Yine buda sizler için bir komplo teorisnden öte gitmeyecek ama ben yinede sizlerle paylaşmak istedim görunen köy kılavuz istemez…AMA YAKIN TARİHTE BU İYİ BİR ANALIZMI YOKSA KOMPLO TEORİSİ !!! bekleyip göreceğiz. Benim takip ettiğim kadarıyla secim barajının dusurulme cabaları bir takım cevrelerin siyasallaştırılmasına zemin hazırlanması danaların zanaların cıkarılması vs vs vs bunları dusununce bana mantıklı geldi. Saygılar..
Bu yazının buyuk bir bölumu tercüman gazetesinden alıntıdır tarih olarak sanırım bir iki aylık olduğunu sanıyorum kesin söyleyemediğim için herkezden özur bu arada yazarımız METİN ÖZKAN / Tercüman
BAŞKOMUTANLIK gibi çok önemli bir vasfa sahip olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri toplum nezdinde öyle bir noktaya getirildi ki, adeta “Ya çıkarsa” denilerek umut dağıtılan şans oyunu “Kazı-Kazan”a benzetildi.
Yaş mücadelesinde yer alan öncelikli sorunlarını bir kenara bırakan kamuoyu ise bu tartışmayı gündeminin ilk sırasına yerleştirdi. Evde, otobüste, kahvede, tarlada; kısacası artık hemen her yerde bu konuyu tartışır oldu. Hal böyle olunca, Çankaya seçimleri sonrası ülke gündeminde birinci sıraya oturacak olan genel seçimler için yine ve yeniden sahneye çıkan siyaset mühendisleri de senaryolarını yazmaya başladılar. Senaryonun kötü adamları, “MHP ve CHP.”
İyi adamları hepiniz biliyorsunuz…
İki gün önce birbirinden ünlü dört önemli ismin yaptığı derin sohbete bir dinleyici olarak eşlik ediyordum. Halen görevde olan büyük bir bürokrat ağabeyimin ağzından kaçırdığı ve sonradan toplamaya çalıştığı mevzunun kısa bir araştırmasını yaptım. Anlatılanlar aslında günlük yaş##ımızda gözümüzün önünden geçip giden satır aralarına sıkıştırılmış gelişmelerdi.
Senaryoya dikkat!
İŞTE, Amerika Birleşik Devletleri eksenli bu senaryo…
Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Türkiye'nin siyasal sistemi üzerine bazı kurgular içerisinde olduğunu öğrendim. Düşünce kuruluşlarının hazırladığı çalışma notlarına dayanılarak oluşturulan kurguya göre, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin baraj dışına itilmesi, eğer bu mümkün olmazsa, oylarının düşürülmesi projesi hayata geçirilmiş durumda.
Son günlerde Büyük Birlik Partisi'ne yönelik kamuoyu ilgisinin altında da bu proje varmış. Bugüne kadar sesi hiç çıkmayan bir partinin bugünlerde medyanın manşetlerinden inmemesi, televizyon ekranlarında sürekli yer alması bu senaryoyu güçlendiriyor.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ABD aleyhinde geliştirmiş olduğu stratejinin Pentagon'u rahatsız ettiği herkesin malumu. O nedenle ABD, MHP'yi barajın altında bırakmak istiyor. Bir taraftan da MHP'yle pazarlık yapmanın yollarını arayıp, “Eğer millici çizgini bırakmazsan seni barajın altına iterim” mesajı veriyormuş.
Fakat MHP'den hiçbir şekilde taviz alamayan ABD, Genç Parti'nin lehinde bile çalışır konuma gelmiş.
‘ Ya tutarsa' girişimi
DİĞER yandan 1 Mart Tezkeresi'ne “Hayır” diyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin, ABD aleyhindeki tutumu da senaryodaki ikinci kötü adamın resimlenmesine neden oluyor . Bu durumdan fazlasıyla rahatsız olan ABD, tezkere sonrası Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfovitz aracılığıyla bir açıklama yaparak hem TSK'yı, hem de CHP'yi tehdit etmişti.
Bugün gelinen noktada, anlaşılan ABD tezkerenin intikamının peşinde. Bu nedenle ilk çıkışında başarılı olamasa da bir kez daha Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül üzerinden CHP'yi bölme planları yapıyor. Ancak bu defa bölme hareketinin başına Hikmet Çetin'in getirileceği yönünde fısıltı gazetesine üflenen bazı haberler var.
Söylenenlere göre Sarıgül, SHP'li bazı eski bakan ve milletvekilleri ile birlikte Hikmet Çetin'e giderek, “Hikmet Abi formülünü hayata geçirelim” teklifinde bulunmuş. Teklif sonrası telefonla aradığı birkaç CHP milletvekilini gelişmelerden haberdar ederek kafa karıştırmaya başlamış. ABD'nin buradaki amacı ise CHP'yi dizginlemek ve onu istediği noktaya getirmek. Yani ABD, CHP'ye de baraj tehdidinde bulunuyormuş.
Baskılara boyun eğmediği için kötü adam rolüne konulan bir iki parti ise ABD'nin yaptıklarını büyük mizah ustamız Nasrettin Hoca'nın göle maya çalmasına benzetiyorlar:
“Ya tutarsa!..”
Ve sonrasında devam ediyorlar: “Ya çıkarsa diyerek, insanların milyonda bir kez yakaladığı o şansı, ‘Ya tutarsa' diyen ABD senaristleri emin olun ‘bir' de bir kez bile yakalayamazlar. Bizim göllerimiz, keskin soğuğumuzdan dolayı buz tutar ama asla yabancıların getirdiği mayayı tutmaz. Çünkü bizim mayamız Osmanlı'dan geliyor…”
“Çanakkale'yi savunduk, Ankara'yı da savunacağız” diyen CHP lideri Deniz Baykal ile “Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da yek vücut düşmana dur demiş bir milletin çocuklarıyız” diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye bakalım, ABD senaryosu tutacak mı; bekleyip göreceğiz…