu etrafta ve insanlar can havliyle annelerini hatırladılar yanlarında istediler belki de…

emniyet pkk'dan şüpheleniyor zira iki gün evvel bayrampaşa'da bir internet cafeye bomba koyma olayını pkk üstlendi.

aynı şarkısında söylediği gibi bu akşam camların yerlere düşmüş, kanlar akmış, biri ağır olmak üzere altı kişi yaralanmıştır… kimbilir, onun şarkıları seven biri gidip süpermarkete bombayı koydu, bomba patladı ve ahmet kaya şarkılarını seven başka biri yaralandı… kimbilir…

değer miydi ahmet kaya, kasedim satsın-şeklim olsun diye terör türküleri tuturmaya değdi mi ? sen değil miydin apo şerefsizi yakalanıp da terör biraz susunca islamcılardan medet uman, yine aynı ticari kaygıların esiri olan. madem adamdın, jet fadıl'ın proton'uyla, kanal 7'nin kadrolu misafiri olmakla, caprice otel reklamıyla ne işin vardı ? protestlik mi ? değil… açıkça ticari kaygılar…

senin söylediğin şarkılarla dağa çıkan, oradan şehre inen; aynen şarkında dediğin gibi camları yıktı, kanları döktü bu akşam…

değer miydi yani ? iyi bir *** mu bunlar şimdi ? teröre çanak tutup terör bitince islamcılara yamulmak mıydı yani senin numaran ? sen ne biçim bir insansın ? (insan mısın ?)

sensiz beş yıl güzel miydi bilemiyorum ama senle beraber geçebilecek bir beş yıldan daha iyi olabileceği aşikar. iyi ki yoksun ahmet kaya… sen söylendiği gibi özgürlük savaşçısı falan değil, açık seçik bir terör katalizörüsün, yaşasaydın da büyük olasılıkla şeriatçının önde gideni olacaktın… nelere çanak tutacaktın kimbilir…

cok gercekcı tespıtler yapmıssın , katılıyorum soner beye

saygılar

ERTEKİN
      Katılımcı

camlar düştü yerlere
      ellerim kan içinde
      yanıma gel yanıma anne
      iki yanımda iki polis
      ellerim kelepçede
      beni bul beni bul anne…

bende katılıyorum güzrl bir yazı olmuş

ozguraksu
      Ziyaretçi

benim anlamdığım ahmet kaya açıkca fikrini belirtmeden önce adamın düşünceleri belli olmuyormuydu?Yasal mermisiyle bir komser yaklaşmakta derken insanlar ne dediğini sanıyordu?yada dağlarda öfkeli başımda….bu adam nasıl sevildi?

gurkansinel
      Katılımcı

abiler ablalar bu soru sizlere ben o zamanlar ilkokul sıralarındaydım :D😀

lubimaya
      Anahtar yönetici

lütfen konuyu daha derinlemesine ve daha soluklu tartışalım.karşılıklı atışmalarla devam edecekse konuyu kapatacağım…Tartışmayı kişiselleştirmek değil amacımız!Burada konuşulanlar Türkiye'nin içinde yaşadığı durumdan bir kesittir.
      Anlamaya çalıştığımız konuda bu olmalı.Kendimizi sorgulamamız…

ERTEKİN
      Katılımcı

Sevgili gürkan kardeşim yaşın o dönemde küçük olabilir ancak seninde belirli konularda okuyarak veya gözlemleyerek veya araştırarak  geçmiş olaylarla ilgili eminim ki değerli bilgilerin vardır. Foruma yaptığın katkıyı kendi duygu ve düşüncelerini açıklayıcı ve bizi aydınlatıcı bir formatta yaparsan bizde bu olaya genç arkadaşlarımızın bakışıyla bakmış oluruz böylelikle seninde katkılarınla farklı bir pencere açılmış olur. ancak reyting almak için çalışan kimi spikerler gibi konun özünden çok kimin ne söylediğine bakmadan olayı karşılıklı bir ezme ve yok etme tartışmasına dönüştürme eğilimi büyüklerine karşı emirvaki ve alaycı ve aptalmışız gibi yazılan yazıı kimleri bağladığıyla ilgili yönlendirmen  yakışıksız ve amacı bulanık bir tutumdur . öncelikle bu tartışmalardan ne beklediğimizi bir kez daha sana anlatarak seninde beklentilerine bir ışık tutmak istiyorum. Bu tartışma yakın geçmişe çekilen farklı resimleri bir araya getirerek olaylarda gözden kaçırılmış ve bize kasten farklı gösterilmiş olaylardaki görüşleri zenginleştirerek ufkumuzu genişletmek.Burada benzer yaşayışlar ve idealler sergileyen bir gençlik oluşumu olarak olayları ele alış biçimlerini zenginleştirerek bu ve benzeri konularda gelecekte ortak davranışlar sergileyebilmek  ve ortak bilinç oluşturabilecek tartışma ve davranma bilincine ulaşmaktır.konuya bu bağlamda bakarak katkılarının daha detaylı ve daha katılımcı ve biraz daha caba harcanarak devam etmesini diliyorum

Saygı ve sevgilerimle

Sen ilkokul dönemindeyken  bazı şeyleri yaşamış abileinden biri

Ertekin karakaya

ozan
      Katılımcı

Ahmet Kaya'nın öldüğünü kanıtlamak için 'ölüm fotoğrafını' gösterdiler

’Ölmedi, yaşıyor’ iddiaları üzerine şarkıcı arkadaşı Ferhat Tunç, Ahmet Kaya’nın ölümünden sonra Paris Kürt Enstitüsü’ndeki katafalkta çekilen fotoğraflarını ortaya çıkardı. Bu haber Hürriyet gazetesinde MANŞET oldu:
      (15 Şubat 2006 Çarşamba)

STAR Haber’de önceki gece yayınlanan görüntülerin, Ahmet Kaya’nın Paris’te 16 Kasım 2000 günü öldükten 2 gün sonra Kürt Enstitüsü’nde çekildiği belirtildi. Görüntülerde, törene katılanlar katafalkın önünde saygı duruşunda bulunuyorlar. 18 Kasım 2000 tarihinde Paris Kürt Enstitüsü’nde katafalka konulduktan sonra Kaya’nın naaşının önünden Avrupa Parlamentosu’nun Kürt kökenli Alman milletvekili Felaknaz Uca, İHD İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin, kaçak DEP eski milletvekili Zübeyir Aydar, Kürt sanatçı Şivan Perwer, Ferhat Tunç ve Diyarbakır Belediye eski Başkanı Mehdi Zana’nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup sırayla saygı duruşunda bulundu. Kaya’nın cenazesi, Yılmaz Güney’in de mezarının bulunduğu tarihi Pere Lachaise Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

DEDİKODULARA YANIT

Ahmet Kaya’nın ölümünden sonra ölmediği yönünde dedikodular çıktığını söyleyen şarkıcı arkadaşı Ferhat Tunç, “Görüntüleri ben özellikle verdim. Ölmediği yönündeki dedikodular çok rahatsızlık vermişti. Bu görüntüler ispattır. Ahmet Kaya’nın ölümü normal karşılanacak ölüm değil ama fiziken Kaya yok, yaşamıyor. Ama kendisi tabii ki şarkıları ve değerleri ile içimizde yaşıyor ve yaşayacaktır. Ölümünde yanındaydım, bizzat kendim uğurladım. Cenazesine katılan Türkiye’den tek sanatçıydım, ne acıdırki sanat camiasından kimse yoktu” dedi.

Kaya, Berlin’deki bir konserde yaptığı konuşma nedeniyle “Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek’’ suçundan İstanbul DGM’ce 3 yıl 9 ay ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. Özgün müzik şarkıcısı olarak tanınan Kaya, 10 Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde “Yeni kasetimde Kürtçe şarkı okuyacağım ve klip çekeceğim. Bunu yayımlayacak yürekli bir TV kanalı arıyorum” demiş ve büyük tepki çekmişti.

1 SAATLİK HAPİS

Kaya’nın bu konuşması ve 1993’te Berlin’deki konserinde yaptığı konuşmaya ilişkin soruşturma başlatan İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcıya “Yasadışı örgüte yardım ve yataklık etmek’’ ve “Halkı din, dil, ırk, mezhep ve bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek’’ suçlarından dava açmıştı. Bu soruşturmalar kapsamında Kaya tutuklanmış, avukatlarının itirazı üzerine 1 saat sonra serbest bırakılmıştı. Bunu izleyen günlerde de Kaya yurtdışına çıkmıştı. Kaya aleyhine daha sonra da 9 yıl hapis istemiyle davalar açılmış, bu sırada Paris’te kalp krizi geçirerek ölmüştü.

BU ARADA  BU FORMDA  NEREDEYSE  GUNLERCE  TARTIŞMA KONUSU OLAN  ahmet kaya  BAZI GERCEKLERİNİDE KENDİ AĞZINDAN ÜSTÜ KAPALIDA  OLSA  ANLATMIŞ..  MUZİK EVRESELDİR KAVRAMINDA BU İNSANI DİNLEYEBİLİRSİNİZ AMA  BU VE BU TURDEKİ SANATCI KİMLİĞİ ADI ALTINDA  PROBAGANDACILARA  KASET YADA  CD  GELİRLERİ  BİZLERE  TEKRARDAN GERİ DÖNUYOR..

NASILMI …..  YAĞLI  MERMİ . YOL KENARINA  BIRAKILMIŞ MAYIN .  ORTA OKUL SEVİYESİNE KADAR DÜŞEN UYŞTURUCU MADDE ……

YORUM SİZLERİN ARKADAŞLAR…..

kenan
      Katılımcı

Radyoyu dinliyemiyorum ama ne olursa olsun,hangi amaçla çalınırsa çalınsın bu adamın parçalarına izin vermenizi istemiyorum.

36 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.